به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، مهدوی فرماندار تبریز گفت: مرکز ماده ۱۶ (کمپ اجباری ترک اعتیاد) برای برخورداری از اعتبارات دولتی باید به اداره کل بهزیستی آذربایجانشرقی واگذار شود.
مهدوی افزود: تعداد ۱۸ مرکز ماده ۱۶ در کشور وجود دارد که طی سالهای اخیر اغلب آنها به بهزیستی استانهای مربوطه واگذار شده و تبریز تنها شهری است که از این قافله تاکنون عقب مانده و باید در این زمینه تسریع شود.
او یکی از چالشهای مهم عدم تحویل مرکز ماده ۱۶ تبریز به بهزیستی را محروم شدن از اعتبارات دولتی دانست و گفت: با این وضعیت تبریز از بودجه سالانه ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومانی محروم شده و آنرا از دست میدهد.
مهدوی گفت: از آنجاییکه هر گونه کمک دولتی منوط به واگذاری و تحویل مراکز ماده ۱۶ به ادارات کل بهزیستی شده است، با ادامه روند موجود نمیتوان به مساعدتهای مالی دولت به مرکز تبریز امیدوار بود.
او افزود: در صورتی که مرکز ماده ۱۶ تبریز به بهزیستی واگذار شود بسیاری از مسایل مالی و پشتیبانی این مرکز حل شده و سایر ادارات و نهادهای دولتی و غیردولتی نیز در کنار این مجموعه و در قالب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان میتوانند کمک رسان بهزیستی باشند.
مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد به عنوان مراکز حاکمیتی با پذیرش معتادهای بی خانمان و متجاهر اقدام به نگهداری، درمان و بهبود آنها کرده و با اشتغالزایی و فراهم کردن موقعیتهای شغلی آسان برای بهبودیافتگان از اعتیاد، در راستای ایجاد شهری بدون معتاد متهاجر حرکت میکنند.
مرکز ماده ۱۶ نگهداری و درمان اجباری معتادن به مواد مخدر تبریز با ظرفیت ۶۰۰ نفر در تیر ماه سال ۱۳۹۴ توسط وزیر کشور افتتاح شده است.
این مرکز که عملیات آماده سازی آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شده بود، شامل ۶ سوله بزرگ برای سم زدایی، نگهداری و درمان بوده و علاوه بر آن کارگاههای حرفه آموزی و اشتغال زایی نیز در آن پیش بینی شده است.
مرکز ماده ۱۶ تبریز با زیربنایی حدود ۷ هزار متر مربع و مساحتی بالغ بر ۴ هکتار با هزینهای بالغ بر ۵ میلیارد تومان ساخته شده است.
بحث واگذاری این مرکز به بهزیستی یا شهرداری جزو دستور جلسه نشست روز گذشته شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی بود که به دستور استاندار مقرر شد تصمیم گیری درباره این مساله به نشست تخصصی دیگر موکول شود.
منبع ایرنا
انتهای پیام/ک