سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت الاسلام سرلک مطرح کرد؛

دود اعتیاد مجازی خانواده‌ها در چشم فرزندان؛ گلایه‌های پیامبر (ص) از والدین آخرالزمانی

هرچه علم پیشرفت کرد، انسان‌ها از دنیای واقعی فاصله گرفتند، تا حدی که سرنوشت نسل آینده در فضای مجازی رقم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر شما هم از آن دسته والدینی هستید که به راحتی ابزار الکترونیکی چون تبلت و گوشی همراه خود را در دسترس کودکتان قرار داده و نسبت به سیر و سیاحت او در این دنیای بی در و پیکر مجازی بی‌توجهید، باید این نکته را به شما متذکر شویم که انتظار تربیت فرزندی مطابق میل خود را نباشید، چرا که این فضاها به رقیبی به مراتب اثر گذار در تربیت کودکان و نوجوانان تبدیل شده و آنها را از تحرک و حضور در فعالیت های اجتماعی به انزوا کشانده است.

شبکه‌های اجتماعی از جمله مسائلی است که این روزها خانواده، جوانان و بخصوص قشر کودک و نوجوان را عمیقا به خود درگیر کرده  است. فضایی که با آموزش‌های درست و افزایش سطح آگاهی افراد به راحتی قابل کنترل بوده و می‌توان از این طریق جلوی بسیاری از آسیب‌های جبران ناپذیر آن را گرفت. وقتی کودک به طور مداوم والدین خود را سرگرم کار کردن با گوشی هوشمند ببینند، ناخودآگاه این فرضیه در ذهنش شکل می‌گیرد که گوشی ابزار لازم و ضروری در روزمره زندگی است و سعی می‌کند به طریقی شبیه والدینش رفتار کند و به نوعی جا پای آنها بگذارد. این اولین گام آشنایی کودک با فضای مجازی است و در واقع بزرگ‌ترین ضرر را اینجا خانواده‌ها به کودک خود زده‌اند. این مساله به درستی در حدیثی از پیغمبر اکرم(ص) روایت شده است که ایشان از پدر و مادرهای آخرالزمان گلایه کرده‌اند. در این حدیث آمده است: «وای به حال بچه‌های آخرالزمان از دست پدر و مادرهایشان، اصحاب گفتند: آیا شما از دست پدر و مادر‌های مشرکشان گلایه دارید؟ حضرت فرمودند: از پدر و مادر‌های مسلمانشان که به فکر جسم و دنیا فرزندانشان هستند، اما به فکر روح و دین آنان نیستند.»


بیشتر بخوانید:


در راستای همین موضوع، حجت الاسلام علی سرلک استاد حوزه و دانشگاه  در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: محوری ترین اصلی که والدین باید رعایت کنند، رژیم و رفتار مصرفی خودشان است. از آنجا که کودکان در نهایت فردی می‌شوند که ماهستیم نه آنچه ما به آنها می‌گوییم و به عبارتی الگوبرداری رفتاری از والدین دارند و اگر خانواده و والدین نسبت به فضای مجازی و مصرف آن، معقول، منطقی، هدفمند برخورد کنند، توانسته اند راجع به فرزندان یک فضای ارتباطی درست و منطقی حداقل به اندازه توان خود ایجاد کرده باشند.

او ادامه داد: حقیقتا فضای مجازی یک فضای جاذبه، پر از رنگارنگی، هیجان و تنوع است که بطور معمول افراد را به سمت خود می‌کشاند. این جاذبه می‌تواند در حد زیادی در  رفتارهای عملی والدین کنترل شود. زمانی که فرزندان والدین خود را در حال مطالعه، گفتگو و بازی های گروهی خانوادگی ببینند و والدین خود را در برخورد با شبکه های اجتماعی قانونمند ببینند، کمتر حرص و ولعی برای استفاده از این فضاها از خود نشان می‌دهند، لذا مهم ترین کاری که خانواده ها باید در ارتباط با این مساله انجام دهند همین بحث معقول کردن رفتار خود در استفاده شبکه های اجتماعی است. زمان مشخص و هدف معین، ارتباطات عاقلانه با این فضا و در کنارش خانواده به عنوان یک بستر جذاب، دوست داشتنی و پر از تفریح و شادی اتفاق بیوفتد تا گرایش به شبکه‌های اجتماعی که همچون مرداب خطرناکی افراد را اسیر خود کرده است، به حاقل برسد.

حجت الاسلام سرلک استفاده درست از شبکه های اجتماعی را منوط بر زمان و موضوع مشخص دانسته و گفت: بهتر این است که کودکان در بحث های مهارتی و کارورزی فعالیت کنند و ارتباط آنها با دنیای مجازی یک ارتباط مفید و اصطلاحا توانبخشی و مهارت آموزی باشد. برای این منظور لازم استکه خانواده ها این بستر را ایجاد کنند و خودشان این ارتباط را با فضای مجازی داشته باشند و جاذبه های فراوان این فضا را بتوانند با جاذبه های اصطلاحا سفید پر کنند.

همچنین لازم است خانواده ها فرزندان خود را عاقل، فهمیده و هوشمند بار بیاورند، چراکه در این حالت در هر رده سنی که باشند حتی کودک خردسال در مواجهه با فضای مجازی و یا غیر مجازی  نوعا بهترین تصمیم ها را خواهند گرفت.

فضای بی عاطفه خانواده مسبب شکل‌گیری ارتباط غلط بین دختر و پسر جوان در اینستاگرام

حجت الاسلام سرلک درخصوص ارتباطات بین دخترها و پسرها در شبکه های اجتماعی گفت: یک مرحله قبل‌تر از آنکه این ارتباطات غلط شکل بگیرد، اگر فضای خانواده  فضایی عاطفی باشد، زمینه اون ارتباطات به وجود نمی‌آید یا کمتر به وجود امده و غالبا زود از بین می‌رود. لازم به ذکر است که با این مساله باید با دید وسیع تری برخورد کرد تا خدانکرده شرایط مخرب‌تری را به وجود نیاورد. اگر دختر و پسری به عاطفه و علاقه‌ای در این فضاها گرفتار شده باشند، نبایستی با خشونت و  رفتارهای سرکوب گرانه با آنها برخورد کرد. می‌توان با فرزندان خود با ملاطفت صحبت کرده و یا از افرادی که تجربه مشابهی داشتند، کمک گرفت. مساله مهم مدیریت این فضاست که نباید این قضیه به سمت پنهان سازی و به سمت ارتباطات دیگر کشیده شود. لذا تا حد امکان بایستی عاقلانه و هوشمندانه با این مساله برخورد کرد و از هرگونه رفتار تند، تلخ و اصطلاحا چکشی جوانان را دچار عقده های روانی و عاطفی کرده و به طبع آن مدتی بعد به تصمیم های جبران ناپذیری کشیده شود.

از آنجا که پایه و اساس اینستاگرام عموما تصویری هست تا مفهومی، جاذبه وگرایش زیادی از سوی افراد به آن است. در حال حاظر این شبکه اجتماعی در کشورمان جز بزرگترین و پرطرفدارترین شبکه های ارتباطی محسوب می‌شود که متاسفانه گاهی در فضای آن مطالب، عکس ها و حرف‌هایی در آن تبادل می‌شود که برای کاربران و مخاطبان خوشایند نیست. ما به عنوان والدین اگر دانشش را داریم لازم است با فرزندان خود گفتمان کرده و آنها را آگاه کنیم.

این کارشناس دینی راه اندازی شبکه اینترنتی مخصوص کودکان که متناسب با جنس و سن آنها تولید محتوا کند را ضروری دانسته و گفت: خوراک فکری و روحی کودک همانند پوشش و دیگر مسائل مربوط به او با بزرگسال متفاوت است و و در ضرورت توجه به فکر و روح کودک نیز نمی‌توان بیتفاوت بود. آنچه مسلم است ، این است که کودک و نوجوان همواره در دریافت پیام‌ها از سوی شبکه های اجتماعی باید احساس آرامش و عقلانیت کنند. چیزی که لازم است بچه ها درباره مسائل احساسی و روانی و حتی هورمونی بدانند را باید با استفاده از ظرفیت های موجود،کالا و طعام درستی را به آنها ارائه کرد، در غیر اینصورت خوراک مصموم و آشفته این فضاها باعث تغییر ذائقه آنها شده و قشر نوجوان را به ورطه نابودی خواهد کشاند.

حجت الاسلام سرلک در تکمیل صحبت‌های خود در پایان این گفتگ افزود: افراد به مجرد به دنیا آمدن فرزند، پدر و مادر نمی‌شوند. پدر و مادر شدن به یکسری از آموختن‌ها، حوصله کردن ها احتیاج دارد. نکته مهم اینجاست که صرف رشد جسمانی کودک،  تربیت فرزندان از همه چیز مهم‌تر است. پدر و مادر باید نظام حساسیت خود را بیاموزند و در همین روزمره زندگی و در فضای مجازی و در ارتباط با رسانه‌ها، آموزش‌های لازم را دریافت کنند. با توجه به گسترش ارتباطات جمعی این روزها، تنها کافیست والدین حوصله کرده و برای آموزش دیدن وقت صرف کنند.تعامل دوستانه و عاشقانه پدر و مادر، ابراز عاطفه و پیشگیری از ایجاد تنش در زندگی از بروز بسیاری از مشکلات در ارتباط با فرزندان پیشگیری می‌کند.

گزارش از الهام رضایی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
کاش این اینستا گرام رو کلا از ایران وکشورهای مذهبی حذفش میکردن
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
اونوقت غربگدا ها رو میبینی که میگن وای در ایران حتی نمی تونیم اینستا ببینم وای کجاس ازادی
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
اگه اینستاگرام بسته میشد خیلی معضلات کمتر میشد.الان بچه 4 ساله هم اینستاگردی میکنه!!!
ناشناس
۱۵:۰۰ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
فقط و فقط محمود احمدی نژاد
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
بسه دیگه
مادردخترا
۱۳:۳۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
اینترنت برای دخارای زیر۲۰ سال اصلامناسب نیست واثرمخرب درتربیت فرزندان واحترام به پدرخانواده دارد.
مادردخترا
۱۳:۳۵ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
عالی
علی
۱۳:۰۵ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
بی کاری جوانها برده سمت فضای مجازی
به جای این حرفها یک آمار بگیرید چند درصد جوانها تحصیل کرده بی کارن!
کار شغل درآمد باشه همه ازدواج می کنند و کسی هم معتاد مجازی نمیشه
ریشه اینه کم شعار بدید خسته شدیم ولله
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
کتاب خواندن برای بچه هابسیار خوب است با عث میشه بچه ها عادت به مطالعه پیدا کنند،متاسفانه خرید موبایل برای بچه ها یه ضرورت شده من تامدتی این کار را نکردم ولی مادر بزرگ محترم هی میگفت که موبایل بخرید چون همه بچه ها دارندو این آقا پسر هم باید داشته باشه که مجبور به خرید شدم واز همان زمان این بچه تمام کارها را بکنار گذاشته وبا این موبایل بازی میکنه
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
چی خریدید
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
بله وقتی خونه های مردم شده آپارتمان های ۵۰ متری والدین چاره ای ندارن جز اینکه گوشی و تبلت بدن دست بچه که خودشو سرگرم کنه.بچه عقده ای توی قفس بار میاد.بچه نیاز داره به دوییدن و افتادن و بلند شدن و گردش در طبیعت.خونه متری ۲۰ میلیون شده اونوقت هی بگید بچه بیارید بچپید تو آلونک روانی بشه
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
ببرش پارک
ناشناس
۰۰:۳۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
تو این کرونا کی میره پارک تو بجتو ببر پارک
فدک
۰۹:۲۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
خدایا به ما در تربیت فرزندانمان کمک فرما.
الهی آمین
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
کمک???
فقط و فقط محمود احمدی نژاد
مهدی
۰۹:۱۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
وقتی درس دادن بافضای مجازی مرسوم شده ناخوداگاه القاء میکنیم که بسمت گوشی بره
ناشناس
۰۷:۴۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
واقعا تربیت در دنیای امروز سخت شده.کارشناسی ازنیروی انتظامی می گفت اگردر تربیت کردن بچه‌ها مشکل دارید آزمشاور کمک بگیرید.
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
تربیت در دنیای امروز سخت شده??
فقط و فقط محمود احمدی نژاد
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
بچه آوردن در دنیای امروز یک حماقت است
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
یه دور از جونی بگو عزیزم.اگر بلد باشی بچه ت را چه جوری بزرگ کنی و پرهیزگار و عفیف باز بیاری خیلی هم اسونه.