سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تامین امنیت غذائی با قرنطینه و پیشگیری از عوامل خسارت رسان جهش می‌یابد‌

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: تامین امنیت غذائی با قرنطینه، پیشگیری و مبارزه با عوامل خسارت رسان به باغات و مزارع جهش می یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، در جلسه کارگروه گیاهپزشکی استان کرمان که با حضور چنگلوایی مشاور وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد، چنگلوائی، کارشناسان گیاهپزشکی، کارشناسان مدیریت حفظ نباتات و مدیران مرتبط با حفظ نباتات را سربازان امنیت غذائی دانست و افزود: سالانه در دنیا قریب به ۳۵ تا ۴۰ درصد محصولات کشاورزی توسط عوامل زیان رسان از بین می‌روند که در ایران این حدود ۲۵ تا ۲۸ میلیارد ریال برآورد شده است.

او افزود: ۶۰۷ عامل خسارت رسان وجود دارد و باغات بیشترین ظرفیت خسارت دیدن را دارند که تا میزان ۷۸ درصد عنوان شده است.

او اظهار داشت: بهترین شیوه پیشگیری، جلوگیری از ورود آفت به مناطق است که بعضا" با ورود نهال‌های آلوده صورت می‌گیرد و شبکه‌های پیش آگاهی با رصد و اعمال مدیریت، زمینه پیشگیری را فراهم و در نهایت با به حداقل رساندن استفاده از سموم با روش‌های بیولوژیک، فیزیکی و تلفیقی با آفات مبارزه می‌گردد.

چنگلوائی افزود: این خسارت‌ها امنیت غذایی را شکننده می‌کند و این امر ارزش کار سربازان امنیت غذایی را بیشتر آشکار می‌سازد.

او ابراز داشت: در دنیا به طور متوسط در هر هکتار ۲.۸ کیلوگرم سم مصرف می‌شود و در کشور ما حدود ۲.۱ تا ۲.۲ کیلوگرم مصرف می‌شود یا به ازای هر کیلوگرم محصول تولیدی تا ۰.۶ گرم درجهان سم مصرف می‌شودواین در ایران ۰.۳۵ گرم است یعنی نصف مصرف دنیا.

چنگلوائی تصریح کرد: در سال گذشته و دو سه ماهه اول سالجاری تغییر اقلیم و بارش زیاد موجب هجوم ملخ و زنگ گندم شدکه مبارزه با زنگ گندم قریب به ۴ برابر سال گذشته بود و مبارزه با سن نیز در مقایسه با سال گذشته قریب به دو برابر شد.

او افزود: در استان شاهد بروز آفات خطرناکی هستیم که اگر مدیریت نشود، می‌تواند موجودیت کشاورزی را به خطر بیندازد مثلاًملخ تحت عنوان خطرناک‌ترین آفت کشاورزی محسوب شده و تولید مثل آن و ظرفیت گروهی زیادی که دارند و هم وزن خودشان در روز تغذیه میکنند که اگر مقابله بموقع و جدی صورت نگیرد، مشکل ساز می‌شود.

او بیان داشت: بدون اجازه سازمان حفظ نباتات اجازه فروش سم به هیچ کارخانه تولیدی داده نمی‌شود و بدون ثبت در سامانه اجاره توزیع داده نمی‌شود.

چنگلوائی تصریح کرد: امنیت غذایی بزرگترین دغدغه دولتهاست و متاسفانه حالت شکننده دارد و محدودیت منابع تولید و در راس آن کمبود آب، توزیع نا متوازن آب، محدودیت اراضی مستعد کشاورزی و شرایط ناپایدار اقلیمی ازجمله خشکسالی‌ها و سیلاب‌ها تولید را تحت تاثیر قرار داده است.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.