سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یوگا ورزشی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

مسئول کمیته یوگا هیات ورزش‌های همگانی استان کرمانشاه گفت : انجام مستمر تمرینات بدنی یوگا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، آرامش روحی و تقویت سیستم تنفسی فرد شده که همه این‌ها برای مقابله با بیماری کرونا کارایی دارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ رویا نیک نیا مسئول کمیته یوگا هیات ورزش‌های همگانی استان کرمانشاه به مناسب ۲۱ ژوئن روز جهانی یوگا، یوگا را علمی کهن برای بهتر زیستن بشر دانست و گفت : حدود هفت هزار سال پیش، پیش از ورود آریایی‌ها به سرزمین هندوستان و پیدایش تمدن و زبان هند و آریایی، قومی به نام "دراویدی‌ها" در دره سند زندگی می‌کردند که با تمرینات یوگا آشنا بودند.

او گفت : البته تمریناتی که میان این قوم انجام می‌شد به اسم یوگا مطرح نبود و بعد‌ها براساس کشفیات باستان شناسی که در مناطقی از پاکستان صورت گرفت، مشخص شد که دراویدی‌ها با الهام و تقلید از رفتار‌های حیوانات، پرندگان و طبیعت حرکاتی کششی برای قسمت‌های مختلف بدن ابداع کرده و آن را اجرا می‌کردند.

مسئول کمیته یوگا استان کرمانشاه افزود: بعد‌ها که آریایی‌ها به هندوستان وارد شدند، دانش جدید این قوم مهاجر با تفکر دراویدی‌های آمیخته شد و ابعاد جدیدی از علم یوگا شکل گرفت، بگونه‌ای که در ۴۵۰۰ سال قبل فردی به نام "کاپیلا" این علم را مدون کرد. البته قرن‌ها بعد یعنی حدود ۳۰۰ سال قبل از میلاد فردی به نام "پاتانجلی" برای اولین بار یوگای هشت گانه را در کتاب "سوترا" به شکل مکتوب درآورد.

او گفت: از سال ۱۸۰۰ میلادی که ملوانان انگلیسی به هند وارد شدند، علم یوگا نیز به سرعت در جهان رواج پیدا کرد و مورد استقبال مردم ملل مختلف از جمله ایران قرار گرفت. سال ۱۳۰۰ نیز برای اولین بار این علم با انتشار کتاب "فلسفه جوکی" توسط "منوچهر ذوالقدر" وارد ایران شد و بعد‌ها با تاسیس انجمن ورزشی یوگا ایران زیر نظر فدراسیون همگانی در سال ۱۳۴۳ شکل رسمی پیدا کرد.

نیک نیا به اهمیت علم یوگا در دنیا اشاره کرد و افزود: یوگا علمی برای بهتر زیستن است که در قالب یوگای هشت گانه در دنیا مطرح می‌شود، یکی از بخش‌های هشت‌گانه این علم "آساناها" یا تمرینات بدنی ورزشی است که در کشور ما بیشتر روی این بخش توجه شده است.

او ادامه داد: برای اینکه بتوانیم آسانا‌ها را اجرا کنیم، یکی دیگر از بخش‌های هشت گانه علم یوگا یعنی " پرانایاما" که همان تمرینات تنفسی است را با آن همراه می‌کنیم تا تمرینات بدنی (حرکات ورزشی) را با تمرینات تنفسی انجام دهیم.

مسئول کمیته یوگا استان کرمانشاه بابیان اینکه این نوع از تمرینات یوگا در شرایط کنونی که دنیا با بحران کرونا درگیر شده می‌تواند در پیشگیری و کنترل این بیماری کارایی داشته باشد، افزود: آسانا‌ها یا همان تمرینات یوگا بگونه‌ای طراحی شده‌اند که سیستم ایمنی بدن فرد را تقویت می‌کند، برای همین در برابر بیماری کرونا کارایی دارد.

او افزود: همچنین افرادی که بصورت مستمر تمرینات یوگا را انجام می‌دهند، به مرور به آرامش روحی بسیار بالایی دست پیدا می‌کنند، لذا این افراد در برابر بیماری کرونا استرس زیادی ندارند و به راحتی می‌توانند این بحران را پشت سربگذارند.

نیک نیا تقویت دستگاه تنفسی را از دیگر مزیت‌های تداوم در اجرای حرکات بدنی یوگا دانست و گفت: اکثر مردم عادی عادت کرده‌اند تنها یک سوم از ظرفیت ریه‌های خود را برای انجام تنفس بکار گیرند، درحالی که در یوگا یاد می‌گیریم، چطور باید از همه ظرفیت ریه برای دم و بازدم استفاده کرد.

او ادامه داد: باتوجه به اینکه افزایش سطح اکسیژن خون، افراد را در برابر کرونا مقاوم‌تر می‌کند، لذا کسی که می‌داند چگونه باید از همه حجم ریه خود برای تنفس استفاده کند، میزان اکسیژن خون بدنش هم بالاست، برای همین در برابر بیماری کرونا مقاوم‌تر است.

مسئول کمیته یوگا استان کرمانشاه گفت: درحال حاضر بیش از ۵۰۰ نفر در کرمانشاه یوگا کار می‌کنند و حدود ۱۰۰ مربی در این رشته داریم که البته تنها بخشی از آن‌ها فعال هستند.

انتهای پیام/د

وی افزود: هرچند در سطح استان تنها سه باشگاه تخصصی آموزش یوگا داریم، اما در سطح اکثر باشگاه‌های چند منظوره استان این رشته آموزش داده می‌شود.

نیک نیا در پایان یادآورشد: باتوجه به اینکه یوگا یک ورزش آرام است، بیشتر مخاطبین ما را بانوان تشکیل می‌دهند، اما در تلاشیم تا با راه اندازی یوگای قدرتی مردان را هم بیشتر به سمت این رشته جذب کنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.