سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خانه هایی رویایی که پناهگاه معلولان شد

ایجاد خانه‌های خانواده‌ محور برای افراد معلول جسمی، حرکتی، ذهنی و حاد ذهنی برای نخستین بار از سوی بهزیستی استان فارس راه اندازی می شوند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خانه‌های خانواده ‌محور مکان امنی برای بیماران معلولی است که قصد دارند زیست خود را در کنار خانواده و جامعه داشته باشند تا از نگاه جامعه به عنوان افرادی ایزوله شده و محدود به مراکز شبانه روزی بیرون بیایند و بتوانند در کنار دیگر افراد جامعه به زندگی روتین بپردازند.

از سویی اشتغال معلولان در کنار مسکن، از مشکلاتی است که سد راه بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت استان فارس به شمار می‌رود.

کارشناسان معتقدند افراد معلول هرچه در جمع بیشتر حضور داشته باشند می‌توانند از توانمندی‌های خود آگاه شوند و ضمن زیست معمول، فعالیت‌های خود را ارتقا بخشند.

حمید گودرزی معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس،گفت: در راستای محدودسازی مراکز شبانه روزی خانه‌های امن و پناهگاهی برای اولین بار در استان فارس به شکل رسمی آغاز به کار می‌کنند.

تأسیس خانه‌های کوچک و خانه‌های پناهگاهی در دستور کار بهزیستی استان فارس

او، با اشاره به اینکه تأسیس خانه‌های کوچک و خانه‌های پناهگاهی در دستور کار بهزیستی استان فارس قرار گرفته، از نبود ایجاد مراکز شبانه روزی بهزیستی به واسطه این طرح خبر داد و بیان کرد: از این پس تلاش می‌ شود یا چنین مراکزی نداشته باشیم یا به صورت محدود و کوچک ایجاد شود.

گودرزی با بیان اینکه خانه‌های یادشده حلقه واسط میان مراکز شبانه روزی و زندگی مستقل افراد محسوب می‌شوند، تصریح کرد: فرد معلول با اقامت در این خانه‌ها آمادگی پیدا می‌کند تا در خانواده و جامعه حضور یابد.

معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس ادامه داد: هدف از راه اندازی خانه‌های خانواده محور ایجاد عزت نفس و استقلال فردی در راستای افزایش توانمندی افراد معلول است.

او، افزود: فراهم شدن مشارکت فرد در جامعه و ایجاد بستر مناسب برای رسیدن فرد به استقلال از اهداف کلان طرح  خانواده محوری است.

گودرزی، مهمترین اهداف بهزیستی از ایجاد چنین خانه‌هایی را تغییر نگرش جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت دانست و اضافه کرد: این افراد وقتی در خانه‌های یادشده اسکان پیدا می کنند که در مجتمع‌های آپارتمانی است و مردم با دیدن  این نگرش که معلولان باید ایزوله باشند از بین می‌رود.

معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس با اشاره به آموزش‌هایی که در این خانه‌ها به افراد دارای معلولیت داده می‌شود، گفت: مهارت‌های زندگی، ارتباط مؤثر، افزایش اعتماد به نفس و کنترل در افراد معلول به مرور افزایش چشم گیری خواهد داشت.

او، ایجاد خانه‌های یاد شده را تمرینی برای بازگشت معلولان به کانون گرم خانواده دانست و بیان کرد: هدف اصلی ما بازگشت این افراد به جامعه و ایجاد حداکثر مشارکت آنان است.

گودرزی، تصریح کرد: در تمامی شهرستان‌های فارس ۱۳ خانه به این شکل ایجاد شده است که در همه معلولیت‌ها بهزیستی ارائه خدمات می دهد.

معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس ادامه داد: برای افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی، دارای معلولیت ذهنی و افراد بیمار روانی مزمن این خانه‌ها را در شهرستان‌های فارس داریم.

او، افزود: ایجاد خانه‌های فوق در خرم بید، جهرم، شیراز و لامرد  به مناسبت هفته بهزیستی در لار  افتتاح می شود.

گودرزی  اضافه کرد: در هفته بهزیستی طرح  خانه های خانواده محور با عنوان خانه‌های اولین به طور رسمی آغاز به کار می‌کنند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس اظهار کرد: از جمله خانه‌های اولین راه اندازی کشور، در شهرستان جهرم بوده که برای افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی ایجاد شده است.

راه اندازی خانه پناهگاهی برای معلولان ذهنی شدید در لامرد

او، گفت: خانه پناهگاهی شهرستان لامرد برای افراد دارای معلولیت ذهنی شدید و بسیار شدید راه اندازی شده است.

گودرزی، از افزایش تعداد طرح خانه های خانواده محور خانه‌ها در استان خبر داد و بیان کرد: بنا داریم به واسطه این طرح به گسترش رویکرد خانواده محور خدمات بهزیستی روی بیاوریم.

معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس از نیکوکارانی که در اجرای طرح خانه های خانواده محور مشارکت کرده اند و نیروهایی که در خانه‌های فوق تلاش می‌کنند و به افراد دارای معلولیت خدمات می‌دهند قدردانی و تصریح کرد: زمینه مناسب به واسطه این افراد در خانه‌های فوق فراهم شده است و استان فارس می‌تواند با مشارکت خیران تعداد خانه‌های بیشتری را راه اندازی کند.

او،تاکید کرد: بهزیستی فارس تلاش می کند ۶ خانه دیگر را تا پایان امسال راهاندازی کند.

گودرزی با اشاره به ارزیابی نظامنامه نظارتی ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۸، افزود: بهزیستی فارس میان حوزه‌های توانبخشی سراسر کشور در تمامی دفاتر توانست رتبه نخست را کسب کند.

بیش از ۴۰ هزار شغل پایدار برای افراد زیر پوشش ایجاد شد

پریسا زارعی معاون هماهنگی مؤسسات غیردولتی مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی استان فارس اضافه کرد: بیش از ۴۰ هزار شغل پایدار برای افراد زیر پوشش  بهزیستی فارس ایجاد شده است.

او، اظهار کرد: در راستای توانمندسازی و ایجاد استقلال اجتماعی و اقتصادی ضمن تسهیل گری ایجاد اشتغال پایدار، تامین مسکن مناسب و ایمن جامعه هدف تحت پوشش و بهره‌گیری از خیران و شرکای اجتماعی در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و برون سپاری فعالیت‌ها با صدور مجوز مراکز و مؤسسات غیردولتی فعالیت شده است.

زراعی گفت: در این راستا تاکنون در جهت اشتغال ۴۸ هزار و ۵ شغل پایدار و ۷ هزار و ۴۶۴ واحد مسکونی ویژه گروه‌های جامعه هدف واگذار و صدور ۲۵۰۰ مجوز در استان انجام شده است.

در حال حاضر ایجاد اشتغال پایدار از مشکلات اساسی مددجویان زیر پوشش سازمان بهزیستی است.

منبع: مهر

انتهای پیام/ت

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.