به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتابهای گویا از دهه هشتاد وارد صنعت نشر کشور ما شدند و روز به روز مخاطب خود را پیدا کردند. این کتابها توانستند جایگاهی در میان قشر کتابخوان جامعه پیدا کنند؛ آن هم در این روزگار که برخی فرصت کافی برای مطالعه ندارند و تلاش میکنند از فرصتهای کوتاه خود برای مطالعه بهره ببرند. در اینجا برخی از کتابهای گویا را که در انتشارات سوره مهر منتشر شده است، معرفی میکنیم:
بیشتر بخوانید:
رمان «شب و قلندر»
رمان «شب و قلندر»، هشتمین اثر چاپ شده «منیژه آرمین» در زمینه ادبیات داستانی، تلفیقی از افسانه و واقعیت و اولین اثر از یک چهارگانه تاریخی است که از زمان مشروطه شروع شده و در ادامه به چهار دوره مهم تاریخ معاصر میپردازد. این کتاب در انتشارات سوره مهر با صدای رامین پورایمان در قالب کتاب گویا منتشر شد.
رمان «شب و قلندر» گستره زمانی استقرار قاجار تا مشروطه را در برمیگیرد. این کتاب، ماجرای افراسیاب، سرکرده چهل دزدی است که در سرخ کوه پناه گرفته اند و کاروانیان را تاراج میکنند. اساس این اثر برپایه تحول و سرگشتگی افراسیاب، نوشته شده است. نگارنده با تبعیت از ساختار رمان رشد و کمال، بالندگی و استحاله افراسیاب را بیان میکند.
داستان رمان از جایی شروع میشود که افراسیاب در یک غارت، قالیچهای در میان بارِ مسافران مییابد و فقط اوست که از بین دیگر دزدان صدایی شبیه لالایی مادران در سیاه چادرها را از درون قالیچه میشنود که با صدای بادِ صحرا آمیخته شده است. سپس ناگهان تصویر زن روی قالیچه زنده میشود و زن از میان قالی بیرون میآید.
کتاب گویای شباویز
کتاب گویای «شباویز» هم اثر منیژه آرمین است و با صدای محمد رضاعلی و بهناز بستان دوست در انتشارات سوره مهر منتشر شد.
این رمان، تاریخ معاصر ایران است که جلد اول آن به وقایع تاریخی از اواخر دوران قاجار تا سال تا استقرار مشروطیت میپردازد. جلد دوم این کتاب نیز به رخدادهایی از استقرار مشروطیت تا سال ۱۳۳۴ یعنی آغاز سلطنت پهلوی اول اختصاص دارد. در این رمان به فضای اجتماعی آغاز دوران مشروطه تا اواخر حکومت احمد شاه و به تخت نشستن رضاخان اشاره میشود. دو شخصیت اصلی "شباویز" خواهر و برادری هستند که در کشمکشهای روزانه با اتفاقهای گوناگون مواجه میشوند.
کتاب گویای نرگس
کتاب گویای «نرگس» اثر رحیم مخدومی در انتشارات سوره مهر با صدای نورالدین جوادیان منتشر شد.
مخدومی در رمان «نرگس» ماجرای اسماعیل را شرح میدهد که خواهرش نرگس به دلیل محجبه بودن از مدرسه اخراج شده است. او به هر دری که میزند نمیتواند خواهرش را به مدرسه بفرستد؛ حتی به سر کار میرود تا بتواند برای نرگس معلم خصوصی بگیرد؛ اما این تنها دغدغه اسماعیل نیست.
او یک دایی دارد که مدام در تعقیب و گریز با نیروهای ساواک است. از سوی دیگر، پدر اسماعیل و خود او به دلیل فعالیتهای انقلابی دستگیر میشوند؛ وقتی هم پدر به زندان میافتد، تامین معاش خانواده بر دوش اسماعیل است. همه این اتفاقات، به همراه شهادت دایی و یکی از معلمان مدرسه، او را مصمم میکند که حتی بیش از گذشته به مبارزه و تلاش برای فرستادن نرگس به مدرسه، بپردازد. او بجز پخش اعلامیههای انقلابی، از شوراندن بچهها علیه کادر طاغوتی مدرسه فرو نمیگذارد.
انتهای پیام/