سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان امور دانشجویان:

۵۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی بالای ۲۰ سال عمر دارند

صدیقی گفت: یکی از دغدغه‌های آموزش عالی تامین خوابگاه‌ است و در حال حاضر ۵۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی بالای ۲۰ سال عمر دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دومین نشست مجازی ستاد خیرین وزارت علوم، امروز دوشنبه ۲ تیر ۹۹ با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونان، روسای دانشگاه‌ها و جمعی از خیرین در وزارت علوم برگزار شد.

صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان در حاشیه این نشست اظهار کرد: بحث مهم در صندوق رفاه دانشجویی وضعیت اسکان دانشجویی است که باید آن را به صورت جدی پیگیری کرد. البته خوابگاه‌های محروم باید در اولویت رسیدگی قرار بگیرند.

صدیقی ادامه داد: اینکه هر دانشجویی در هر نقطه از کشور بتواند محل تحصیل خود را انتخاب کند یک ضرورت در جامعه است و هیچ دانشجویی نباید به علت مشکلات اقتصادی از رفتن به بهترین دانشگاه‌ها باز بماند.

او با اشاره به اینکه طبق بررسی‌ها خوابگاه‌های دانشجویی به سطح یک تا پنج تقسیم بندی می‌شوند، تصریح کرد: در صورتی که دانشجویان خودشان محل تحصیل‌شان را انتخاب کنند نیاز به سرپناه خواهند داشت، تلاش‌های خوبی در وزارت علوم برای افزایش تعداد و کیفیت خوابگاه‌ها صورت گرفته است و طی ۶ الی ۷ سال گذشته یکی از دغدغه‌های آموزش عالی بحث تامین خوابگاه‌ برای دانشجویان بود. 

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دو عامل باعث عقب افتادن رسیدگی به خوابگاه‌ها شد. عامل اول فرسودگی ساختمان‌های خوابگاهی است که بیش از ۵۰ درصد خوابگاه‌های ملکی عمری بالای ۲۰ سال در سطح کشور دارند و عامل دوم بحث استفاده بیش از ظرفیت و تراکم‌های موجود در خوابگاه‌ها است.

صدیقی اظهار کرد: اگر شرایط داخل خوابگاه بد باشد بر میزان عملکرد تحصیلی و از دست رفتن روحیه و نشاط دانشجویان تاثیر خواهد گذاشت.

او با اشاره به اینکه توان صندوق دانشجویی محدود است، افزود: از سال ۹۵، از محل دریافت اجاره بهای دانشجویان و کمک صندوق رفاه ۲۰۹ میلیارد تومان صرف تجهیزات خوابگاه‌ها شده است. تا کنون به میزان ۷۰ الی ۸۰ میلیارد تومان برای ارتقای کیفیت خوابگاه‌ها اختصاص داده شده است.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: گام اول در صندوق رفاه این است که برای کمک به دانشجویان تا حد امکان وام دانشجویی را تامین کند. شیوع کرونا باعث بروز مشکلات دو برابری در صندوق شد. اما با این حال پرداخت اجاره بها و اقساط دانشجویی را به تعویق انداختیم تا حامی دانشجویان باشیم.

صدیقی ادامه داد: وضعیت اقتصادی خانوار‌ها با توجه به تحریم‌ها نباید ما را از پاسخگویی به مسائل خوابگاهی باز دارد و باید آن‌ها را در اولویت قرار دهیم.

او گفت: تلاش‌های خوبی برای ساخت خوابگاه‌های جدید از طریق تلاش خیرین صورت گرفته است. دانشگاه با قرار دادن زمین در اختیار صندوق رفاه می‌تواند ما را در زمینه گسترش خوابگاه‌ها یاری کند. در صورتی که تا سقف ۱۸ درصد بودجه وجود داشته باشد صندوق رفاه می‌تواند ۱۴ درصد آن را به دانشگاه‌ها کمک کند.

بازسازی گام دوم ارتقای خوابگاه‌ها است

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: گام دوم در خصوص ارتقای خوابگاه‌ها، بازسازی است که به منابع و زمان کمتر احتیاج دارد.

صدیقی ادامه داد: در مجموع ۹۱۹ خوابگاه توسط صندوق رفاه رتبه‌بندی شده است و در حال حاضر ۵۹ خوابگاه در رتبه ۵ هستند که اگر همه دست به دست هم دهیم این مشکل را حل کرده و سطح پنج را به سطح بالاتری خواهیم رساند.

او افزود: طبق بررسی‌های ما در صندوق رفاه اگر برای تجهیزات همین ۵۹ خوابگاه ۲۳۶ میلیارد تومان هزینه کنیم به رتبه یک یا دو خواهند رسید. اولویت ما بازسازی خوابگاه‌های دارای رتبه پنج است که در این رابطه از خیرین درخواست می‌کنیم تا به ما کمک کنند. 

صدیقی اظهار کرد: بحث شفافیت صرف هزینه‌ها بسیار مهم است و خیرین محترم باید بدانند هزینه‌ای که پرداخت می‌کنند در چه زمینه‌ای مصرف می‌شود و چه هدفی خواهد داشت. صندوق رفاه با در نظر گرفتن سامانه آنلاین برای خیرین قصد دارد به افراد خیر نشان دهد که پول آنها در چه قسمتی استفاده می‌شود. حتی خیرین در صورت تمایل می‌توانند به صورت فیزیکی این کار را انجام دهند.

معماری خوابگاه‌ها یک اصل مهم برای سلامت دانشجویان است

محمد تقی نظر پور معاون مالی، اداری و مدیریت منابع وزارت علوم در حاشیه دومین نشست مجازی ستاد خیرین وزارت علوم اظهار کرد: احداث خوابگاه برای دانشجویان بسیار مهم است و همه ما به این موضوع واقف هستیم که چه خوابگاهی با چه معماری باید احداث شود. پرداختن به این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

او افزود: فضای معماری خوابگاه‌ها تاثیر بسیار زیادی برای سلامت دانشجویان دارد و این موضوع از نظر علمی کاملا اثبات شده است که خوابگاه‌ها دارای چه معماری باشند تا سلامت دانشجویان حفظ شود.

تقی پور ادامه داد: تعمیرات اساسی در خوابگاه‌ها که در حال حاضر اجرایی شده است، می‌تواند با مداخلات معماری اتفاق افتد تا سلامت دانشجویان هم حفظ شود. تغییرات جزئی در فضای معماری خوابگاه‌ها صد درصد نتایج مطلوبی به همراه خواهد داشت که باید مد نظر قرار بگیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.