سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پوتین؛ امنیتی‌ترین رئیس جمهور جهان/ هرآنچه از زندگی مرد اول روسیه باید بدانید

پوتین با حفظ ساختار امنیتی-نظامی شوروی، روسیه جدید را وارد دورانی جدید کرد که هر چند اقتصادش جنس خاصی از سرمایه‌داری بود، اما در تمام موارد رقیبی جدی برای غرب بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چرا پوتین دنبال تمدید حضور خود در قدرت است؟ پاسخ ساده است. به نظر پوتین هیچ کس توان اداره میراث او و ماندگار کردن آن را در روسیه ندارد. او با تایید این مسئله می‌گوید که اگر او دوباره در انتخابات شرکت نکند، جستجوی جانشینی برای وی، ریتم عادی عملکرد بخش‌های مختلف را مختل می‌کند در حالی که باید کار کرد، نه اینکه دنبال جانشین بود.

ولادمیر پوتین مردی است که ققنوس روسیه را از خاکستر شوروی بیرون کشید و روسیه را از یک قدرت آسیب دیده، زخمی و محدود شده در ابتدای قرن بیست و یکم به قدرتی غیرقابل انکار در دهه دوم این قرن تبدیل کرد.

او  با حفظ ساختار امنیتی-نظامی شوروی، روسیه جدید را وارد دورانی جدید کرد که هر چند اقتصادش جنس خاصی از سرمایه‌داری بود، اما در تمام موارد رقیبی جدی برای غرب بود.


بیشتر بخوانید


روسیه پوتین نه تنها در حوزه نظامی، امنیتی و سیاسی دکترین خاص خود را ارائه کرد بلکه در حوزه رهبری نیز چهره‌ای جدید و استاندارد‌هایی متفاوت برای رهبران سیاسی ساخت.

پوتین مانند رهبران غربی پاسخگو و انتقاد پذیر نبود و تکیه‌اش بر دموکراسی و اقتصاد نبود. او کاریزماتیک، امنیتی، محکم و قدرتمدار بود و شفافیت و پاسخگویی خاص خودش را داشت. به صراحت میلش به حفظ قدرت را ابراز می‌کرد و قدرتمند بودن خود و کشورش را به رخ می‌کشید. او به روشنی جای خود و نخست وزیرش را عوض کرد و دوباره بعد از چهار سال به قدرت برگشت و هیچ وقت نفر اول خود در روسیه را انکار نکرد.

او روسیه را به اقیانوس‌ها بازگرداند و نقش منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای این کشور را پس از مدتی زوال احیا کرد و با حضور در سوریه چالشی جدی با آمریکا را آغاز کرد.

سلطان صاحب قران!

حالا پوتین بعد از دو دهه حکمرانی دنبال تداوم حضور در قدرت پس از پایان ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۴ است و می‌خواهد حداقل ۱۲ سال دیگر به عنوان مرد اول روسیه شناخته شود و برای این کار اصلاحاتی را در قانون اساسی لحاظ کرده که بعد از پایان دوره فعلی ریاست جمهوری دو دوره شش ساله دیگر نیز اجازه حضور در قدرت را می‌دهد.

منتقدان پوتین او را به "کودتا علیه قانون اساسی" متهم کرده و گفته‌اند که با سرکوب مخالفان و محدودیت رسانه‌های مستقل در روسیه، نتیجه همه‌پرسی پیشاپیش معلوم است و پوتین به بهانه کرونا اساسا اجازه ابراز وجود به مخالفان را نداده است.

پوتین با مهر تایید زدن بر گمانه‌زنی‌ها درباره حضورش در انتخابات ریاست جمهوری آینده در یک گفت‌وگوی تلویزیونی به صراحت گفت: اگر این مسئله در قانون اساسی مطرح شود، من امکان مشارکت در انتخابات را رد نمی‌کنم، اما هنوز هیچ تصمیمی نگرفته ام.

اما چرا پوتین دست به چنین کاری زد و چرا مدل پوتین-مدودف را با مدودف یا کس دیگری دوباره تکرار نکرد؟ پاسخ ساده است. به نظر پوتین هیچ کس توان اداره میراث او و ماندگار کردن آن را در روسیه ندارد. او با تایید این مسئله می‌گوید که اگر او دوباره در انتخابات شرکت نکند، جستجوی جانشینی برای وی، ریتم عادی عملکرد بخش‌های مختلف را مختل می‌کند در حالی که باید کار کرد، نه اینکه دنبال جانشین بود.

پوتین به دنبال چیست؟

اما پوتین از ماندگاری در قدرت چه می‌خواهد و برای روسیه چه هدفی را در سر دارد؟ بخشی از جواب را می‌توان در یادداشت پوتین به مناسبت پایان جنگ جهانی دوم یافت.

او به صراحت می‌گوید که روسیه وارث اصلی اتحاد شوروی است و دوران شوروی با تمام پیروزی‌ها و تراژدی‌ها بخش لاینفک تاریخ این کشور است و ادامه می‌دهد: نکته مهم این است که به نسل‌های بعدی گفته شود که پیروزی بر نازیسم قبل از هرچیز توسط مردم و ملت شوروی ممکن شد و در این مبارزه قهرمانانه، نمایندگان تمام جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی در جبهه و پشت جبهه شانه به شانه یکدیگر ایستادند.

ولادمیر پوتین به وضوح دنبال احیای جایگاه شوروی برای روسیه است، اما با هوشمندی بیشتر، اقتصاد قوی‌تر و قدرت نرم گسترده‌تر.

پوتین به تازگی در بیانیه‌ای گفته که "اگر روسیه احیا نمی‌شد و جایگاه شایسته خود را اشغال نمی‌کرد، دنیا خطرناک‌تر و بدتر می‌شد. " این یعنی رئیس جمهور روسیه کشورش را یکی از قطب‌های جهان می‌داند و این جایگاه را برای آن طلب می‌کند، حالا چه جهان دو قطبی باشد، چه چند قطبی، روسیه باید یکی از قطب‌های قدرتمند آن باشد.

در همین راستا پوتین عمق‌های استراتژیک متفاوتی را برای روسیه تعریف کرد و از ونزوئلا تا سوریه و لیبی در صحنه سیاسی و نظامی حاضر شد تا روسیه را به عنوان یکی از ناظمان جدید نظم بین الملل تثبیت کند.

اما چرا پوتین در راهی که رفته موفق بوده و اردوغان نه؟ تفاوت اصلی به صبر دو طرف و استراتژی متفاوت آن‌ها بستگی دارد. پوتین برای رسیدن به این نقطه پس از رسیدن به ریاست جمهوری به اندازه دو دهه راه پیمود، اما اردوغان پس از رسیدن به ریاست جمهوری برای تغییر در ترکیه بسیار عجله و البته سر و صدا کرد.

توان شخصی این دو رهبر هم به طور جدی تفاوت دارد. در برابر پوتین قدرتمند، امنیتی و کاریزما رجب طیب اردوغانی قرار دارد که چندان کاریزماتیک نیست، نظامی و امنیتی نیست و آن طور هم که باید قدرتمند نیست.

مسئله سوم هم ظرفیت ذاتی دو کشور است. روسیه حتی پس از شوروی کشوری با پتانسیل بالا برای احیای نقش خود در جهان ابود که بیشتر میراث شوروی را در دست دارد، اما ترکیه کشوری است که از دوران عثمانی خاطره‌ای دور دارد و میراث و نفوذی از آن دوران ندارد.

در صورت تصویب قانون اساسی روسیه و تمدید حضور پوتین در کرملین او یکی از بانفوذترین رهبران جهان با بیشترین طول دوران رهبری سیاسی خواهد شد، اتفاقی که به سادگی در دسترس است.

منبع: سلام نو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۲ تير ۱۳۹۹
تاریخ ثابت کرده هرکشوری رفت زیر سلطه شوروی از نظراقتصادی عقب افتاده شده
روح الله حیدری
۰۵:۰۳ ۱۲ تير ۱۳۹۹
هنوز هم چشم انتظار یک روز جدیدم امید به فردایی بهتر
ناشناس
۲۲:۱۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
اصلا چنین نیست
Parfum
۱۹:۰۷ ۱۱ تير ۱۳۹۹
تمام حاکمانی که در طول حاکمیت هیچ رقیبی واسه خودشون نمیزارن..وقتی میخان کنار بکشن میبین ای بابا حالا کی رو جای خودم بزارم..هیچ گزینه ای نیست...اینجاست که کم کم بدبختی شروع میشه
شهروند ایران
۱۶:۴۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
امیدوارم که خبرنگاران محترم باشگاه یه خبری تهیه کنند از روسیه:
1.وضعیت اقتصادی
2.میزان رفاه مردم
3.رتبه بندی علمی دانشگاهی در جهان
4.میزان رشدصنعت
5.میزان زندانیان سیاسی
6.میزان آزادی مدنی
البته کارشناسان براین باورند که روسیه کشوری مثل کره شمالی هست با موشک و بمب اتم وفقراقتصادی و خفقان سیاسی ولی تنها وجهه خوبش تعامل سیاسی
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۲ تير ۱۳۹۹
اتفاقاً مردم کشورش خیلی ازش راضی هستند که رای دادند تا 2036 رییس جمهور بمونه. و روسیه هیچ وقت فقر اقتصادی نداره . داره به اروپا گاز صادر میکنه
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۲ تير ۱۳۹۹
مطمیناً مثل ایران نیست
طلا گرمی 890 هزار تومن
دلار 20 هزار تومن
پراید 75 میلیون تومن
.
.
.
.
و این داستان ادامه دارد
یاسر
۱۴:۴۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
روسها هرجاکه سود شون باشه باقدرت و زور وارد میشن فقط منافع شون مهمه
فردین
۱۴:۱۸ ۱۱ تير ۱۳۹۹
زنده باشی انشاللهههههههههههههههههههه
کسانی که تو سوریه و عراق و غیره هستن میفهمند من چی میگم شده خاری در چشم آمریکا فقط یک کشوررررررررر
ناشناس
۱۳:۴۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
دمش گرم به این میگن رییس جمهور
ناشناس
۱۴:۱۹ ۱۱ تير ۱۳۹۹
کور بشند کسانی که منفی دادن خخخخخخخخخخ
علیرضا
۱۳:۲۳ ۱۱ تير ۱۳۹۹
بیخود نیست میگن دنیا فانی هست چه امپراطوری های که از بین نرفتند آمریکا روسیه اروپا چین ژاین وووو هرچی بزرگتر بشوند ناگزیر هستند ملت های دیگر را تصاحب کنند بیخود نیست عمر آدمیزاد محدود هست
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۱ تير ۱۳۹۹
ننه جان درد بخور تو دل ترامپ
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
باهم رفیقن ننه جان
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۱ تير ۱۳۹۹
پوتین واقعا ابهت سیاسی دارد و واقعا حرفهایش را تبدیل به عمل میکند
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۱ تير ۱۳۹۹
یک عکس برهنه از پوتین که در حال ماهی گیری بود دیدم انصافا عجب بدن ورزش کاری داره
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۱ تير ۱۳۹۹
خیلی زرنگه و محتاطه
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۱ تير ۱۳۹۹
فقط امام خامنه ای
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۲ تير ۱۳۹۹
چه ربطی داشت !!!!!!!
امپراطور
۱۱:۵۳ ۱۱ تير ۱۳۹۹
قدرتمند ترین فرد جهان فقط رهبری هستش
محسن
۱۱:۵۳ ۱۱ تير ۱۳۹۹
یکی از الگوهای سیاسی من پوتین هستش و همیشه دوستش دارم. جالبه بدونید تمام کارهایی که رهبری به دولت مردان ما می گه پوتین مو به مو در کشور خودش داره انجام می ده
مسعود
۱۱:۳۱ ۱۱ تير ۱۳۹۹
نازشصتش برای کشورش زحمت میکشه من که بسیار بهش علاقه مندهستم واحترام میذارم .
کلثوم کرمیان
۱۰:۴۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
باهوشترین مرد سیاسی
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۱ تير ۱۳۹۹
پوتین مردلایقی است.
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
پوتین مرد شماره یک روسیه
ناشناس
۲۳:۱۰ ۱۱ تير ۱۳۹۹
وجهان
ایران
۰۹:۳۸ ۱۱ تير ۱۳۹۹
من که عاشق نوع زندگیش هستم