سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوراکی‌هایی که استفاده از آن‌ها به حفظ سلامت چشم‌ها کمک می‌کند

در این مطلب با برخی از موادی که به حفظ سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند آشنا خواهید شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چشم‌ها یکی از مهمترین و پرکاربردترین اعضای بدن ما هستند و به همین دلیل حفظ سلامت آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به اینکه امروزه بسیاری از ما بیشتر وقت خود را در برابر کامپیوتر یا گوشی‌های خود می‌گذرانیم، حفظ سلامت چشم‌ها و توجه بیشتر به آن‌ها اهمیت زیادی پیدا کرده است.

به گفته میشل آندریولی، یکی از سخنگویان آکادمی چشم پزشکی آمریکا (AAO)، او به تمامی مراجعان خود توصیه می‌کند که برای حفظ سلامتی چشمان خود سیگار نکشند، از رژیم غذایی سالم استفاده کنند و در تمامی مواقع که بیرون از خانه قرار دارند، حتی در روز‌های ابری، از عینک آفتابی استفاده کنند.

به گفته آندریولی رژیم غذایی مناسب برای چشم‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم بندی کرد. دسته اول موادی هستند که استفاده از آن‌ها در رژیم غذایی باعث پشتیبانی از سلول‌ها و رشد آن‌ها می‌شود. دسته دوم، اما موادی هستند که خوردن آن‌ها به حفظ سطح چشم کمک می‌کند. موادی که در دسته اول قرار دارند دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند و موادی که در دسته دوم قرار می‌گیرند بیشتر به آبرسانی چشم کمک می‌کنند. استفاده از مواد دسته دوم برای افرادی که مدت زمان زیادی در روز از کامپیوتر استفاده می‌کنند اهمیت زیادی دارد. این افراد باید مایعات بیشتری مصرف کرده و از موادی استفاده کنند که دارای اسید‌های چرب امگا ۳ است.

در ادامه با برخی از موادی که به حفظ سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند آشنا می‌شویم.

تمشک
طبق اطلاعات منتشره از سوی دانشگاه ایالتی اورگان، تمشک‌ها دارای بالاترین سطح اکسیدان در بین میوه‌ها هستند. همچنین این میوه کوچک سرشار از فیبر و ویتامین سی است.

ماهی
اکثر ماهی‌ها دارای مقادیر زیادی امگا ۳ هستند و به همین دلیل می‌توانند به حفظ سلامت چشم کمک کنند. روغن ماهی نیز تاثیر مثبتی بر سلامت چشم دارد.

هویج
احتمالا شما هم در کودکی شنیده‌اید که هویج باعث افزایش قدرت بینایی می‌شود. در حقیقت هویج و سایر میوه‌های نارنجی‌رنگ مثل زردآلو سرشار از ویتامین آ هستند که به شبکیه چشم کمک می‌کند تا اشعه‌های نور را به تصویر تبدیل کند. همچنین خوردن هویج باعث می‌شود تا چشم‌ها دیرتر خشک شوند.

اسفناج و کلم برگ
سبزیجات با برگ بزرگ مثل اسفناج و کلم برگ یا کلم کالی دارای آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین هستند که به گفته AAO باعث حفاظت از لکه زرد چشم یا ماکولا می‌شود.

چغندر
چغندر‌ها دارای نوع دیگری از آنتی اکسیدان‌ها به نام بتالائین هستند که به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند.

روغن کتان
روغن کتان که با نام روغن برزک نیز شناخته می‌شود به خشک نشدن چشم کمک می‌کند.

مرکبات
پرتغال و سایر مرکبات مثل لیمو دارای مقادیر زیادی ویتامین سی هستند. این مواد از بروز آب مروارید و از بین رفتن ماکولا چشم جلوگیری میکنند.

تخمه آفتابگردان
طبق توصیه AAO، ویتامین E که نوعی دیگر از آنتی اکسیدان است برای سلامتی چشم اهمیت زیادی دارد. دانه‌های آووکادو، بادام و آفتابگردان دارای مقادیر زیادی از این ویتامین هستند.

لوبیا‌ها
لوبیا‌ها خواص زیادی دارند. روی (زینک) موجود در این حبوبات باعث حفظ سلامتی شبکیه چشم شده و از بروز آسیب به دلیل تابش نور به چشم جلوگیری می‌کند.

جمع بندی
با اینکه هیچ کدام از این مواد نمیتوانند آسیب‌های وارد شده به چشم یا بیماری‌های آن را درمان کنند، اما به گفته آندریولی میتوانند به حفظ سلامت چشم‌ها کمک کرده و از تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولای چشم که در سالمندان شایع است جلوگیری کنند. در نهایت توصیه شده که به جز استفاده از رژیم غذایی مناسب و عینک آفتابی، تا جای ممکن از کشیدن سیگار دوری کنید. سیگار کشیدن ممتد در طول زندگی می‌تواند آسیب‌های زیادی به بدن و همچنین چشم شما وارد کند.

منبع: دینو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.