مواد مورد نیاز موفلک
به اندازه نیاز ماهی بدون استخوان
۱/۵ پیمانه گندم و یا جو پرک
۲ قاشق تخم گشنیز
۲ عدد پیاز
به اندازه نیاز نمک و زردچوبه
بیشتربخوانید
طرز تهیه موفلک
ابتدا گندم یا جو پرک (دلانده) را درون دیگ تفت می دهیم تا سرخ شود، تا به قول معروف برشته گردد، برشته شدن به این معنی است که تغییر رنگ دهد و قهوه ای شود اما نسوزد.
سپس گندم های به دست آمده را مثل برنج در آب خیس می کنیم، پیازها را ریز نموده و درون تابه ای درون روغن با حرارت ملایم تفت می دهیم، وقتی پیاز هنوز پخته نشده زردچوبه راذنیز به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
ماهی را قبل از شروع به تهیه موفلک درون قابلمه ی آب که حاوی زردچوبه و نمک است باید بجوانیم تا در این مرحله از آن استفاده کنیم، استخوان و پوست ماهی را جدا نموده و به همراه پیاز سرخ می نماییم.
آبی که ماهی در آن جوشیده را دور نریزید زیرا لازم است، در این مرحله این آب را به پیاز و ماهی تفت داده شده می افزاییم، پس از جوش آمدن آب گندم خیسانده را به آن اضافه می کنیم، و زمان می دهیم تا آب غذا بخار شده و دم بکشد.
در صورت تمایل می توانید از ادویه های تند دیگری نیز مانند فلفل و یا ادویه های هندی نیز بهره ببرید، زیرا یکی از ویژگی های اصلی و مهم غذاهای جنوبی طعم تند دهان سوزش می باشد.
زمانی که غذا دارد دم می کشد، کمی تخم گشنیز بر روی گندم ها بریزید.
خواص بسیار ماهی
- ماهی منبع مهمی برای تامین ویتامین «d» مورد نیاز بدن می باشد، و برای بیماری پوکی استخوان بسیار موثر است.
- موجب پیشگیری از آسم در کودکان می شود.
- تقویت عملکرد مغز و بهبود ذهن را به دنبال دارد.
- انواع ماهی ها دارای امگا ۳ هستند که تاثیر مثبتی در بدن و ذهن دارد.
- خوردن ماهی موجب افزایش میزان ماده خاکستری مغز می شود که سلامتی مغز را تامین نموده و درصد بروز آلزایمر را در سنین پیری کاهش می دهد.
- از افسردگی جلوگیری می کند، با توجه به فراگیر شدن افسردگی در جوامع امروزی مصرف ماهی به شدت توصیه می گردد.
همچنین باید اضافه نمود که ماهی دارای ید، فسفر، فلوئور، ویتامین «b» است که همگی در حفظ سلامتی بدن معجزه می نمایند.
منبع: الکوثر
انتهای پیام/