سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش دانشگاه فرهنگیان به گزارشی درباره انحصار فروش کتاب‌های برخی مدیران این دانشگاه

دانشگاه فرهنگیان بالاخره بعد از سکوت و انفعالی ۱۶ روزه در نهایت نسبت به انحصار فروش کتاب‌های برخی مدیران این دانشگاه واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش گزارشی مبنی بر مطالبه‌گری برای شفافیت در روند توزیع برخی کتاب‌ها و انحصار در توزیع آن‌ها در دانشگاه فرهنگیان با عنوان «فروش کتاب‌های برخی مدیران دانشگاه فرهنگیان با هزینه بیت‌المال! »منتشر شد و علی‌رغم تلاش مجموعه دانشگاه برای حذف این گزارش از سایت باشگاه خبرنگاران جوان، در نهایت و پس از پیگیری‌های وزارت آموزش و پرورش جوابیه رسمی از سوی دانشگاه فرهنگیان منتشر شد.

البته در این جوابیه همچنان پاسخی اقناعی درباره علت انحصار برخی مدیران در توزیع کتاب‌هایشان وجود ندارد و معلوم نیست سرنوشت مبالغ دریافت شده با احتساب اختصاص ردیف خاص بودجه پژوهشی چرا باید در انحصار افراد دارای نفوذ و قدرت این دانشگاه باشد.


بیشتر بخوانید

مشروح جوابیه دانشگاه فرهنگیان به شرح زیر است:

دانشگاه فرهنگیان از خبرنگار محترم حوزه آموزش و پرورش آن خبرگزاری که نسبت به بیت المال و موضوعات دانشگاه، حساسیت به خرج می‌دهد تقدیر و تشکر می‌کند.

شایان ذکر است در دانشگاه فرهنگیان کار‌ها و فعالیت‌های بسیار مهم و اساسی از جمله پذیرش و تربیت دانشجومعلمان برای رفع نیاز آموزش و پرورش و همچنین طرح‌های جامع برای آینده درازمدت این دانشگاه در جریان است.

این دانشگاه به استناد بند (ب) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه و ماده (۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور، بدون الزام به رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه‌های دولتی به ویژه قانون محاسبات عمومی، قانون مدیریت خدمات کشوری و غیره، فقط در چارچوب مصوبات و آیین‏‌نامه‌های مالی و معاملاتی و اداری، استخدامی و تشکیلاتی مصوبات هیأت امنا که به تأیید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری می‌رسد عمل می‌کند.

در خصوص مطلب منتشره مذکور، لازم به ذکر است که تهیه‌ی کتب و توزیع آن‌ها از جمله کار‌های متداول در دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه فرهنگیان است و مسأله‌ای نیست که جای تعجب و کنکاش داشته باشد.  عرف دستگاه‌های آموزشی از جمله دانشگاه‌ها این است که در مراسم مربوطه به استقبال از ورودی‌های جدید اقدام به اهدای بسته‌های فرهنگی می‌کنند رویه معقول این است که به جای اهدا و توزیع اقلام یکبار مصرف رایج در این مراسم، کالای ارزشمند و ماندگار کتاب تحت عنوان بسته فرهنگی عرضه شود.

نکته قابل توجه دیگر اینکه اساتید، مدرسان در دانشگاه فرهنگیان بیشترین ارتباط و تجربه زیسته را با دانشجومعلمان دارند، لذا سعی می‌کنند تالیفات مهارتی خود را متناسب با نیاز‌های ملموس دانشجومعلمان به رشته تحریر درآورند.

بنا به ضرورت کسب مهارت‌های معلمی و دانشجویی، دانشگاه تلاش دارد تا کاربردی‌ترین و مفیدترین کتب را به دانشجویان ارائه نماید، باتوجه به اینکه کتاب دیگری با شاخص‌های مذکوردر بازار موجود نبوده فلذا، کتاب مورد نظر به صورت رایگان و در قالب هدیه به دانشجویان عرضه و ارائه شده و هیچگونه وجهی نیز از دانشجویان بابت این امر اخذ نشده است.

 اصولا فروش کتاب به دانشجویان موضوعیت نداشته است و دانشگاه برای تهیه کتب، بودجه خاص پژوهشی دارد و به هیچ وجه از درآمد‌های اختصاصی حاصل از کسورات دانشجویان به این منظور استفاده نمی‌کند.

خاطر نشان می‌کند چاپ، انتشار و توزیع کتب در دانشگاه تابع ضوابط خاصی است که باید از مجرا‌های اداری و قانونی دانشگاه کسب مجوز کند؛ حتی در تعیین مصادیق آن‌ها هم کار کارشناسی جدی مبتنی بر نیاز دانشجویان به خصوص در مباحث مهارتی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی صورت می‌گیرد.

این فرایند کارشناسی و بررسی تهیه و توزیع کتب توسط ارکان دانشگاه با مصوبه شورای پژوهشی و در چارچوب آیین نامه مالی و معاملاتی با قیمت تمام شده کتاب و با تخفیف چشمگیر صورت پذیرفته است و دارای پشتوانه قانونی توسط ارکان ذی‌ربط دانشگاه می‌باشد که در صورت نیاز مراجع نظارتی، همه مستندات حقوقی و قانونی برای عرضه وجود دارد.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۶:۱۰ ۰۱ تير ۱۳۹۹
خلاصه جوابیه دو جمله است 1.شیوه خرید رو هیات امنای خودمون تعیین میکنه 2.از دانشجو پولی نگرفتیم پس ادعایی در کار نیست.

تعارض منافع هم به شما مربوط نیست. بر این اساس اگر روزی یکی از معاونان دانشگاه شد پیمانکار ساختمانی دانشگاه مشکلی نداره

اعضای هیات امنای دانشگاه فرهنگیان باید پاسخگو باشن که چرا بر عملکرد رئیس دانشگاه نظارت نمیکنن
دوست
۱۷:۴۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
خنیفر
انسان تلاشگر و بصیری بود اما عده ای ازشون سوء استفاده کردند
حیف شده که در افکار دانشگاهیان تخریب شده و قابل جبران هم نیستش...

استعفا می داد قبل از برکناری
استاد پژوهشگر دانشگاه فرهنگیان
۰۹:۲۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
بنده سالهاست که منتظرم کتابم رو چاپ کنم اما هزینه شو نداشتم
تمی دانستم این همه هزینه پژوهشی هست اما متاسفانه در انحصار یکنفر بود برای چاپ کتاب خودش اونم در یکسال چهار بار تجدید چاپ کرده
متاسفانه ایشان استاد دانشگاه فرهنگیان هم نیستند و امتیازی برای دانشگاه هم ندارد.
استاد دانشگاه فرهنگیان
۰۷:۳۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
انحصار چاپ و فروش کتب مدیران با ردیف بودجه اختصاصی پژوهشی تخلف مالی است.
این هزینه واسه پژوهش برای صد پردیس و مرکز بوده است نه فقط یک نفر مدیر

فساد و اختلاس در دستگاهها چه تعریفی داره؟
ناشناس
۰۷:۲۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
عزل رئیس دانشگاه فرهنگیان بی ارتباط با فروش کتابها نیست!
استاد
۱۷:۵۵ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
از این همه پول سهمی به هیئت علمی هه چرا ندادن ؟
ناشناس
۱۷:۵۴ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
فکر کنم تنها راهی که برای صاحب کتاب مونده

استعفاست و دیگه هیچ
علی
۱۶:۴۷ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
سلام .متاسفانه آقایان با سو استفاده از موقعیت دانشگاه فرهنگیان خوزستان را تبدیل به دانشگاه خانوادگی نموده و تعداد زیادی از بستگان خود را تحت عنوان نیروی شرکتی جذب نمودن.و با پول دانشجویان برای خود سوئیت و منزل درست کردن.
سعید
۱۷:۵۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
خانوادگی !!!
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
شعار جذب ۲۰هزار دانشجو به نام ۲۰هزار جلد دیگر کتاب و دریافت ۲۰میلیارد ناقابل از هزینه بیت المال
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
لطفا نظرات ارسالی را منتشر نمایید

رسالت رسانه ها شفاف سازی نه پنهان کاری
صادق
۱۴:۵۰ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
کدام نویسنده مشهور بیش از ۲۰ هزار جلد در یکسال به فروش می رساند ؟!
ناشناس
۰۷:۲۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
۲۰هزار جلد کتاب برای ۲۰ هزار دانشجو معلم
با قبمت ۲۰ میلبارد

البتخ با این تفا وت که با هزینه بیت المال چاپ می شوندداونم انحصاری کتاب یک نفردمدیر
آهات حالا راز تلاش برای جذب دانشجو رو متوجه شدیم
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
حق دارند برای ماندن چانه زنی کنند
اسد
۱۴:۲۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
دانشگاه انحصاری مدیران دانشگاه فرهنگیان
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
الله اکبر