فاز اول آبرسانی به شیراز شامل خط انتقال ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه بزرگ آب با سرمایه گذاری حدود 560 میلیاردتومانی افتتاح شد.
این طرحها شامل بهره برداری از فاز نخست خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن، آبرسانی به شهر سعادت شهر، تصفیه خانه فاضلاب شماره دو شیراز و نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی لارستان به ارزش ۱۴۰۰ میلیارد تومان است.
دهقانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس در خصوص فاز نخست خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن، بیان کرد: همزمان با رشد روزافزون جمعیت و گسترش سایر تاسیسات زیربنایی و توسعه شهری در ۲۵ سال اخیر و احتمال آلودگی و کاهش آب سفره آبهای زیرزمینی، مطالعات توسعه برداشت آب از دریاچه سد درودزن و تصفیه و انتقال آن جهت تامین مصارف آب شهری و صنعتی شهر شیراز در دستور کار شرکت سهامی آب منطقهای فارس قرار گرفت.
او ادامه داد: به همین منظور و جهت انتقال آب مورد نیاز بخشی از کلان شهر شیراز مطالعه و سپس اجرای خط دوم آبرسانی به شهر شیراز از سد درودزن با استفاده از توان و پتانسیل شرکتهای داخلی آغاز شد. عملیات اجرایی این طرح در سال ۹۰ آغاز شده است. این طرح عظیم که شامل خط لوله-ایستگاه پمپاژ-احداث مخازن سه گانه-حفرتونل به طول ۵ کیلومتر است.
مدیر عامل آب منطقهای استان فارس همچنین در خصوص طرح آبرسانی به شهر سعادت شهر اظهار کرد: فاز نخست طرح آبرسانی به شهرهای سعادت شهر و ارسنجان که از سال ۹۵ آغاز و شامل آبرسانی به سعادت شهراست، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب شرب این شهر را تامین میکند. این طرح هزینهای بالغ بر ۳۹ میلیاردتومان در بر داشته است.
دهقانی گفت: برای افتتاح فاز دوم این طرح که آبرسانی به ارسنجان است نیاز به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار داریم که تا پایان سال جاری در صورت تامین اعتبار افتتاح خواهد شد.
همچنین تصفیه خانه فاضلاب شماره دو شیراز که اقدامی اثرگذار در حوزه بهداشت محیط و افزایش ایمنی شهروندان است و حدود ۱۸۰ هزار خانوار نفر از جمعیت شیراز را تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار خواهد داد نیز افتتاح شد.
این تصفیه خانه در زمینی با زیربنای ۱۳ هکتار ساخته شده و یکی از بزرگترین طرحهای تصفیه خانهای کشور و به عبارتی بزرگترین تصفیه خانه جنوب کشور است.
بهرهبرداری از ۶ نیروگاه خورشیدی در فارس
طرحهای تولید برق خورشیدی همزمان با افتتاح نیروگاه ۱۰ مگاواتی لارستان در شهرستانهای شیراز، اقلید، لامرد و نی ریز به دستور رییس جمهوری از طریق ویدیو کنفرانس افتتاح شد.
میزان سرمایه گذاری انجام شده در این طرحها حدود یک هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال است.
عمده این طرحها از سال ۹۷ آغاز شده است. ۶ نیروگاه یاد شده زمینه اشتغال ۲۹۵ نفر را فراهم کرده است، صرفه جویی در مصرف آب و برق و جلوگیری از انتشار گازهای آلاینده از جمله دستاوردهای اصلی راه اندازی نیروگاههای خورشیدی است.
این طرحهای نیروگاهی و صنعتی که عمدتا با سرمایه گذاری خارجی وارد فاز بهره برداری شده علاوه بر نوید بهره گیری از انرژیهای پاک، بی اثر بودن فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان را میرساند، به عقیده مسئولان و کارشناسان اجرای این طرحها به ویژه در جنوب استان فارس همچنین میتواند دروازه حضور بیش از پیش استان فارس بویژه شهرستان لارستان به مرحله صنعتی شدن را نیز رقم زند.
هر دو ماه، یک تصفیه خانه به مدار وارد شده است
حسن روحانی در آئین افتتاح چهار طرح در حوزه آب و برق، در گفت وگو با مدیران اجرایی این طرحها در استان فارس، با اشاره به اهمیت ساخت تصفیه خانه در کشور، گفت: با تلاش دولت تاکنون بطور متوسط هردوماه یک تصفیه خانه به مدار آمده است که برای ما بسیار افتخار آفرین است.
او با اشاره به اهمیت ساخت نیروگاههای خورشیدی در کشور، گفت: با توسعه فناوری باید هرکسی بتواند پشت بام خانه خود را به نیروگاه خورشیدی تبدیل کند و علاوه بر خودکفایی برق مصرفی خود بتواند برق اضافی را به دولت بفروشد.
او تصریح کرد: مردم امروز از آب آشامیدنی بسیار خوبی میتوانند بهره ببرند و همانطور که وزیر نیرو گفت، اگر این طرح نبود، امسال مردم دچارمشکل میشدند.
روحانی همچنین با اشاره به اینکه در کار تصفیه خانه آب، ما حرکت خوبی را در دولت یازدهم و دوازدهم میبینیم، افزود: ما در هر فرصت دو ماهه به یک تصفیه خانه میرسیم و در مدت ۸ سال تا پایان دولت ما نگاه کنیم، به طور متوسط هر دو ماه یک تصفیه خانه به مدار آمده که افتخار آفرین است.
روحانی افزود: در انرژیهای تجدیدپذیر حرکتهای خوبی انجام شده است و با توجه به شرایط اقلیمی کشور، این شرایط میتواند ظرفیت بسیار خوبی برای تولید برق باشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: برق پاک بدون آلایندگی و بدون نیاز به مصرف آب بسیار مهم است که در نیروگاههای خورشیدی از کیلوبایت به سمت مگاوات آمدیم، امروز درحال افتتاح نیروگاههایی هستیم که تا ۱۰ مگاوات میتواند برق تولید کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه کار بزرگی باید در این زمینه صورت بگیرد، گفت: با توسعه تکنولوژی در این زمینه، هر کسی میتواند پشت بام خانه خود را به یک نیروگاه خورشیدی و برق مورد نیاز تبدیل و استفاده کند و اضافه آن را به دولت بفروشد، ما میتوانیم به این سمت در آینده حرکت کنیم.
انتهای پیام/