سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پهپاد متجاوز MQ-۴C آمریکایی چگونه ساقط شد؟

همزمان با اولین سالگرد سرنگونی پهپاد متجاوز MQ-۴C آمریکایی اطلاعات جدیدی از این عملیات منتشر شده است.

به گزارش  حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با اولین سالگرد سرنگونی پهپاد متجاوز MQ-۴C آمریکا در ۳۰‌ام خردادماه سال ۱۳۹۸، اطلاعات جدیدی از عملیات هدف قرار گرفتن این پهپاد توسط پدافند هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شده است.

بر این اساس، همزمان با پرواز پهپاد MQ-۴C از پایگاه هوایی الظفره امارات، یک فروند هواپیمای گشت دریایی P-۸ و یک فروند پهپاد MQ-۹ آمریکایی نیز در حال پرواز در منطقه بوده که هواپیمای P-۸ در فاصله ۱۶ کیلومتری این پهپاد قرار داشته است.

پهپاد آمریکایی پس از ارتفاع گرفتن به سمت تنگه هرمز پرواز می‌کند و در آن محدوده یکبار FIR ایران را نقض می‌کند و به سمت چابهار ادامه مسیر می‌دهد و پس از دور زدن و بازگشت در فاصله ۴۹۰ کیلومتری توسط رادار کشف می‌شود.

راداری که این پهپاد را کشف کرده، می‌تواند به صورت سه بعدی در فاصله ۵۰۰ کیلومتری بیش از ۲۰۰ هدف را آشکار کند که این رادار نیز ساخت متخصصان داخلی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح است.

پس از نقض FIR (مرز هوایی) ایران توسط این پهپاد، ماموریت هدف قرار دادن آن در محدوده زیر جاسک و کوه مبارک به دو سامانه مستقر واگذار می‌شود که هر دو سامانه بر روی آن قفل راداری انجام می‌دهند.

رادار کشف سامانه این هدف را در ارتفاع ۱۲ کیلومتری، سرعت ۷۰۰ کیلومتر بر ساعت و فاصله ۱۶۹ کیلومتری کشف کند.

سامانه سوم خرداد سرنگون‌کننده پهپاد در فاصله ۱۲۰ کیلومتری روی این هدف قفل راداری را انجام می‌دهد و پس از آماده سازی موشک در فاصله ۹۰ کیلومتری موشک شلیک می‌شود و اصابت موشک به هدف در فاصله ۷۵ کیلومتری در آب‌های سرزمینی ایران صورت می‌گیرد.

گفتنی است این پهپاد در زمان هدف قرار گرفتن در حال افزایش ارتفاع بوده و در زمان شلیک سامانه در ارتفاع ۱۴ کیلومتری در حال پرواز بوده است.

همچنین هواپیمای سرنشین دار P-۸ نیز در زمان سرنگونی پهپاد در فاصله ۱۷ کیلومتری آن قرار داشته و MQ-۹ نیز با P-۸ حدود ۱۷ کیلومتر فاصله داشته است.

پس از سرنگونی این پهپاد، علی‌رغم رجزخوانی آمریکایی‌ها و خصوصا رئیس جمهور این کشور، تحرک و واکنش تهاجمی خاصی از سوی آن‌ها تا سه روز پس از آن صورت نگرفته و بعدا تعدادی جنگنده اف-۲۲ و بمب افکن به منطقه آمده که تحرک نظامی خاصی از سوی آن‌ها هم گزارش نمی‌شود.

از دیگر نکات مهم این ماجرا، یک اظهار نظر نظامیان روسیه است که پس از سرنگونی این پهپاد در اظهار نظری اعلام می‌کنند این پهپاد توسط یک موشک افسانه‌ای هدف قرار گرفته است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۵ تير ۱۳۹۹
سپاه حتما باید با اختراع موتور فوق پیشرفته سلمان موشک ضد ماهواره و موشک ضد بالستیک و پدافند بیرون جوی بسازد
ناشناس
۰۶:۲۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
"موشک افسانه ای"!؟
ناشناس
۲۳:۰۶ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
نمی دونم چرا این روزها این مطلب رسانه ای نمیشه:
این روزها شاهد پرواز پهپادها بر‌فراز‌ مناطقی از کشور هستیم
شاید خودی یا دشمن
پیام بنده به نیروهای پدافندی کشور مواظب نقاط کور باشید
دشمن ممکنه از پهپادهای رادار گریزش در نقاطی استفاده کنه که فکرش نمی کنید و شاید با روش های خاصی بتونه وارد آسمان کشور بشه: کنترل داخل، پرواز داخل و ارسال داده به ماهواره و بالن سرد.
ناشناس
۲۲:۵۷ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
از نظر نظامی‌ می شه گفت طی یک سال گذشته آمریکا چند سلاح فوق پیشرفته خودش به سمت منطقه گسیل داده و احساس برتری نظامی می کنه و فکر می کنه اینبار بتونه در کار و بار اتمی ایران خللی کنه
آمدیکایی ها به تازگی در اقیانوس هند و دریای عمان خیلی تحرک داشتند
ناشناس
۲۲:۵۴ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
آیا همانند سلاح لیزری که سپاه به آن دست یافته سپاه قادر به تولید موشک های بالاتر از سرعت ماورا صوت یعنی سرعت نور خواهد بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۸:۰۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
سرعت نور!!!!!
سرعت صوت ۱۲۳۵ کیلومتر بر ساعت است
سرعت موشک شهاب ۳ ایران‌ ۵۵۰۰ کیلومتر بر ساعت است
سریع ترین موشک جهان ۶.۵ برابر سرعت صوت، سرعت دارد
سرعت نور ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه است
ناشناس
۰۹:۴۴ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
نمی دونم می دونی یا نه ولی هیچ کشوری تا حالا به سرعت نور حتی تو فضا نزدیک هم نشده