به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار داشت: تپه اشرف از لحاظ باستان شناسی و تاریخی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و یکی از معدود سایتهای باستان شناسی است که در داخل شهر قرار دارد، آن هم شهر اصفهان که همواره از شهرهای مهم تاریخی و گردشگری بوده است.
او افزود: میراث فرهنگی تا کنون ۶ کاوش گسترده را در منطقه تپه اشرف انجام داده که امسال نیز همزمان با اجرای پروژه آبرسانی در خیابان مشتاق، توصیه کردیم کارشناسانی نیز از سوی میراث فرهنگی در این پروژه حضور داشته باشند تا آسیبی به بافت تاریخی این منطقه نرسد. همچنین این کارشناسان کاوشهایی نیز در این منطقه انجام دادند که منجر به کشف یک چاه ساسانی و یک خمره متعلق به دوره اشکانی شدند که دستاوردهای اکتشافی بزرگی به حساب میآیند.
بیشتر بخوانید:کشف آثار تاریخی در تپه اشرف
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: اکتشافات و کاوشهایی که در منطقه تپه اشرف رقم میخورد، نیازمند بودجههای عمرانی و برخی زیرساختها برای تبدیل آن به یک سایت موزه باستان شناسی است. مرتفع شدن این نیازها منوط به حمایت و همکاری شهرداری اصفهان و مدیران شهری است و در همین راستا، شهردار اصفهان بازدیدی از این تپه باستانی اشرف انجام داد و آمادگی خود را برای پیشرفت و گسترش کاوشهای این منطقه اعلام کرد.
او با بیان اینکه پروژههای عمرانی اطراف تپه اشرف میتواند خطر جدی برای این منطقه باستانی باشد، گفت: تپه اشرف و مناطق اطراف آن جزو مناطق باستانی اصفهان به حساب میآیند، اما اجرای برخی پروژههای عمرانی نظیر احداث خیابان مشتاق و فضای سبز در اطراف این منطقه، مشکلات جبران ناپذیری را برای این مکان باستانی به وجود میآورد.
الهیاری اضافه کرد: به دلیل اهمیت تاریخی که تپه اشرف و مناطق باستانی اطراف آن دارد، طبیعی است که برای هر پروژه عمرانی، نیاز به کسب مجوز از میراث فرهنگی و مطالعات باستان شناسی است که آسیبی به بافت تاریخی این قسمت نرسد. متاسفانه بارها شاهد تجاوزها به این مناطق بودهایم، اما امیدواریم با ورود شهرداری اصفهان به کاوشهای تپه اشرف، دیگر شاهد دست درازیها به این منطقه تاریخی نباشیم.
او با اشاره به لزوم بالا بردن ایمنی و کیفیت نگه داری از تپه باستانی اشرف بیان کرد: حدود چهار سال پیش شاهد سقوط جوان ۱۸ سالهای بودیم که به قصد تفریح در اطراف تپه اشرف دوچرخه سواری میکرد و متاسفانه جان خود را از دست داد. برای جلوگیری از وقوع این دست از حوادث در این منطقه شروع به حصارکشی و افزایش ایمنی تپه کردیم و امروز بیش از ۸۰ درصد از این منطقه نرده کشی شده است. با ورود شهرداری به برنامههای اکتشافی تپه اشرف و تبدیل آن به سایت موزه، ایمنی این منطقه به طور کلی تامین شده و امیدواریم دیگر شاهد وقوع حوادث دلخراشی مانند آنچه در گذشته اتفاق افتاد نباشیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/م