سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای طرح «تعلیم» برای تقویت پایه علمی کلاس اولی ها

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: طرح «تعلیم» با تمرکز بر پایه اول ابتدایی و کاهش نرخ تکرار پایه در دستورکار آموزش و پرورش در کل استان اجرا شده است تا درصد قبولی‌ها در پایه افزایش پیدا کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ابوالحسن حقیقی معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: افزون بر اینکه هنوز زمان ارزیابی فرایندی معلمان نرسیده است و در پایان سال تحصیلی یعنی در ۳۱ شهریورماه تمام می‌شود، خوشبختانه آموزش و پرورش خراسان رضوی ۴ سال است طرح تعلیم را در استان اجرا کرده است که به همین دلیل خانواده‌ها نباید نگران باشند.

او با بیان اینکه طرح «تعلیم» خلاصه شده تقویت علمی لایه‌های یادگیری معلم است، افزود: این طرح با تمرکز بر پایه اول ابتدایی و کاهش نرخ تکرار پایه در دستورکار آموزش و پرورش در کل استان اجرا شده است تا درصد قبولی‌ها در پایه افزایش پیدا کند.
 
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه خوشبختانه طرح «تعلیم» یکی از تجارب موفق استان است، ادامه داد: ۴ سال است این تجربه را به دست آورده‌ایم و جزئیاتش را نیز برای معاونت آموزش ابتدایی کشور فرستادیم تا از دستاورد‌های آن استفاده کنند. در طرح تعلیم، در یک فرایند یک‌ساله دانش‌آموزانی که در مرحله اول به تشخیص معلم نیاز به تلاش بیشتر دارند، شناسایی و تقویت می‌شوند؛ یعنی بخش‌هایی که نیاز به تقویت دارد را معلم با کمک خانواده جبران می‌کند.
 
حقیقی بیان کرد: در طرح تعلیم، نقش خانواده بسیار مهم است. خانواده باید همکاری کند تا وقتی در پایان سال تحصیلی دانش‌آموز به مرحله «نیاز به تلاش بیشتر» رسید، به تقویت علمی او کمک کند تا ضعفش در تابستان جبران شود و در کارنامه‌اش «نیاز به تلاش بیشتر» درج نشود، بلکه با موفقیت پایه را بگذراند.

نقش والدین در بحران کرونا

او تصریح کرد: امسال که کشور درگیر بحران کرونا شد و به ناچار از اوایل اسفندماه مدارس تعطیل شد، نقش والدمعلمی خیلی بیشتر دیده شد. یعنی تعدادی از خانواده‌ها از طریق شبکه شاد، تدریس معلم را ارزیابی می‌کردند و حتی به ما بازخورد نیز می‌دادند که خوشایند بود.
 
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: همان‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم کارگروه طرح تعلیم نسبت به سال گذشته فعال‌تر عمل کند، کرونا باعث شد والدین بیشتر در کنار فرزندانشان باشند و به معنای واقعی به نقش والدمعلمی بیشتر نزدیک شوند و آموزش یادگیری ما را اثربخش‌تر کنند.
 
حقیقی با قدردانی از اولیای دانش‌آموزان و معلمان فعال در استان اظهار کرد: از ۲۷ اردیبهشت‌ماه که مدارس باز شد، تعدادی از معلمان در مدارس حاضر شدند و اعلام کردند هر دانش‌آموزی که در مباحث درسی به رفع اشکال نیاز دارد، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به مدارس بیاید و رفع اشکال کند. همچنین تعدادی از معلمان در شبکه شاد به دانش‌آموزان آموزش دادند که همه این موارد را با تأکید بر پایه اول انجام داده‌ایم.
 
او خطاب به اولیای دانش‌آموزان افزود: به اولیا اطمینان می‌دهم ۳ مبحث مهمِ خواندن و نوشتن و حساب کردن در پایه اول در این ایام که مدارس بازگشایی شده یا از طریق شبکه شاد با نظارت معلمان به درستی پیگیری شده است، زیرا معلم پایه اول باید مطمئن شود دانش‌آموز در این ۳ مهارت به نتیجه‌ای که باید، رسیده است و این را مدیر مدرسه نیز باید تأیید کند.
 
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: نیاز به تلاش بیشتر زمانی در کارنامه دانش‌آموزان ثبت می‌شود که معلم و خانواده‌ها از این ۳ مهارت نگران باشند. حتی اگر نیاز به تلاش بیشتر ثبت شد، طرح تعلیم را برای تابستان پیش‌بینی کرده‌ایم.
 
حقیقی بیان کرد: معیار تصمیم‌گیری درباره قبولی یا نیاز به تلاش بیشتر، معلم است. ملاک‌های ارزشیابی توصیفی کاملا مشخص است و معلمان به این اصول مسلط هستند و خانواده‌ها دراین‌باره نگران نباشند.
 
او تصریح کرد: از همه اولیا خواهش می‌کنم درخواستی برای تکرار پایه نداشته باشند، زیرا تکرار پایه آسیب‌هایی دارد. دانش‌آموزی که مشمول تکرار پایه می‌شود، ۸۰ درصد از مسائل را در ۵ ماه اولیه آموزش دیده است و وقتی می‌بیند هم‌سالان خودش در پایه بالاتر تلاش می‌کنند، دچار یأس و افسردگی می‌شود. ریشه‌هایی در این دانش‌آموزان پیدا می‌کنیم که این ناامیدی باعث می‌شود ترک تحصیل کنند. یعنی آینده نامعلومی را برای آن‌ها متصور خواهیم بود؛ بنابراین من خواهش می‌کنم اولیا کمک کنند. ما در طرح تابستانه به‌عنوان طرح تعلیم تلاش می‌کنیم دانش‌آموزانی که در خردادماه «نیاز به تلاش بیشتر» کسب می‌کنند، در تابستان موفق شوند تا در مهرماه به پایه بالاتر بروند.
 
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: ضمن اینکه همه مدیران مدارس با طرح تعلیم آشنا هستند، در حال بازیابی این طرح هستیم. سال گذشته آموزش مجازی در دستورکارمان نبود. اکنون به ضرورت به سمت آموزش مجازی رفتیم و رویکرد‌هایی را پیش‌بینی کردیم و بحث توانمندسازی و توسعه حرفه‌ای معلمان دوره ابتدایی را با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین آموزشی در دستورکار داریم.
 
حقیقی بیان کرد: هرچند تعدادی از معلمان استان، درباره فناوری‌های نوین و آموزش مجازی آموزشی ندیده بودند، ما به اقتضای شرایط از آن‌ها خواستیم به سمت آموزش مجازی بروند و این موضوع را در توانمندسازی معلمان در نظر گرفته‌ایم که نتیجه‌اش به دانش‌آموزان خواهد رسید.
 
انتهای پیام//ز.ق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.