سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد:

تست‌های تشخیصی کرونا ۱۰۰ درصد صحیح نیستند

فوق تخصص خون، آنکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی گفت: تست‌های تشخیصی کرونا ویروس مانند PCR می‌توانند با خطا‌هایی نسبی همراه باشند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها با شیوع دوباره بیماری کرونا ویروس کسانی که در گذشته به کووید۱۹ مبتلا شده‌ و اکنون بهبود پیدا کرده‌اند، می‌توانند با اهدای پلاسمای خون خود به اشخاصی که اکنون به این سوغات ناخواسته شرقی دچار شده‌اند، بسیار کمک کنند و با این کار خود موجب شوند بدن آنها هم در برابر این ویروس منحوس ایمنی لازم را پیدا کند.

ضرورت توجه به علائم بالینی بیماری کرونا

امیرعباس هدایتی‌اصل فوق تخصص خون، آنکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره علائم ویروس کرونا اظهار کرد: در شرایط فعلی کرونا، مهم‌ترین بحث علائم بالینی بیمار است. تنگی نفس، تب بالا، تعداد تنفس بالای ۳۰، کاهش اکسیژن خون و نشانه‌هایی غیر شایع مانند کاهش حس بویایی و شنوایی، اسهال، استفراغ و سردرد‌های شدید می‌توانند از علائم کرونا باشند.

او گفت: اگر فرد با ویروس کرونا تماس داشته یا به کووید۱۹ مبتلا شده باشد پیش از ظهور علائم بیماری، دقیق‌ترین آزمایشی که می‌تواند انجام دهد، PCR است. PCR یک آزمایش مولکولی است که RNA و DNA فرد را جداسازی کرده و با توجه به وضعیت ژنتیکی بیمار، ویروس را در بدن شخص شناسایی می‌کند. گاهی ممکن است PCR فرد حتی قبل از علامت دار شدن و منتشر کردن ویروس به دیگران مثبت باشد. معمولا ۱۴ تا ۲۱ روز ممکن است PCR بیمار همچنان مثبت بماند.


بیشتر بخوانید


هدایتی‌اصل بیان کرد: حدود چهار تا پنج روز از آغاز علائم بیماری در فرد، ایمونوگلوبولین M که بیانگر فاز حاد بیماری است شروع به بالا رفتن می‌کند. اگر آنتی بادی IgM مثبت شود یعنی بیمار ویروس فعال دارد و به شدت در معرض واکنش‌های کرونایی و انتقال آن به دیگران است. مرحله بعدی که امیدوار هستیم در بدن فرد بیمار اتفاق ‌افتد تولید آنتی بادی ایمونوگلوبولین G است. ایمونوگلوبولین G بیانگر این است که بیماری را فرد گرفته و الان آنتی بادی تولید می‌کند و نسبت به بیماری خود ایمنی دارد.  منفی شدن ایمونوگلوبولین M، در واقع نشان دهنده آن است که فردی که به بیماری کووید ۱۹مبتلا شده بود، اکنون سلامتی خود را به دست آورده است.

این فوق تخصص خون، آنکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی افزود: البته ممکن است فرد به کرونا ویروس مبتلا شده باشد، ولی آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین‌های G و M مثبت نشود؛ بنابراین این امکان وجود دارد که فرد به کرونا ویروس مبتلا شده و خوب شود، اما معلوم نیست که ایمنی کامل داشته باشد یا خیر. با این تعاریف انتظار داریم که بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد آزمایش PCR در فرد مبتلا مثبت ظاهر شود، اما تا به الان دیده شده آزمایش برخی مبتلایان به کووید۱۹ هم منفی شده است و با دادن سی‌تی‌اسکن این ویروس نوپدید در ریه‌های فرد مشاهده شده است. این موضوع نشان می‌دهد که علائم بالینی فرد مهم است و آزمایش‌های این چنینی مانند PCR می‌توانند خطا‌هایی هم داشته باشند به همین دلیل علائم رادیولوژیکی ارزشی بسیار بالا دارند.

فرد مبتلا به کرونا در چه صورت می‌تواند پلاسمای خود را اهدا کند؟

هدایتی‌اصل تصریح کرد: از تمام پزشکان انتظار داریم که مسیر طبیعی آزمایش‌ها اعم از PCR، علائم بالینی، ایمونوگلوبولین M و در آخر G را مورد بررسی قرار دهند. فردی که حدود ۲۱ روز یا یک ماه از بیماری او گذشته باشد، به طور طبیعی PCR او باید منفی شود. همین امر موجب می‌شود که دیگر قابلیت پخش ویروس کرونا را نداشته باشد. اگر ایموگلوبولین M منفی ظاهر شود و حال عمومی فرد خوب باشد دیگر در بدن خود ویروس فعالی نخواهد داشت. همین‌طور اگر IgG فرد مبتلا مثبت شود می‌تواند پلاسمای خود را اهدا کند؛ زیرا خود فرد ایمنی لازم را پیدا کرده و می‌تواند از طریق پلاسمای خود که آنتی بادی مناسب دارد به دیگران کمک کند. این امر باعث می‌شود فرد مبتلای دیگر مرحله تولید آنتی بادی را به سرعت طی کند و بدنش ایمن شود.


بیشتر بخوانید


او یادآوری کرد: نتایج پلاسما درمانی خوب بوده است. تاکنون نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ واحد پلاسما از بهبودیافتگان گرفته شده و به بیماران بد حال کرونایی در داخل ایران و کل دنیا تزریق شده است. همچنین در حال حاضر بیش از ۳۰ مطالعه در دنیا برای سلول درمانی مزانشیم در حال انجام است و به معاونت درمان پیشنهاد داده‌ایم که سلول‌های مزانشیم هم می‌توانند روشی مناسبی برای درمان بیماری باشند تا سریع‌تر بافت ریه بیمار بهبود پیدا کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
مسعود
۱۵:۱۶ ۲۰ تير ۱۳۹۹
یکی از دوستان ما بیماری کرونا داشت به منزل ما آمد وبعد چند روز من نیز با همان علائم بیماری جهت تست مراجعه کردم پاسخ جواب منفی بود بعد سر کار رفتم یکی از همکاران نیز مبتلا شد وپس از تست مشخص شد که مثبت است آیا امکان دارد که در آزمایش من اشتباه شده باشد
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۵ تير ۱۳۹۹
بله عزیز چون دقیق ترین تست 80درصد دقتش هست و احتمالش زیاده شما هم مبتلا شده باشید
Hossein
۰۲:۲۳ ۲۰ تير ۱۳۹۹
شما دکترای ایرانی که انقدر ادعاتون میشه چرا واکسن کرونا رو نمیسازین ،ایستادین تا بلاد کفر واکسن بهتون بدن؟؟؟؟؟؟؟؟
یاسمن
۲۱:۰۳ ۱۹ تير ۱۳۹۹
دوستان واقعاً رعایت کنید درسته مرگ حق هست ولی مرگ کرونایی سخت هست مگه ندیدید بیمارانی که سخت هستند چه قدر لوله به بینی و دهانشان وصل هست و زجر می کشن تازه آخرش هم میمیرند به هر دردی بمیریم شده سکته هم کنیم از کرونا بهتر هست پس رعایت کنید .
یاسمن
۲۱:۰۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آخ که اگه واکسن نیاد رعایت هم نکنیم همه میگیریم
مریم
۲۰:۵۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
وقتی کرونایی بدون علامت هم داریم باید تست خیلی دقیقی باشه که این رو نشون بده
رز
۲۰:۵۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
لااقل برای کمک به کادر درمانی از دستگاه یا روش بهتری استفاده کنید که دقیق باشه کرونا هست شوخی که نداره با کسی همه میگیریم پس دقیق تر تست بگیرید با تشکر
زهرا
۲۰:۵۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
از روش مطمئن تری استفاده کنید اگه طرف منفی شد درحالی که کرونا داشته باشه تو جامعه بیرون بره می دانید چه قدر رو آلوده میکنه ؟
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
دولت باید انهایی که شناسایی میکند هر روز باید در خونشون قرنطینه کند و کمک خرجشون بشه یعنی در خونشون رو قفل کند نصف هزینه ایی که در بیمارستانها صرف میشه نیاز میشه برای کنترل و مهار ویروس وگرنه چه فایده ایی داره شناسایی و رها کردنشون در جامعه رها کردن مثل سم پاشی کردن جامعه است بخاطر خدا به مسولین بگید این راهش نیست
لیلا
۱۶:۱۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
کجا باید پلاسما داد
سارا
۲۰:۰۳ ۱۹ تير ۱۳۹۹
خب برو از بیمارستان بپرس
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
اگر منتظر پاسخ معاونت درمان باشید همه باید بمیرن شما کار خودتونو بکنید این دولت به فکر مردم نیست
یاسمن
۱۳:۰۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
یعنی یک تست خوب نیست که کرونا رو تشخیص بده این حوری که خیلی بد میشه طرف کرونا داره میزنه منفی و بقیه رو آلوده میکنه به همین راحتی
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
البته ایشون توضیح ندادن که درصد این اشتباه به میزانی بس عظیم به سازنده کیت تشخیصی برمی گرده!!!!!!!!!!!
سید
۱۲:۲۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلام. حقیر حدود 40 روز هست که تست کرونا مبتلا شدم. کجا میتونم برای اهدای پلاسما مراجعه کنم
ناشناس
۱۲:۱۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
اگه تست ها صحیح نیستند چرا از اون دستگاه کرونا یاب استفاده نمیکنند؟
نگو که نگفتی
۱۶:۵۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
چون دستگاه خودش کرونا گرفته
داوود
۱۱:۲۳ ۱۹ تير ۱۳۹۹
راسته من پدرم هیچ علائمی نداشت اما ازمایش داد و مثبت بود ولی یکی از اشنا ها همه این علائم رو داشت و منفی بود
ناشناس
۰۰:۵۸ ۲۰ تير ۱۳۹۹
تست من منفی بود ولی چون علایم داشتم ولنفسیت خونم یعنی همون تعداد گلبول سفید کم شده بود مبتلا به کرونا هستم