به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، مهدی تمیزی مدیر موزه هنرهای معاصر گفت: مسئولان
موزه هنرهای معاصر اصفهان افتتاح نمایشگاه «.. تا هنر معاصر» را برای ۲۵ اسفند ۹۸ برنامهریزی کرده بودند، اما
کرونا این افتتاحیه را تا ۱۲ تیرماه امسال به تأخیر انداخت تا هنردوستان با رعایت تدابیر ویژهای که این روزها به جزء جداییناپذیر زندگیهایمان تبدیل شده، در افتتاحیه آن گردهم بیایند.
به گفته او این نمایشگاه شامل منتخبی از آثار گنجینه این موزه و ۱۴۲ اثر سنتی و کلاسیک، هنر نوگرا، عکس و آثار هنرمندان خارجی است که طی سالهای مختلف به موزه اهدا شده است.
مدیر موزه هنرهای معاصر که اعتقاد دارد تازه پس از شیوع کرونا بسیاری یاد گرفتند چطور میتوانند از فضای مجازی استفاده کنند، اظهار داشت: تلاش کردیم در این مدت برخی فعالیتهای موزه هنرهای معاصر را از طریق فضای مجازی پیگیری کنیم.
تمیزی به نمایش ارزشمندترین اثر اهدایی به این موزه یعنی نسخه شماره ۰۱۷ مجسمه فضانورد افتاده در گالری تکاثر اشاره کرد و افزود: اصل این مجسمه در کره ماه قرار دارد و این اثر را به مناسبت چهل و نهمین سال قرار گرفتن نسخه اصلی آن در کره ماه در معرض دید قرار دادهایم.
مدیر موزه هنرهای معاصر تأکید کرد این موزه در ۲ سال گذشته توانسته با ایده وقف آثار هنری تعداد قابلتوجهی اثر از هنرمندان، شرکتها و صاحبان آثار به گنجینه خود اضافه کند.
اما «فضانورد افتاده» چیست؛ مجسمه آلومینیومی ۸۵ میلیمتری اثر پاول فون هویدونک بلژیکی که در آگوست ۱۹۷۱ توسط فضاپیمای آپولو ۱۵ به فضا فرستاده شد و بر روی کره ماه قرار گرفت و نسخهای از آن در سوم اسفندماه ۹۷ توسط مدیران شرکت بینالمللی هنر و فرهنگ و در پروژهای به نام «انسان، هنر، کهکشان» به موزه هنرهای معاصر وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان اهدا شد. اصفهان نخستین شهر آسیایی است که نسخهای از این مجسمه به گنجینه آثارش اضافه شده است.
مهدی مزروعی رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان هم در این باره گفت: خالق مجسمه فضانورد افتاده با خوانشی که از انسان داشته شاید میخواسته خیلی از اتفاقات ناخوشایند روی کره زمین را بپوشاند. او قصد داشته بگوید انسان فارغ از قیودی مانند جنسیت و رنگ است و شاید میخواسته نابرابریهای موجود بین نژادها و رنگهای گوناگون را به آن سوی گیتی نفرستد.
او با بیان اینکه شاید این موضوع هوشمندی خالق اثر بوده، ادامه داد: در واقع این هنرمند قصد داشته بگوید انسان فارغ از جنسیت، رنگ و سایر قیودی که در طول تاریخ ساخته و به بهانه آنها برخی انسانهای دیگر را از حقوق خود محروم کرده، انسان است؛ در حالی که این قیود جز تباهی چیزی برای بشر نداشته است.
به گفته رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان، ظهور و بروز این مبارزه و چالش به درازای تاریخ بوده و انسان همواره برای شکستن این قیود تلاش کرده است.
مزروعی بیان کرد: متأسفانه هنوز در عصری زندگی میکنیم که انسانی در گوشهای از جهان زانو روی گلوی فرد دیگری میگذارد و تنها به واسطه رنگ پوست او حیات را از او سلب میکند که باعث به راه افتادن موج بیداری جدیدی در جهان میشود تا انسانها یک قدم به پیش بگذارند و برای برداشتن این سدهای ذهنی و قیود نابرابر مبارزه کنند.
موزه هنرهای معاصر وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تا ۱۷ مردادماه میزبان علاقهمندان بازدید از نمایشگاه منتخب آثار گنجینه این موزه و همچنین مجسمه فضانورد افتاده در گالری تکاثر است.
انتهای پیام/ی