او افزود: در منابع طب ایرانی آن را به عنوان اشتها آور، مقوی معده و هاضمه، همچنین جهت گرفتگی صدا و نیکویی رنگ رخسار توصیه میکرده اند، مصرف خاکشیر با آب گرم برای خروج اخلاط سینه و ریه و سرفه مزمن مصرف میشده است، سنگشو کردن آن که با گلاب یا آب خالص جوشانده شود و نیمگرم آشامیده شود منجر به قی و رفع سمیت ادویه میشود.
رئیس زاده بیان داشت: همچنین آشامیدن خاکشیر با شیر برای چاق شدن بدن و تقویت قوای جنسی توصیه شده است، به علاوه ضماد دانههای خاکشیر در طب سنتی جهت زخم ها، نقرس و ورمها کاربرد داشته است.
او تصریح کرد: برای استفاده از خواص رطوبت بخشی و ضد گرمازدگی دانههای خاکشیر در فصل تابستان باید از یخمال خاکشیر شیرین استفاده کنید چرا که در دمای پایین ترکیبات گلوکوزینولات از دانهها خارج شده و به رفع عطش و گرمازدگی کمک میکند. اما اگر در فصل سرد سال میخواهید خاکشیر را مصرف کنید بهتر است به صورت جوشانده و یا دم کرده و به صورت نیمگرم نوشیده شود چرا که به این شکل بیشتر ترکیبات موسیلاژی دانهها خارج میشود.
متخصص داروسازی سنتی گفت: مصرف خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک میکند و میتوان آن را برای همه سنین و حتی زنان باردار با رعایت دوز مجاز تجویز کرد. همچنین مداومت به مصرف خاکشیر به پاکسازی پوست، بهبود آکنه و لکههای پوستی کمک میکند.
انتهای پیام/س