سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های تغذیه‌ای در مواجهه با علائم گوارشی کرونا

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیوه تغذیه می‌تواند شرایط بهتری را برای سپری کردن دوران بیماری کرونا در بیماران فراهم کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  زهرا اباصلتی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت و نقش تغذیه در کاهش علائم گوارشی بیماران کرونایی، گفت: افراد باید بدانند شیوه تغذیه و اصلاح آن می‌تواند شرایط بهتری را برای سپری کردن دوران بیماری کرونا در بیماران فراهم کند.
 

 او افزود: در کشور ما مشاهده شده است برخی بیماران بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی و داشتن برخی علائم همچون تهوع، استفراغ یا اسهال قبل از سایر تظاهرات همچون تب یا علائم تنفسی شناسایی شده اند.

 بیشتر بخوانید

     با این اصول تغذیه، با کرونا خداحافظی کنید


بیماران کرونایی با علائم گوارشی مایعات فراوان مصرف کنند


رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بیماران در صورت داشتن علائم گوارشی همچون اسهال، استفراغ و دل درد علاوه بر رعایت نکات بهداشتی همچون شستشوی دست‌ها و ضدعفونی سطوح باید مایعات فراوان بنوشند و از نوشیدن مایعات شیرین پرهیز کنند.

اباصلتی بیان کرد: این دسته از بیماران باید از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، بلغور جو دو سر، سیب زمینی پخته، مرغ بدون پوست، کمپوت سیب و نان سفید "کم سبوس" که کربوهیدرات بدنشان را تامین می‌کند، پیروی کنند.

او تصریح کرد: بیماران دارای علائم گوارشی در صورت بروز هر یک از علائم کم آبی شدید، اسهال خونی یا مدفوع سیاه و یا درد شدید پهلوها، تب، سرفه و احساس کوتاه شدن نفس‌ها باید فوراً به پزشک مراجعه کنند.
 


رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: بیماران مبتلا به کرونا اکثراً دچار کم اشتهایی شده و کم اشتهایی طولانی می‌تواند منجر به سوء تغذیه در فرد شود.
 
اباصلتی اظهار کرد: بیماران برای مقابله با این عارضه می‌توانند از میوه‌ها و سبزیجاتی همچون سیب، انار، پرتقال، لیموترش، انبه، کدو حلوایی همچنین چای لیموزنجبیل، ادویه‌ها و گلپر، سمنو جوانه گندم و جوانه نخود، شیربرنج با سیاه دانه و کمی دارچین، شله زرد با خلال بادام و پسته، مغز‌ها و خشکبار و... استفاده کنند.
 
او افزود: در صورت بروز درد معده بیماران می‌باید از مصرف غذا‌های چرب و فست فودها، مصرف بیش از حد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویه جات، غلات کامل، غذا‌های شور و همچنین پرخوری پرهیز نمایند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: استفاده از نعناع و زنجبیل به بهبود درد معده در بیماران مبتلا به کرونا کمک خواهد نمود.
 
اباصلتی بیان کرد: مشاورین تغذیه در سامانه پاسخگویی تلفنی ۴۰۳۰ در سطح گسترده‌ای برای نحوه کنار آمدن با این علائم و عوارض بیماری مشاوره می‌دهند.
 
انتهای پیام//ف.ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.