سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعمال محدودیت در شهرستان‌های قرمز کرونایی ضروری است

استاندار آذربایجان‌شرقی، اعمال محدودیت و فاصله‌گذاری پویا را برای شهرستان‌های قرمز از نظر شیوع کرونا ضروری دانست و گفت: اعمال هرگونه محدوددیت ابتدا باید در ستاد استانی تصویب و بعد به تصویب ستاد ملی برسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،بنابر اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در زمان حاضر آذربایجان شرقی از نظر شیوع و مرگ و میر مبتلایان به کرونا قرمز نیست و وضعیت این استان زرد و به قولی نسبتا مناسب است، با این حال در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله گذاری هوشمند و عادی انگاری توسط شهروندان و مسوولان، احتمال قرمز شدن استان را افزایش می‌دهد.

طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم اکنون تعداد بستری شدگان در بیمارستان و مبتلایان به کرونا در آذربایجان شرقی افزایش یافته است که این امر نشانگر زنگ خطر رسیدن به پیک دوم کرونا در استان است، به گونه‌ای که حتی در برخی روز‌ها وضعیت شیوع کرونا بدتر از روز‌های اوج آن در فروردین ماه امسال شده است.

کارشناسان بهداشتی اگرچه عادی انگاری و بی توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی را عامل مهمی در شیوع این بیماری در استان ذکر می‌کنند، با این حال، کم توجهی مسوولان را نیز عامل مهم بعدی در شیوع این بیماری دانسته و بر ضرورت نظارت بیشتر و همکاری بسیج، اصناف و سازمان‌های مردم نهاد و هماهنگی بیشتر واحد‌های مرتبط مقابله با کرونا تاکید می‌کنند.

پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه‌ها

محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی روز شنبه در جلسه استانی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه تا زمانی که کرونا وجود دارد، هرگونه کلاس‌های تقویتی و آموزشی تعطیل است، گفت: پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه‌ها در استان به ستاد ملی مقابله با کرونا ارایه می‌شود.

او با بیان اینکه وضعیت استان قرمز نیست با این حال نباید عادی تلقی کنیم، افزود: ما در شرایطی قرار داریم که هم می‌خواهیم مانع اضطراب و دل نگرانی جامعه شویم و هم می‌خواهیم به جامعه هشدار دهیم تا بیماری اوج نگیرد.

او با بیان اینکه حرکت کردن در مرز دشوار است، اظهار کرد: اگر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، روزانه سه نفر بستری داشته باشیم یعنی وضعیت قرمز و اگر یک نفر بستری شود به معنای سفید است.

او سه شهرستان بناب، چاراویماق و مراغه را در حالت قرمز اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۹ شهرستان استان در وضعیت زرد، ۶ شهرستان سفید و سه شهرستان نیز نارنجی است.

پورمحمدی با بیان اینکه روز‌هایی که رییس دانشگاه علوم پزشکی از رسانه‌ها آمار مبتاایان به کرونا را ارائه می‌داد، حساسیت مردم نیز بیشتر شده و به تبع آن شیوع و ابتلا به کرونا کمتر می‌شد از دکتر صومی خواست گزارش روزانه را برای حساسیت بیشتر مردم ادامه دهد.

او سه راه حل استفاده از ماسک، رعایت بهداشت فردی و عدم حضور در اجتماعات را تا پیدا شدن واکسن کرونا ضروری دانست و افزود: هرگونه اتراق در پارک ها، برگزاری مراسم جشن و عروسی، ترحیم و عزاداری ممنوع بوده و از نیروی انتظامی و دادگستری می‌خواهیم با خاطیان برخورد کنند.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه به خاطر رعایت ۸۰ درصد مردم استان در روز‌های اولیه وضعیت استان خوب بود، اما اکنون فقط ۲۰ درصد مردم رعایت می‌کنند، تاکید کرد: استفاده از ماسک در همه ادارات و سازمان‌های دولتی باید الزامی شود و ماسک ارزان و کافی در اختیار مردم قرار گیرد.

برخورد با واحد‌های صنفی بی توجه به پروتکل‌های بهداشتی

علیار راستگو معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم در این جلسه تجمع مردم در رستوران‌ها و اجتماعات خانوادگی را مهم‌ترین عامل شیوع کرونا دانست و گفت: متاسفانه شاهد بی‌تفاوتی بخشی از مردم نسبت به خطر شیوع این بیماری هستیم.

او با تاکید بر رعایت مصوبات ستاد مقابله با کرونا، از دستگاه‌های مسئول خواست تا با واحد‌های صنفی که با رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی، سلامتی مردم را به خطر می‌اندازند، برخورد کنند.

ضرورت قرنطینه ۱۴ روزه

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ما مجبور به ملاحظه اقتصاد و معیشت مردم هستیم، اظهار کرد: حضور مردم در بیرون فقط باید برای ضرورت باشد و در شرایط کنونی بر قرنطینه ۱۴ روزه تاکید می‌کنیم.

محمدحسین صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریزبا بیان اینکه در ۲ هفته گذشته بیشترین تعداد مبتلایان هفتگی را در استان داشتیم، افزود: هر روز ۳۵۷ نفر مثبت به کرونا شناسایی می‌شود و متوسط فوتی‌ها در روز، پنج تا ۶ نفر است.

او غلبه تصور از بین رفتن کرونا در نزد افکار عمومی و به تبع آن از سرگیری تجمعات انسانی در قالب دورهمی‌های خانوادگی و برگزاری مراسم‌های عزا و عروسی را دلیل اصلی خیز دوباره کرونا در آذربایجان شرقی اعلام کرد و گفت: پس از برگزاری هر مراسم عروسی یا عزا ۵۰ نفر از شرکت کنندگان به کرونا مبتلا می‌شوند.

او با بیان اینکه جزو جوامع به شدت مستعد انتشار ویروس هستیم، خاطرنشان کرد: شهر‌های اهر، بناب، مراغه، میانه، هریس، تبریز، شبستر و چاراویماق از نظر تجمعی بیشترین میزان شناسایی شده را داشتند و در ۱۴ روز اخیر بناب و مراغه بیشترین میزان بروز بیماری را داشتند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۶۲ درصد فوتی‌ها و ۵۲ درصد مبتلایان را در بین مردان اعلام کرد و گفت: فوتی‌های مردان ۲ برابر زنان است و ۵۰ درصد مبتلایان و ۹۰ درصد فوتی‌ها بالای ۵۰ سال سن دارند.

او تجمعات و مراسم عروسی را مهم‌ترین عامل شیوع کرونا دانست و گفت: هر جا پروتکل‌ها رعایت شد، بیماری نیز کنترل شد و بعد از فاصله گذاری هوشمند، استفاده از ماسک در پیشگیری از انتشار ویروس نقش موثری داشته است.

صومی با بیان اینکه تعطیلی نماز جمعه‌ها و رستوران‌ها از پیک شدن ویروس در استان جلوگیری کرد، افزود: اواخر ماه رمضان، چون زمینه مهمانی‌ها بیشتر شد، بیماری هم افزایش یافت به طوری که ۴۰ درصد از میتلایان اخیر در چاراویماق مربوط به مراسم عزا و عروسی است.

او با بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد مردم به درستی از ماسک استفاده می‌کنند، افزود: حساسیت مردم در اماکن پرجمعیت پایین آمده است و متاسفانه مراسم عزا و عروسی نیز به شدت افزایش یافته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر برچیده شدن دورهمی‌ها گفت: هر اداره و اماکنی که دستورالعمل‌ها را رعایت نکند نیز باید بسته شود.

صومی با بیان اینکه در برسی‌ها مشاهده شد که آرایشگاه‌ها و رانندگان اتوبوس و تاکسی کمترین میزان استفاده از ماسک را داشتند؛ گفت: از دادگستری و نیروی انتظامی می‌خواهیم تا کنترل بیشتری را اعمال کنند.

عادی انگاری در جامعه بیشتر شده است

محبوب علیلو دادستان عمومی و انقلاب تبریز با بیان اینکه در شرایط فعلی عادی انگاری کرونا در جامعه بیشتر شده است، افزود: مصوبات ستاد کرونا هم در بیشتر مواقع با ملاحظاتی اعمال می‌شود.

او خاطرنشان کرد: از یک طرف بحث نظارت‌ها کمتر شد و از سرگیری فعالیت صنوف هم آغاز شد با این حال دستگاه قضایی با جدیت در کنار ستاد مقابله با کرونا است.

اوبا بیان اینکه ۲ روز پیش گزارشی مبنی بر برگزاری مراسم عروسی داشتیم که به اماکن دستور مقابله دادیم، گفت: به دلیل کمبود نیرو، اتحادیه‌ها و اتاق اصناف نیز پای کار بیایند.

۲۰ درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند

بدرشکوهی مدیر کل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه متاسفانه اکثر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، افزود: بنابر گزارش‌های رسیده، مراسم عروسی از تالار‌ها به باغ‌ها و ویلا‌ها رسیده است و مردم در مراکز تفریحی و تفرجگاه‌ها به هیچ وجه مسایل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

او با بیان اینکه طبق مشاهدات ما کمتر از ۲۰ درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند، گفت: مراکزی همچون ایل گلی و منطقه آزاد ارس شلوغ‌تر از مدت مشابه سال گذشته است.

او با تاکید بر جلوگیری از سفر‌های غیرضرور در استان، اظهار کرد: غذاخوری‌ها و رستوران‌ها نیز باید ظرفیت خدماتی خود را کاهش دهند.

میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز هم با ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌یافته برای استمرار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌های استان، گفت: دانشگاه‌های استان در دوران کرونا، ۱۰۰ درصد وظایف آموزشی خود را در قالب آموزش مجازی انجام داده‌اند.

او با بیان اینکه در بخش پژوهش نیز امکانات لازم برای دانشجویان فراهم شده است، افزود: در بخش فناوری، فرصت جدیدی برای دانشگاه‌ها ایجاد شد و دانشگاهیان ما توانستند در زمینه تولید اقلام بهداشتی و محصولات فناورانه مرتبط، قدم‌های خوبی بردارند.

برگزاری امتحانات پایان سال دانشگاه‌ها به صورت مجازی با پیشنهاد هیأت امنای دانشگاه‌های آذربایجان شرقی، استمرار فعالیت کتابخانه‌ها و سالن‌های غذاخوری با ۵۰ درصد ظرفیت و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افزایش تولید برنامه‌های آموزشی در صداوسیمای استان از دیگر مصوبات این جلسه بود.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.