به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، اوضاع خراسان جنوبی به لحاظ کم خطر بودن کرونا تقریبا خوب بود، اما از اواخر اردیبهشت، گویی به یکباره همه چیز تغییر کرد و با عادی شدن کرونا در استان، انگار بیشتر مردم بهداشت کرونایی را کنار گذاشتند و این گونه بود که روز به روز کرونا در سایه کم توجهیها و برپایی مجالس عروسی و عزا و دورهمیهای خانوادگی، حال خراسان جنوبی را بدتر از گذشته کرد.
تشدید وضعیت کرونا در خراسان جنوبی و قرار گرفتن شش شهرستان در وضعیت خیلی پرخطر، سرانجام مسئولان را به این نتیجه رساند که میبایست برای قطع زنجیره کرونا فکری اساسی کنند.
پس از یک دوره تقریبا کم خطر کرونا تا اواخر اردیبهشت در خراسان جنوبی، استاندار خراسان جنوبی امروز در ستاد استانی مدیریت کرونا با ابراز نگرانی ازافزایش مبتلایان به کرونا گفت: با وجود همه توصیهها و ابلاغ پروتکلهای بهداشتی، متاسفانه آمار ابتلا به کووید ۱۹، میزان بستری و تعداد فوتیها در خراسان جنوبی افزایش یافته است.
استاندار با بیان اینکه هیچ شهری در استان در وضعیت سفید قرار ندارد افزود: با توجه به اختیارات استانیِ مناطق قرمز، دانشگاه علوم پزشکی باید برنامه محدود سازی را تدوین کند تا پس از تصویب در ستاد استانی کرونا، برای وزیر کشور ارسال شود.
نیمی از شهرستانهای خراسان جنوبی در وضعیت خیلی پرخطر کرونا
معتمدیان تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی باید برنامه محدودسازی را طی ۴۸ ساعت آینده آماده و ارائه کند که این محدودیت پس از تصویب، طی یک هفته اِعمال و در صورت نیاز تمدید خواهد شد.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر الزامی شدن استفاده از ماسک یادآور شد: از امروز به مدت ۱۵ روز استفاده از ماسک در اماکن عمومی پرتردد و سرپوشیدهی مناطق قرمز و نارنجی الزامی است و این موضوع شامل همه ادارات، بانک ها، وسایل حمل و نقل عمومی وسایر صنوف میشود.
استاندار با تاکید بر اینکه متخلفان از دستورالعملهای بهداشتی در انتظار برخوردهای قانونی و قضایی باشند گفت: مسئولیت الزام استفاده از ماسک بر عهده مسئولان ادارات، مالکان اماکن و مراکز خدمات است و در صورت تخلف، پس از دوبار تذکر، فعالیت این مراکز به مدت یک هفته تعطیل خواهد شد.
معتمدیان خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و دستور رئیس جمهور، وزارت صمت مکلف است نسبت به تولید و توزیع ماسک ارزان قیمت، بادوام و قابل شست و شو اقدامات و تسهیلات لازم را فراهم آورده و مواد اولیه را در اختیار تولیدکنندگان ماسک قرار دهد.
استاندار در ادامه با اشاره به پیش بینیها درباره موج دیگر کرونا در کشور گفت:با توجه به این که فصل پاییز و شیوع آنفلوانزا را در پیش داریم، باید از اکنون برای افزایش ۳۰ درصدی تختهای آی سی یو پیش بینیهای لازم صورت گیرد تا بیمارستانهای استان با کمبود تخت مواجه نشوند.
استاندارخراسان جنوبی، تشویق مردم به خریدهای اینترنتی را ضروری برشمرد و افزود: باید زیرساختهای خرید اینترنتی را تقویت کنیم تا حضور مردم در مراکز تجاری کاهش یابد.
انتهای پیام/ک