سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای جلوگیری از گرمازدگی چه باید کرد؟

مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: این روز‌ها که تب گرما بالا گرفته باید با رعایت توصیه‌هایی از ابتلا به گرمازدگی جلوگیری کرد.

جعفر ربیحاوی مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشکده علوم پزشکی آبادان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان، گفت: طی روز‌های اخیر شدت گرمای هوا به حدی بود که برخی افراد را دچار مشکل کرده است و با توجه به اینکه در روز‌های ابتدایی فصل گرما قرار داریم باید با رعایت نکات لازم خود را در برابر گرما محافظت کنیم.

ربیحاوی ادامه داد: در این میان معمولا تمام افرادی که در محیط گرم فعالیت و یا ورزش می‌کنند در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند و بیش از همه افراد کهنسال، کودکان و کسانیکه دارو‌های ضد افسردگی و آرام‌بخش مصرف می‌کنند برای ابتلا، مستعدتر هستند.

او افزود: خشک و داغ شدن پوست، عدم تعریق، تنفس کوتاه و سریع، نبض سریع، سردرد و سرگیجه، استفراغ و تهوع و اسهال از علائم گرمازدگی هستند.

مدیر گروه سلامت محیط و کار به اقدامات لازم برای جلوگیری از گرمازدگی اشاره کرد و گفت: وقتی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب یا در یک محیط گرم هستید و همچنین قبل و بعد و در طی ورزش، آب زیادی بنوشید (حداقل ۳ لیتر در روز) به میزان کافی بخوابید و میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از پتاسیم را به میزان زیاد مصرف کنید تا بدن‌تان خودش را با گرما تطبیق دهد.

ربیحاوی ادامه داد: بدن خود را خنک نگه دارید. اگر می‌توانید جلوی آفتاب نروید، در سایه راه بروید یا از یک سایبان مثل چتر استفاده کنید، کرم ضدآفتاب بزنید، کلاه لبه‌دار روی سرتان بگذارید، عینک آفتابی بزنید و لباس‌های نخی و نازک و گشاد با رنگ روشن بپوشید.

او گفت: سعی کنید فعالیت‌ها و کار‌های بیرون خود را در اوقات خنک‌تر روز انجام دهید، ورزش و فعالیت بدنی کمتری در گرما انجام دهید، مخصوصاً اگر باعث می‌شود عرق زیادی کنید. نوشیدن آب به تنهایی برای بدن کافی نیست، باید بدانید که در هنگام عرق کردن علاوه بر دفع آب بدن، نمک نیز دفع می‌شود.

این مقام مسئول معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: استفاده از خاکشیر یخ‌مال یا شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است، از دادن هرگونه داروی تب‌بر مانند استامینوفن به فرد خودداری کنید و اگر فرد فاقد هوشیاری است، او را به پهلو بخوابانید.

ربیحاوی در پایان از شهروندان خواست که در صورت مواجه شدن با فرد گرمازده با اورژانس ۱۱۵ تماس حاصل فرمایند.

انتهای پیام/ د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.