بر اساس این گزارش هرساله با نزدیک شدن به فصل تابستان میزان مراجعات مردم به مشاوران املاک نسبت به سایر ماه ها بیشتر می شود اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر چهره نگران نا امید مستاجران نسبت به سال های گذشته بیشتر شده که این خود می تواند زنگ هشداری برای دولت به ویژه وزارت راه و شهرسازی به دلیل رشد جهشی قیمت ها باشد.
همچنین گزارشات میدانی و بررسی ها از وضعیت بازار اجاره نشان می دهد که بازار اجاره در مقایسه با سایر بازارها با نوسانات بسیار زیاد روبرو شده و نرخ های اجاره در برخی از مناطق با رشد بیش از ۲۴ درصدی روبرو شده است.
او تصریح کرد: هر بنگاهی که می رویم واحدی با قیمت مناسب و یا معقول معرفی نمی کند به طوری که حتی برخی از مشاوران املاک خود از این آشفته بازار کلافه شده و از ناراحتی مستاجران اذیت می شوند.
این مستاجر با اشاره به اینکه دیگر نمی توانیم در این منطقه واحدی با قیمت مناسب و معقول پیدا کنیم گفت: امسال به دلیل رشد بیش از اندازه نرخ های اجاره باید به محله های پایین تر برویم اما اگر با این روند اجاره ها روبرو شویم به طور قطع تا چند سال آینده مجبور هستیم در حاشیه شهرها سکونت کنیم.
حسینی یکی دیگر از مستاجران که در مرکز شهر سکونت دارد با بیان اینکه قیمت های اجاره در مرکز شهر نسبت به سایر مناطق بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است گفت: واقعا نمی دانیم از کجا باید هر ماه این مبالغ اجاره را تهیه کنیم.
او ادامه داد: همسر من یک کارمند بازنشسته است و ماهی ۲ میلیون تومان حقوق میگیرد این در حالی است واحد ۴۰ متری که ما اجاره کرده ایم ۴۰ میلیون تومان رهن و ماهی باید ۲ میلیون و۲۰۰ هزار تومان اجاره دهیم.
حسینی اظهار کرد: دولت هیچ برنامه ای برای کنترل بازار اجاره ندارد امیدوارم تا آغاز فصل جا به جایی ها دولت یه فکری به حال مستاجران کند.
خانی یکی دیگر از مستاجران که در خیابان خوش ساکن است در گفت و گو با خبرنگار مسکن حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه خانه ای در خیابان خوش جنوبی هم اکنون اجاره کرده ام با یک چهارم قیمت آن سال گذشته در منطقه الهیه اجاره کرده بودم گفت: سال گذشته در منطقه الهیه یک واحد ۶۰ متری در اجاره ۴۰ میلیون ماهی ۲ میلیون تومان اجاره کردیم اما امسال با همین مبلغ در خیابان خیابان خوش اجاره کردیم.
بیشتر بخوانید
او تصریح کرد: با این وضعیت نگران هستم که قرارداد مان تمام شود با این اوضاع حقوق و وضعیت نا به سامان بازار مسکن به ویژه اجاره در قرارداد چه آینده ای پیش روی ما است.
خانی اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی جز وعده و وعید برای پیگیری حل مشکلات برای اقشار کم درآمد جامعه برنامه ای ندارد چراکه اگر موثر بود نتیجه آن حتما در در بازار مشهود خواهد بود.
گفتنی است هم اکنون میانگین ساخت یک متر مربع آپارتمان در تهران ۲ تا ۳/۵ میلیون تومان است.( این ارقام به وفور در مناقصات هر روزه درج میشود) قیمت زمین هم بطور میانگین همین میزان است. چراکه بسیاری از مشارکت های ساخت ۵۰ درصدی است. اما چرا قیمت فروش هر متر مربع آپارتمان در تهران حدود ۱۷ میلیون تومان است.
تورم و در نتیجه رکود کامل مسکن به نفع هیچ کس نیست و صنعت ساختمان را هم با بحران مواجه می کند.
رییسجمهور به کارگروهی متشکل از وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و وزیر مسکن دستور داده اند به مسئله قیمت و اجاره مسکن ورود کنند.
اما مسئله اصلی این است که اقتصاد از مسئولان حرف شنوی ندارد. اقتصاد، حساب و کتاب دارد.
بر اساس این گزارش روز گذشته جلسه هماهنگی ستاد اقتصادی کشور در رابطه با کنترل قیمت ها در حوزه مسکن برگزار شد که در این جلسه محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد با بیان اینکه دراین جلسه مقرر شد که دولت اراضی که در اختیار دارد به وزارت راه و شهرسازی واگذار شود، گفت: در این جلسه به جهاد کشاورزی هم اعلام شد که اراضی که در حریم شهرها و یا محدوده شهرها قرار دارد را در اختیار این وزارت خانه قرار تا از طریق این اراضی شاهد تسریع در ساخت و ساز واحدهای مسکونی و هم چنین ذخیره سازی برای مسکن شویم.
او به تکمیل واحدهای مسکن مهر هم اشاره کرد و گفت: تمامی واحدهای مسکن مهری که متقاضیان ثبت نام کرده اند در آینده نزدیک تکمیل و به بهره برداری میرسد و با توجه به آنکه برخی از این واحدها مشکل معارض حقوقی داشتند سعی میشود با مساعدت قوه قضائیه به زودی مشکل این واحدها برطرف میشود.
اسلامی با بیان اینکه افزایش قیمت مصالح ساختمانی یکی از دلایل اصلی در رشد قیمت مسکن به شمار میرود، افزود: در این جلسه به وزیر صمت دستور داده شد که نظارت و کنترل قیمتها روی مصالح ساختمانی افزایش یابد. چرا که هم اکنون با رشد لجام گسیخته قیمتها در حوزه مصالح ساختمانی رو به رو هستیم.
او ادامه داد: گران شدن مصالح ساختمانی، افزایش دستمزد کارگران و نرخ ارز باعث ایجاد حباب در قیمتها شده است بنابراین باید وزارت صمت با کنترل قیمتها التهابات موجود در این بازار را از بین ببرد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: به مالکان خانههای خالی و پروژههای نیمه تمام در صورت ارائه واحدهای مسکونی برای فروش، در نقاط مرغوب شهر زمین اعطا میشود.
اسلامی در رابطه با کنترل قیمت ها در بازار اجاره هم با بیان اینکه مالکان و مستاجران در این شرایط باید به بهبود وضعیت بازار اجاره کمک کنند افزود: چندی پیش جلسهای با اتحادیه املاک برگزار کرده ایم تا و باید کمک کنیم که اسیر شرایط التهابی بازار اجاره نشویم و باید به آرامش بازار مسکن کمک کنیم و از سوی دیگر مالکان باید انصاف را رعایت و در راه رضای خدا اقدام کنند چراکه با رعایت انصاف و حال همدیگر برکت درآمدهایشان بیشتر میشود.
در همین رابطه مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در گفت و گو با خبرنگار مسکن حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه خوشبختانه میزان معاملات مسکن در مقایسه با ماه های گذشته افزایش یافته است گفت: بازار مسکن از ۴ مولفه بازار طلا، ارز، بورس و حامل های انرژی تاثیر می گیرد بنابراین ایجاد نوسان در این بازارها خود تاثیر بسیاری زیادی در قیمت ها خواهد داشت.
او ادامه داد: درج قیمت ها در سایت ها و اپلیکیشن ها خود نقش بسیار زیادی در افزایش نرخ اجاره ها خواهد داشت.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری با اشاره به اینکه با پیگیری های صورت گرفته از طریق دادستانی مقرر شد تمامی قیمت ها از روی سایت ها برداشته شود افزود: نظارت بیشتر در این بخش و جلوگیری از درج قیمت ها خود به خود زمینه ساز ثبات قیمتی خواهد شد.
خسروی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کنترل قیمت در بازار مسکن نخریدن است گفت: دولت خود باید در این زمینه جهت افزایش تولید واحدهای مسکونی همکاری های لازم را انجام دهد تا زمینه برای رونق تولید هم فراهم شود.
در ادامه حسام عقبائی نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران در گفت و گو با خبرنگار مسکن حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قیمت های اجاره در کلان شهرها در مقایسه با شهرهای کوچک برابر با نرخ تورم امسال افزایش می یابد گفت: در جلسه ای که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد دولت اعلام کرد که طرح ساخت مسکن استیجاری را در دستور کار خود قرار داده است و امیدواریم امسال به مرحله اجرایی برسد.
او ادامه داد: باید دولت هرچه سریع تر اقدامات لازم برای کنترل قیمت ها در دستور کار خود قرار دهد و با افزایش تولید بتواند بخشی از رشد قیمت ها را کنترل کند.
عقبائی توضیح داد: تا پایان نیمه اول امسال رشد جهشی در قیمت ها به ویژه در بازار اجاره بها پیش بینی نمی شود و قیمت ها برابر با نرخ تورم افزایش می یابد.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک کشور تصریح کرد: نوسانات ایجاد شده در بازار اقتصاد کشور از جمله طلا،ارز، بورس باعث شده که قیمت ها در نرخ های مسکن هم تاثیر بگذارد بنابراین باید در این زمینه دولت برنامه های را در دستور کار خود قرار دهد.
گفتنی است بازار اجاره این روزها حال خوبی ندارد و همین موضوع باعث شده که ۳۰ درصد از خانوارهای کشور که مستاجر هستند هر روز بیشتر از گذشته نگران تر شوند اما امیدواریم در این تابستان وزیر راه و شهرسازی به جای آنکه پیشنهاد دهد مردم خانه نخرند یا اجاره نکنند که ارزان شود راهکار دیگری را برای بهبود وضعیت کنونی ارائه کند.
انتهای پیام/
چه وضعه شه واقعا
سازمان امور مالیاتی منابع درآمدی خریداران را بررسی کنند
که اصلا به فکر ما قشر ضعیف نیستید
حتما با ساختت خانه های جدید.
میخداید عده ایی صاحب خانه خدا خدر جدیدی. درست کنیوپد.
کم ب ریش ملت بیچاره بخندید.
اکر کار کنید .
جلو املاک ها و صاحب خانه ها را بگیرید .
ک این همه خون نردم را در شیشه میفشارند.
ک این گرونی ها ی. خانه کنار برود.
سال بعد که میخواید پست وزارت رو تحویل بدید؛
وموعد سررسید
قراردادمستاجرها تموم میشه
بادرنظرگرفتن تورم سالیانه
باعقل جور درمیاد!!!اگر همین مبلغ رو بصورت تسهیلات به انبوه ساز پرداخت کنید،حداقل امید به خانه دارشدن و کاهش قیمت مسکن تاثیرات بهتری نمیذاره
چند هفته پیش صاحب خانه گفته 60 تومن رهن میدم فکراتو بکن.
بعد دوستم گفته بر چه اساسی یهو 17 تومن گرون کردی
میگه بدهکارم دوس دارم اینقدر گرون کنم.
این یعنی قانون وجود نداره
لطفا رسیدگی کنید
نوش دارو پس از مرگ سهراب!!!!
قوه قضاییه هم ساکته. رسانه ها هم قربانشان برم.
در ضمن این آش رو همون املاکیها واسه ما پخته اند که میگین گله مندن نع خیر واسه گرفتن پورسانت بیشتر خود باعث گرونی شدن و هیچ نظارتی هم به قراردادهای املاک نیست
بحران خودرو
فقط بحران
بحرانهای اقتصادی و جمعیتی ایران به نقطه بی بازگشت رسیده . بحران مسکن بخش کوچکی از اونه !!!
گفته میشه مسئولین کشور ایران شانس آوردن که کشورهای دیگر مرزهاشون به دلیل کرونا و شیوع بستند و الا شاهد بوجود آمدن مهاجرتهای میلیونی مردم ایران از کشور به دلیل فروپاشی اقتصادی و بحرانهای عظیم اجتماعی کشور بودیم !!!
البته پس از بازگشائی دوباره مرزها وضعیت بحرانی فعلی کشور میتونه موجهای بزرگ جمعیتی مهاجرتی رو شکل بده و عملا"ساختار جمعیتی کشور رو به نقطه بی بازگشت برسونه !!!
انچنان اشفته بازارایست که در به در دنبال کرونا اصل تا بیاد مشکلاتمونو حل کنه و مارا ببره جایی که دغدغه ای نیست .ثانیه های زجر اوری زندگی در ایران به سختی میگذرد.بعضی وقتا فک میکنم خدا هم به خاطر این کناهای ریز ودرشت مارا را فرموش کرده .نه در مسولین محترم عزم وتوان کنترل مشکلات به خصوص اجار ه بهای منزل را میبینم . نه در این املاکیهای که میتونم بگم جون بچه ها ومردم را میمکند . انصافی.
واقعا مسولین نمیدونم اکثر املاکیها بزرگ خودشون بزرگترین محتکرین خانه هستند و میتواند نقش به سزایی در افزایش قیمتها داشته باشند .چرا الکی گرانی سیمان و اجرو بهانه میکنید . ایا قیمت تمام شده خانه از سال 97 تا الان سه برابر شده . ؟؟؟
بهترین و سریعترین راه کنترل قیمت مسکن و اجاره اینست که هرکسی که میخواهد ملکی را بفروشد یا اجاره دهد میبایست به کارشناس دادگستری مراجعه و استعلام قیمت بگیرد و بعداز اخذ نظر کارشناس رسمی سند نقل و انتقال و یا سند اجاره تنظیم گردد و دولت با نظارت قوی روی کارشناسان و تعیین حد و حدود قیمت هر منطقه میتواند بر بازار آشفته مسکن نظارت کند .
اسناد و قولنامه های بدون کارشناسی قیمت ، فاقد وجاهت قانونی میگردد . والسلام
خرید خونه پیش کش
دولت و غیره هم که کلا وا دادن و تعطیل...
درخصوص افزایش قیمت مسکن واجاره مسکن قانون وجوددارد و خود دولت هم خوب می داند این قوانین کارساز هستند ولی به خاطر دلال بازی هایی که دارند حاضر به اجرای آن نیستند.
1-رییس اتحادیه مشاوران مسکن شب را روز و روز را شب به مردم معرفی میکند به معنای واقعی کلمه.متوجه هستید که منظورم چیست.
2-مشاوران املاک اصلیترین عامل و اولین عامل نابسامانی بازار مسکن هستند.چه در اجاره و چه در فروش.هرکسی غیر این میگه مطمئن باشید املاکی هست و نگران جمع شدن این سفره.
3- دولت از نابسامانی بازار مسکن سود هنگفت میبرد لکن برای توجیه خود در این قضایا، با مردم گاهاً همراهی میکند.درست مثل گرون شدن ارز یا خودرو.
4-بصورت کلی منافع مجموعه قوانین موضوعه ای که تصویب میشوند فقط در خصوص مردم طبقه متوسط و ضعیف جامعه اجرایی است و گردن کلفاتهای صاحب رانت از جمیع این قوانین مستثنا هستند.(قانون مالیات بر واحد های خالی مصوبه تیرماه 1394 که مشخص نیست چرا اجرایی نمیشود!!!!!!!!!!!!!)
5- اولویت ابتدا با خانه های خالیست نه پروژه های جدید ساخت مسکن که مجددا منجر به رانت و احتکار واحدهای ساخته شده شود و درمانی بر دردمستاجران نباشد.
مبلغ اجاره برای یک واحد ۶۰/۷۰ متری در یک منطقه کاملاً متوسط ماهی ۳ تا ۴ میلیون؟!!
لطفاً پیگیر باشید، از خرید خانه که ناامید شدیم، کم کم از اجاره هم داریم ناامید میشیم.
بخدا یکی مث من ارزوی مرگ دارم ک نمیتونم اجاره کنم جایی را ..
نمدونم چکار کنم ..
دولت کحجا بود مسعول کجا.
این راه کار هم خیلی خوبه
تسهیلات بدید، نمیخواد مسکن رو کنترل کنید «این حرفم کنایه نبود، جدی بود»
مثلا 50 میلیون
مردم الکی میگن دولت نمیتونه کاری کنه
مگه دولت چکار میتونه بکنه
دست خودشم خالیه تفلک
دمشم گرم
بطور مثال : هر چقدر مبلغ معامله تا یک حدی با لاتر باشد حق العمل بنگاه بیشتر است. و اگر از یک حد بالاتر روند باز با رشد قیمت میزان کمیسیون بنگاه البته با درصد کمتر بازهم روندی صعودی دارد.
آیا این قانون نیاز به اصلاح ندارد ؟ اگر اصلاح شد نیاز به ضمانت اجرایی ندارد ؟
مسوولین محترم، ارزش ها در خلا ایجاد نمی شوند به مغزهایتان فشار بیاورید و از افراد شایسته برای تصمیم سازی و تصمیم گیری هایتان بهره ببرید نه هر فردی که به شما پیشنهاد و یا بعضا تحمیل شد. اگر هم نمی توانید
لطفا استعفا بدهید . روی سخنم با وزیر محترم و معاونین و مشاورین و مدیران کل وزارت راه و نمایندگان محترم مجلس است.
التماس تفکر
1 . تعیین قیمت تعزیراتی برای زمین در تمام کشور
2 . تصویب قانون قرارداد اجارۀ دائمی . یعنی مثل خیل از جاهای دنیا اگر بنده جایی رو از کسی اجاره کردم دیگه طرف نتونه قرارداد رو فسخ کنه یا گرون کنه . اگر این قانون تصویب بشه مطمئن باشید بیشتر افراد فروشنده خواهئد شد و در کنار حل مسألۀ اجاره ، قیمتِ مسکن هم به شدت پایین میاد .
به ولای علی قسم اصلاً سخت نیست ، اما اراده ش در افرادی که هم مسؤول هستن و ذینفع وجود نداره .
امیدوارم مجلسِ جدید بتونه قوانینِ مشخصی تنظیم کنه ...
مسئولین اصلا توجه میکنن ک توی این چندساله چقد مشاور املاک زیاد شده؟،چون درامد خیلی خیلی بالایی داره