سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عروسی و عزا به صرف مرگ و کرونا/ اگر به کرونا مبتلا نشده اید، بخوانید

شرکت در عروسی و عزا و حضور در برخی مکان‌ها احتمال ابتلا به کرونا را چند برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خانم اکبری ۵۴ سال سن دارد و حالا کرونا او را زمین گیر کرده و ۵ روزی است روی تخت بیمارستان افتاده، او در مراسم عروسی شرکت کرده و به کرونا مبتلا شده است.

این بیمار کرونایی از روز‌های نخست بیماری و سختی هایش گفت: سردرد شدید، سرفه و تب و لرز داشته است و به پزشک مراجعه می‌کند و پس از بررسی و تست آزمایشگاهی مشخص می‌شود که به کرونا مبتلا شده است.

او ادامه داد: باید دچار شوی تا بفهمی چه بیماری وحشتناک و سختی است، خیلی درد کشیدم و درد دارم و خداروشکر با عنایت او و پرسنل درمانی توانستم جان سال به در ببرم.

از خانم اکبری درباره ابتلا اعضای خانواده اش به کرونا پرسیدم، در حالی که بغض راه گلویش را بسته بود و اشک در چشمانش حلق زده بود، گفت: خوشبختانه به دلیل اینکه فاصله اجتماعی و بهداشت را رعایت کرده بودم اعضای خانواده ام به کرونا مبتلا نشدند، اما همین که عزیزانت را نتوانی در روز‌های سخت بیماری ببینی و باید به تنهایی روی تخت بیمارستان با درد و سختی بیماری مقابله کنی بسیار سخت ودردناک است.

آمار کرونا در ایران؛ کووید ۱۹ هر ۱۰ دقیقه قربانی می گیرد

این حال و روز یکی از کسانی است که گرفتار کرونا شده است، به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ۳۱۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید بیماری در بخش‌های مراقبت ویژه قرار دارند و بسیاری از آن‌ها با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند ، هر ۱۰ دقیقه یک ایرانی از کرونا فوت می‌کند و هر ۳۳ دقیقه یک نفر به ویروس مبتلا می‌شود.

از طرفی بیمارانی که ریه‌های آن‌ها به شدت درگیر ویروس کرونا می‌شود دوباره به حالت عادی باز نمی‌گردند، چند وقت پیش حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره وضعیت کولیوند رییس اورژانس کشور گفت: دکتر کولیوند به وضعیت شدید بیماری مبتلا شده بود و ۲۰ کیلو وزن کم کرد و پس از بهبودی بیماری می‌گفت که گویی در ریه هایش سیمان ریخته اند.

کرونا ویروس موذی است که بنابر اعلام آمار‌های جهانی در یک ماه گذشته وحشی‌تر شده و سرعت سرایت آن افزایش پیدا کرده است، آمار مبتلایان کووید۱۹ در دنیا از ۱۱ میلیون نفر فراتر رفته و بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، ۶۰ درصد از مبتلایان مربوط به یک ماه اخیر بوده است. کرونا تاکنون ۱۱ هزار و ۲۶۰ نفر در ایران قربانی گرفته است، به گفته معاون کل وزارت بهداشت به طور متوسط در هر ۴ ماه ۱۳۰ هزار فوتی در کشور ثبت می‌شود و امسال بیش از نیمی از فوتی‌ها، مبتلایان به کووید ۱۹ بوده‌اند.

استان هایی با وضعیت قرمز یا هشدار کرونایی

در ایران هم به دنبال بازگشایی‌ها و کاهش ۵۵ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ۲۰ درصد سرعت شیوع ویروس کرونا افزایش داشته و در برخی استان‌ها مثل تهران میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده و به همین دلیل شمار مبتلایان به بیماری کرونا و فوتی‌های ناشی از آن بیشتر شده است، نقشه وضعیت ابتلا به کرونا در ایران را که نگاه کنی، شرایط مطلوب نیست و بسیاری از شهر‌ها در وضعیت قرمز کرونایی هستند.

بنابر آخرین اعلام وزارت بهداشت استان‌های خوزستان، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام در وضعیت قرمز و استان‌های تهران، فارس، مازندران، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان و البرز در وضعیت هشدار قرار دارند.

ستاد ملی مقابله با کرونا هم مجوز اعمال محدودیت‌های کرونایی را به برخی استان‌ها داده است، به عنوان مثال شهر مشهد از امروز شنبه به مدت یک هفته تعطیل است، همچنین پویش من ماسک میزنم راه اندازی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی سرپوشیده از ۱۵ تیر اجباری شده است.

رستوران و قهوه خانه شما را کرونایی می‌کند

در شرایط کنونی که آمار ابتلا به کرونا در حال افزایش است، پرهیز از حضور در اجتماعات و استفاده از ماسک یکی از بهترین راهکار‌های مقابله با کروناست چرا که بنابر گفته مسئولان آمار ابتلا به کرونا در عروسی‌ها بالاست و به گفته حریرچی در یک مراسم عروسی ۱۲۰ نفر به کرونا مبتلا شدند، متاسفانه علی رغم هشدار‌ها برخی در کارواش‌ها و پارکینگ‌ها مراسم عروسی برگزار می‌کنند.

مینو محرز عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا درباره ابتلا به کرونا در محل‌هایی مانند تالار‌های عروسی و رستوران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در مراسم‌هایی مثل عروسی، چون افراد فاصله را رعایت و از ماسک استفاده نمی‌کنند خطر ابتلا بالاست.

او ادامه داد: یکی از مکان‌هایی که خطر ابتلا در آن بالا بوده رستوران و قهوه خانه هاست، چرا که افراد در هنگام صرف غذا نمی‌توانند ماسک بزنند و همین موضوع خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.

آمار ابتلا به کرونا در عروسی و عزای ایرانی‌ها

ابتلای ۱۲۰ نفر به کرونا در یک مراسم عروسی، ۵۷ هرمزگانی در عروسی کرونا گرفتند، در مراسم تشییع جنازه ای در کهگیلویه و بویر احمد بیش از ۲۰ خانم به کرونا مبتلا شدند، یک مبتلا به کرونا در همدان ۴۸ نفر را آلوده کرد، ۷۰ نفر در مراسم عروسی در شهرستان قشم و ۷۳ نفر نیز در مهمانی در بندرعباس به کرونا مبتلا شدند، ابتلای ۴۰ نفر به ویروس کرونا در یک عروسی در چهارمحال و بختیاری، ابتلای ۳۰ نفر به کرونا در مراسم ترحیمی در یکی از روستاهای خراسان جنوبی، اینها تنها چند نمونه از اخبار ابتلای افراد به کرونا پس از شرکت در مراسم عروسی و عزاست.

گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: ما در موج سنگین بیماری به سر می‌بریم و باید طوری مدیریت کنیم که مردم کمتر به بیمارستان‌ها، بخش‌های مراقبت ویژه بروند و تعداد فوتی‌ها کاهش پیدا کند. البته این مدیریت سخت و پیچیده است. بیماری کرونا چون از راه تنفس انتقال پیدا می‌کند. درمان آن بدون واکسن در کوتاه مدت بسیار دشوار است. این ویروس قدرت سرایت بسیار بالایی دارد.

گویا بیان کرد: اگر امشب ۱۵۰ نفر در مراسم عروسی شرکت می‌کنند سه روز بعد ۱۲۰ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که نشان از قدرت بالای آن است. در ابتدا تصور می‌کردند قدرت و شدت بیماری‌زایی این ویروس کم است، اما امروز به این نتیجه رسیده‌اند شدت بیماری‌زایی بسیار بالایی دارد.

هر کرونایی ۴۰۶ نفر را در یک ماه آلوده می‌کند 

پیش از این حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اگر یک فرد آلوده به ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکند، می‌تواند ۴۰۶ نفر را در یک ماه آلوده کند و اگر فرد آلوده به کرونا فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند، این عدد به یک تا ۲ نفر کاهش پیدا می‌کند.

حریرچی بیان کرد: کسانی که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کنند و در مراسم عزا و عروسی شرکت می‌کنند به دلیل اینکه فاصله گذاری اجتماعی در اغلب این مراسم‌ها رعایت نمی‌شود، خود و خانواده شان را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار می‌دهند، از طرفی افراد به دلیل روابط عاطفی و رودربایستی که دارند نمی‌توانند در این مراسم‌ها فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و همین موضوع موجب افزایش شمار مبتلایان می شود.

معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مراسم عروس و عزا چالش جدی ما در مقابله با کروناست، بیان کرد: در برخی استان‌ها مراسم‌ها به ویژه مراسم عزا با ایل و طایفه و شرکت ۷۰۰ تا چند هزار نفر برگزار می‌شود و افراد در روز‌های پنچ شنبه، چون مراسم‌ها ایل و تباری است، پس از شرکت در یک مراسم عزا به مجلس عزاداری دیگری می‌روند و موجب انتقال ویروس کرونا از مراسمی به مراسم دیگر می‌شوند.

خطر ابتلا به کرونا با حضور بیش از ۱۵ دقیقه در تجمعات

حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان تاکید کرد: ویروس کرونا از طریق قطرات سرفه وعطسه در صورتی که فاصله ۲ متری رعایت نشود می‌تواند بیماری کرونا را به افراد مستعد از طریق دهان، بینی و چشم منتقل کند و قطع زنجیره انتقال راه مقابله با ویروس است.

او ادامه داد: موثرترین راه مقابله و پیشگیری از ابتلا به کرونا استفاده از ماسک است و در صورتی که همه افراد ماسک بزنند خطر انتقال کاهش پیدا می‌کند و در مراسم‌هایی مثل عروسی و عزا در صورتی که افراد از ماسک استفاده نکنند به دلیل اینکه از ابتلای دیگران مطلع نیستند خطر ابتلا به بیماری افزایش پیدا می‌کند.

سوری اظهار کرد: در صورتی که ۵۰ درصد جامعه از ماسک استفاده کنند خطر ابتلا به ویروس کرونا تا ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و به همین دلیل در شرایط کنونی که آمار ابتلا و بستری کرونا بالاست نباید در مکان‌های این چنین حضور پیدا کرد.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: تجمعات به هر دلیلی که باشد با توجه به زمان بالای حضور افراد می‌تواند احتمال ابتلا را افزایش دهد و در صورتی که افراد بیش از ۱۵ دقیقه در یک محیط سر بسته و شلوغ و  مراسم‌هایی مثل عروسی و عزا حتی با ماسک حضور پیدا کنند شانس ابتلا به کرونا افزایش پیدا می‌کند.

مرگ بیش از ۱۰۰ هزار ایرانی با سیاست ایمنی گله ای

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا گفت: ما باید با محافظت از افراد مستعد آمار مرگ و میر کرونا را کاهش دهیم، متاسفانه مردم و مسئولان کرونا را ساده گرفته اند و دیگر ترسی از این ویروس ندارند، این در حالی است که واکسن در کوتاه مدت در دسترس نیست و تا ایمنی گله‌ای و ابتلای ۷۰ درصدی جامعه بسیار فاصله داریم و در صورتی که منتظر ایمنی گله‌ای باشیم بیش از ۱۰۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

سوری بیان کرد: آمار بستری و مرگ و میر از شاخصه‌های مهم در کنترل اپیدمی است و اگر تدابیر درست نیندیشیم و جامعه رها شود احتمالا چهار رقمی شدن مرگ ومیر روزانه وجود دارد، باید توجه داشت، در فصل زمستان به دلیل اینکه ایمنی بدن افراد کاهش پیدا می‌کند، خطر ابتلا افزایش پیدا می‌کند و ما باید افراد و مکان‌های پرخطر را شناسایی و از حضور افراد پرخطر به ویژه در مکان‌های عمومی پرخطر عمومی جلوگیری کنیم و در این شرایط هم تنها توصیه موثر نیست و هیچ اپیدمی در طول تاریخ با توصیه کنترل نشده است.

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا بیان کرد: در عرصه بین المللی ما باید رتبه ابتلا و مرگ و میر خودمان را کاهش دهیم چرا که احتمال دارد برخی از کشور‌هایی که اپیدمی را به مرز خاموشی برسانندودر این صورت کشور‌های دیگر مراوده خود با ایران را قطع خواهند کرد.

خبری از واکسن و درمان کرونا نیست

او گفت: باید توجه داشت که ویروس کرونا ضعیف نشده و واکسن هم برخلاف برخی خبر‌ها تا پاییز و زمستان در دسترس نخواهد بود و درمانی هم هنوز کشف نشده است و به همین دلیل باید مراقبت و سیاست‌های درست وضع کنیم چرا که کرونا به دنبال قربانی گرفتن است. متاسفانه شاهد بروز اپیدمی در مناطق روستایی و حتی عشایر هستیم و باید این موضوع را جدی بگیریم.

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا اظهار کرد: باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار جدی گرفته شود، هر چه سخت گیری‌ها کمتر شود باید با جان مردم هزینه بدهیم و نتیجه آن پر شدن تخت‌های بیمارستانی، افزایش مرگ و میر و خسته شدن کادر درمان است. اگر قرار است به دلیل رونق اقتصادی شاهد بازگشایی‌ها باشیم باید نظارت‌ها بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به شکل حداکثری باشد چرا که ما با یک اپیدمی تهدید کننده رو به رو هستیم.

در شرایطی که آمار مرگ و میر و بستری کرونا افزایش پیدا کرده و کرونا درمان یا واکسن هم ندارند، پرهیز از برگزاری مراسم هایی مثل عروسی و عزا، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بهترین راهکار مقابله با کروناست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۵ تير ۱۳۹۹
ولی گویا به خود مسئولین که می رسه یادشون می ره چقدر کرونا واگیرداره و میان می گن کنکور برگزار می شه و تازه اونایی که کرونا دارن هم همونجا امتحان می دن! تو یه کلاس دیگه! ولی نمی گه اونایی که کرونا دارن دوست و رفیق دارن و خیلی بچه ها هم تو سن 18سالگی زیاد در قید و بند رعایت نیستن و در نتیجه بعد از کنکور یه فاجعه اتفاق می افته
م
۰۸:۰۹ ۱۵ تير ۱۳۹۹
با این مسئولین نادان زندگی با طعم مرگ داریم.شما گرفتی عزا و عروسی را؟
ناشناس
۰۷:۲۷ ۱۵ تير ۱۳۹۹
یکی بیاد به مادر من بگه 81ساله هست هرکدوم نوه هاش همه گی هم شغلهای متفاوت دارن همینکه میایند سرش بزنندبغل بوس میکنه دست میده هرچی هم بهش بگم به خرجش نمیره میگه اگر من مردم پیرم اشکال نداره گفتم بهش خب ماهمگی بگیریم میمیریم فقط همش داره رادیو گوش میکنه شما را به قران تو رادیو گفته بشه ملت اصلا اهمیت نمیدهند اینجا شهرابرکوه هست اوضاع اصلا خوب نیس
هدیه
۲۳:۵۳ ۱۴ تير ۱۳۹۹
چقدر خیلیا بی انصاف هستن
یعنی خودتون دلتون عروسی نمیخواد!چرا بجای دیگران نظر میدید و قضاوت میکنید‌.مگه میشه همینجوری بدون هیچی رفت..هر جوونی آرزو عروسی داره
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۵ تير ۱۳۹۹
به چه قیمتی دخترها ارزو دارند به قیمت مردن افراد فامیل؟؟؟ بعداز جشن عروسی
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۵ تير ۱۳۹۹
چرادلمون عروسی میخواد ولی اونقد بی انصاف نیستیم بخاطر آرزوی خودمون دیگرون رو به کام مرگ بکشانیم
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۰ تير ۱۳۹۹
امثال جنابعالی برای چشم و هم چشمی زندگی خودتونم به باد میدین دیگه چه برسه به مردم.
باقرخان سالار ملی
۲۲:۵۷ ۱۴ تير ۱۳۹۹
چی میشه یکبار هم دولت در خیابان چادر بزنه و ماسک رایگان توزیع کنه.همیشه که ما کمک حال دولت بوده ایم
بیداد
۲۰:۴۶ ۱۴ تير ۱۳۹۹
چه با فقر و چه با کرونا، نابودی یک ملت
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۴ تير ۱۳۹۹
وقتی دولت تالارها رو باز میکنه یعنی مشکلی نیست یعنی میتونید مراسم بگیدید بعد چطور وقتی مهمان دعوت میکنن بگن نمیایم الان بقیه میگن خب باید نری دولت باید جلوی مراسم ها رو بگیره
ناشناس
۰۱:۱۲ ۱۵ تير ۱۳۹۹
تو شهرستانهای خوزستان روزی چن تا تشییع جنازه هس راحت خواننده عزا میخونه صداش تا ته دنیا میره دولت کجا بود اصلا همش تبلیغ الکی جلو گیری نمیکنن بی وجدانا
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۴ تير ۱۳۹۹
وقتی دولت تالارها رو باز میکنه یعنی مشکلی نیست یعنی میتونید مراسم بگیدید بعد چطور وقتی مهمان دعوت میکنن بگن نمیایم الان بقیه میگن خب باید نری دولت باید جلوی مراسم ها رو بگیره
مجید
۱۸:۲۱ ۱۴ تير ۱۳۹۹
پس چرا به تالارها اجازه فعالیت داده می شود باوجود این که همه میدانند که یکی ازعاملان گسترش این ویروس تجموعات اجتماعی میباشد
ناشناس
۰۱:۱۴ ۱۵ تير ۱۳۹۹
از وقتی ۳۱ اردیبهشت بازگشایی مشاغل پرخطر داشتیم، مردم نابود شدن
فبول کنید دولت ومسوولینم مقصرن
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۴ تير ۱۳۹۹
آیا بهتر نیست به جای ایمنی گله ای از عبارت ایمنی توده ای یا ایمنی جمعیتی یا یک عبارت مناسب تر استفاده کرد؟
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۴ تير ۱۳۹۹
سلام بر شما. بنده اصالتا بختیاری هستم. لطفا یک پیگیری بفرمایید و حداقل یک اگاه سازی در مناطق بختیاری نشین انجام بدهید. از انجایی که ایل بختیاری برای امواتش بسیار احترام قائل هست ( حتی بیشتر از زنده ها) از روزی که کرونا عادی شده خیلی راحت دارد برای فوتی ها مراسم میگیرد ان هم در حد جمعیت هزار تا دو هزار نفر و وقتی هم از اقوامش دعوت میکنند اقوام مجبور میشوند که به مراسم بروند و اینکه میگویند با رعایت پروتکل بهداشتی به والله قسم حتی یک درصد رعایت نمیشود پدر بنده چه گناهی کرده که مجبور میشود برود یا مادر بنده ادرس مراسمات هم چهارمحال بختیاری شهرستان های کوهرنگ فارسان شهرکرد و دیگر مناطق لطفا مساجدی که در ان مراسم گرفته میشود را پلمپ کنید الان هم وقت کوچ عشایر هست و رعایت بهداشت در حالت عادی هم سخت هست چه برسد حالا که دیگه اصلا نمیشه رعایت کرد.
ناشناس
۰۱:۱۷ ۱۵ تير ۱۳۹۹
دقیقا همش تقصیر خونواده متوفی س دیگه ک آگهی میدن شعور داشته باش بفکر جون مردم باشین منم بختیاریم خوزستان همش مرتب مراسم میگیرن با خواننده محلی مگه دولت کوره یا کر صدا نمیشنوه تو خونه ها مراسم تو خیابون صدای خواننده اصلا چرا نیروی انتظامی یا هر چی تو محل قبرستون نبتید باشن ک جلوشو بگیرن یا وقتی کسی میمیره از طرف بیمارستان ادرسو ب نیروی انتظامی بدن ک جلوگیری کنن
ناشناس
۱۵:۱۱ ۱۴ تير ۱۳۹۹
به گفته معاون کل وزیر بهداشت:
هر چهار ماه در ایران حدود 130 هزار فوتی داریم.
امسال نصف فوتی ها مربوط به کرونا است.
نتیجه: تا کنون حدود 65 هزار نفر از کرونا فوت کرده اند.
درسته؟!!!!!
ناشناس
۰۱:۱۹ ۱۵ تير ۱۳۹۹
بهله کاملا درسته اینو گفت بیچاره از دهنش پرید جهانپور هم از زبونشدر رفت گفت ۲۰ درصد بعد بیرونش کردن
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۴ تير ۱۳۹۹
از باشگاه خبرنگاران جوان تقاضای پیگیری وضعیت کنکور سراسری را دارم
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۴ تير ۱۳۹۹
تا همه کشورها برای ساختن داروی و یا واکسن کرنا سر و دست نشکانند و به رقابت می‌پردازند .
در مشهد که ول شده
۱۲:۲۵ ۱۴ تير ۱۳۹۹
در مشهد باغ تالارها با تمام ظرفیت کار میکنن و عروسی ها برگزار میشه و متاسفانه دامادها هم تمام اقوام رو دعوت میکنن و دولت هم تماشا میکنه
شهروند
۱۲:۰۱ ۱۴ تير ۱۳۹۹
خیلی جالبه خودتون مجوز میدین بعد به مردم میگین شرکت نکنید
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۴ تير ۱۳۹۹
خوب خودتون دارید میگید حضور در اجتماع به مدت ۱۵ دقیقه و فضای بسته خطرناکه ، چطور میخواید در اوج گرما امتحان کنکور سراسری ،ارشد ، کارشناسی ناپیوسته ، امتحان جامع دانشگاه آزاد ، امتحان دستیاری برگزار کنید ؟ هر امتحان ۴ ساعت طول می‌کشه. فقط این ها که امتحان میدن در خطر نیستن ، خانواده هاشون چه گناهی کردن ، چرا وزارت خونه تصمیم درستی نمیگیره ، من رعایت کنم بعد اعضای خانوادم امتحان بدن من و پدر و مادر کرونا بگیریم ،
موقع امتحان نیاز به مصرف مواد غذایی نیست ؟ بعضاً نیاز به سرویس های بهداشتی نیست ؟ با توجه به شدت گرما دستگاه خنک کننده موجب به گردش در آوردن هوا و میکروب و ویروس کرونا تو اون فضای بسته نمیشه ؟
حمید
۱۱:۰۱ ۱۴ تير ۱۳۹۹
من نمی دانم چرا این ها دعوت می کنند ومردم هم می روند به این مراسمات مرگبار.
ناشناس
۰۱:۲۱ ۱۵ تير ۱۳۹۹
آفرین اولا تقصیر صاحب عزا یا عروسی ک شعور نداره دعوت میکنه دوما اُف بر اونایی ک میرن
محمدپارسا
۱۰:۲۲ ۱۴ تير ۱۳۹۹
خدایا خودت به ما رحم کن
این دولت که به فکر مردمش نیست
reza
۰۹:۳۷ ۱۴ تير ۱۳۹۹
ببخشیدولی باجه رویی پزشکان ومسئولین پویش ،من ماسک میزنم، رودارن به مردم سفارش میکنند.
همین چندوقت پیش مگه به دلیل نبودماسک مرتب نمیومدیدپشت تلویزیون و....به مردم میگفتیدماسک زدن لازم نیست؟مگه نمیگفتیدضرورتی نداره زدن ماسک؟
خوب حالاچی شده که هی ماسک ماسک میکنید؟؟؟؟
ناشناس
۰۱:۲۲ ۱۵ تير ۱۳۹۹
اوموقع ماسک نبود بخاطر اینکه مردم اعتراض نکنن گفتن الان فت وفراوون اوموقع صادر میکردن الان ک اکثر کشورا مهارش کردن هیشکی ازشون نمیخره میدنشون ب مردم خودمون
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۴ تير ۱۳۹۹
خدا نگذره از کسانی که عروسی میگیرن ودیگران و دعوت میکنن