سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سر کیسه کردن گاو‌های شیرده منطقه بابت «هزینه تسلیم شدن» / باید پاتریوت و کروز را ۲ تا ۳ برابر قیمت واقعی بخرید + تصاویر

دولت آمریکا موشک‌های سامانه پاتریوت را ۲ برابر قیمت فروخته شده به ارتش خود و موشک‌های کروز را ۳ برابر قیمت رسمی، به ۲ کشور عرب به فروش می‌رساند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرای گاو شیرده و به قولی سر کیسه کردن کشور‌های عربی توسط آمریکا به کمک ابزار رسانه‌ای ایران هراسی در بازار سلاح، امری است که سالهاست ادامه داشته، اما در دوره ریاست جمهوری ترامپ، واضح‌تر و به دفعات بیشتر تکرار شده است بخصوص آنکه وی، ابائی از اعلام رسمی و علنی این حرکت نداشته و طبق معمول نیز، حکام عربی جرات اعتراض به این افشاگری یا کاهش خرید‌های خود را هم ندارند.

در جدیدترین اقدام از این تاکتیک تحقیرآمیز، آمریکایی‌ها به سراغ دو مشتری خوش حساب و قدیمی در منطقه غرب آسیا رفته و در حال فروش اجناس آفندی و پدافندی کمپانی‌های خود با قیمت‌های بسیار بالاتر از ارقام واقعی هستند.

نام و اعتبار سامانه پدافندی و ضد هوایی پاتریوت در سال‌های اخیر خصوصا در ماجرای جنگ یمن و بحث انهدام پالایشگاه‌های آرامکو شدیدا زیر سوال رفت و سوالات و ابهامات جدی در خصوص اطمینان به آن مطرح شد بویژه آنکه رسما تایید شده که بخش راداری و اصطلاحا چشم این سامانه، فقط یک سوم محدوده ۳۶۰ درجه‌ای را پوشش داده و به راحتی قابلیت غافلگیر شدن را دارد.

اما به نظر میرسد برخی از متحدان مفلوک ایالات متحده همچنان مجبورند علاقه به خرید این سیستم تسلیحاتی را حفظ کنند. در جدیدترین اتفاق، کشور کوچک کویت به عنوان یکی از مشتریان قدیمی سلاح‌های آمریکایی و موشک پاتریوت، در هفته‌های اخیر قرارداد جدیدی را در سه بخش برای دریافت موشک‌های پاتریوت با آمریکا به امضا رسانده است که ارزش کلی آن در حدود ۱ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار است.

بخش اول قرارداد به ارزش ۴۲۵ میلیون دلار مربوط به ادامه پشتیبانی آمریکا از سامانه‌های پاتریوت کویت، بخش دوم قرارداد به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار مربوط به تعمیرات این سامانه و بخش سوم به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار مربوط به فروش ۸۴ تیر موشک پاتریوت پک ۳ است.

موشک پاتریوت پک ۳

با بررسی جزییات این قرارداد که علنا اعلام شده، مشخص می‌شود که حکومت کویت ۸۰۰ میلیون دلار برای دریافت فقط ۸۴ تیر موشک PAC ۳ صرف می‌کند که به عبارت دیگر حدود ۹.۵ میلیون دلار برای هر تیر موشک ترجمه می‌شود. البته توجه داشته باشید که کویت از کاربران قدیمی این موشک بوده و زیرساخت‌های لازم برای برای استفاده از این موشک را از قبل داشته و بهای دریافتی در این مورد صرفا برای موشک‌ها است.

شاید تصور کنید که این قیمت برای یک موشک با توانایی ضد هوایی و ضد بالستیک، فارغ از عملکرد ضعیف و بدون اطمینان آن در میدان نبرد، یک قیمت جهانی باشد، اما با نگاهی به برخی از اخبار، به نکات جالبی در سخنان سال گذشته برخی مسئولان آمریکایی می‌افتیم چراکه در صحبت‌های تابستان سال ۲۰۱۹ قانون گذاران آمریکایی اعلام شده که هر شلیک پاتریوت چیزی حدود ۵ میلیون دلار هزینه در بردارد و بهتر است ارتش این کشور به دنبال موشک‌های ارزان تری باشد که برای مشتریان خارجی که کاربر سامانه پاتریوت هم جذاب‌تر باشند!

این که چگونه در فاصله کمتر از یک سال، موشکی که توسط مسئولان آمریکایی با قیمت هر تیر حدود ۵ میلیون دلار، گران توصیف و باعث از دست رفتن مشتریان میشد به قیمت تقریبا ۲ برابر به کشوری دیگر فروخته شده را باید در راستای بحث دوشیدن گاو‌های شیری تفسیر کرد.

عاشقانه‌های بن سلمان و ترامپ ادامه دارد

وقتی حرف از فروش سلاح و روابط خارجی در آمریکای دونالد ترامپ می‌شود نمی‌توان به عربستان سعودی و شاهزاده متوهم آن یعنی محمد بن سلمان که به نوعی مدتهاست شخص اول این کشور و در فکر توسعه نفوذ این کشور در منطقه با نابودی زیرساخت‌ها و کشتار مردم در کشورهایی، چون یمن و سوریه، فکر نکرد. اخیرا نیز سعودی‌ها به دنبال یک خرید بزرگ دیگر از آمریکا رفته و مجموعه‌ای از موشک‌های ضد کشتی هارپون بلوک ۲ و موشک‌های کروز هواپرتاب ضد اهداف زمینی سری SLAM-ER را برای ناوگان جنگنده‌های اف ۱۵ خود خریداری کرده اند. طبق اخبار رسمی، سعودی‌ها ۶۵۰ تیر از موشک‌های SLAM-ER را به قیمت کلی ۱.۹۷۰ میلیارد دلار خریداری کرده اند که بهای آن تقریبا به ازای هر تیر موشک تقریبا ۳ میلیون دلار می‌شود. برد این موشک نیز در حدود ۲۷۰ کیلومتر است.

موشک SLAM-ER

اینجاست که باز هم نگاهی به گذشته و حال، اعداد جالبی را در اختیار ما قرار می‌دهد. قیمت هر تیر موشک "اسلم ایی آر" در سال ۲۰۱۳ میلادی بر اساس اعلام نیروی دریایی آمریکا در حدود ۵۰۰ هزار دلار بوده است. اگر بر اساس تورم نرخ دلار نیز حساب کنیم، میانگین ارزش تورمی دلار در مقایسه بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ افزایشی در حدود ۱.۳۸ درصد داشته؛ این بدین معناست که ۵۰۰ هزار دلار سال ۲۰۱۳ میلادی در این روز‌ها نهایتا ارزشی در حدود ۵۵۰ هزار دلار دارد. حالا آمریکا موشکی که باید در بدترین و شاید با سود خالص، تیری ۱ میلیون دلار ارزش داشته باشد را به بهای تیری تقریبا ۳ میلیون دلار به سعودی‌ها به فروش می‌رساند.

اما این همه داستان نیست. اگر نگاهی به قیمت‌های اعلامی نسل جدید تسلیحات هواپرتاب آمریکا داشته باشیم و قیمت‌های جدید آن‌ها را در نظر بگیریم بیشتر بتوانیم به عمق گران فروشی و سودجویی آمریکایی‌ها در برابر مشتریان خاص و زبون در همسایگی مان پی ببریم. در حال حاضر نیرو‌های مسلح آمریکا در حال تحویل گیری نسل جدیدی از موشک‌های کروز هوا پرتاب حمله به اهداف زمینی یعنی سری AGM-۱۵۸ در مدل اولیه و مدل با برد افزوده است که به ترتیب ۳۷۰ و ۹۲۵ کیلومتر است. قیمت مدل اولیه در حدود ۱ میلیون و ۲۶۰ هزار و مدل با برد افزوده نیز در حدود ۱ میلیون و ۳۶۰ هزار دلار در سال مالی فعلی آمریکا اعلام شده است.

موشک AGM-۱۵۸

این سری از موشک‌ها نسبت به خانواده SLAM-ER از سطح مقطع راداری بسیار پایین تری برخوردار بوده و در عین حال برد آن‌ها نیز از این موشک بیشتر است و از همه لحاظ سلاحی برتر محسوب می‌شود. تفاوت قیمت انچه آمریکا به عنوان سلاح پیشرفته‌تر برای ارتش خود خریداری می‌کند و آنچه سلاح حداقل یک نسل عقب‌تر در برخی موارد به متحد خود می‌فروشد نشان جالب دیگری در خصوص سیاست خارجی آمریکا و دوشیدن مشتریان پر از پول حاشیه جنوبی خلیج فارس است.

با این اوصاف و بررسی فقط ۲ قرارداد کشور‌های عربی با آمریکا، می‌توان بهتر و عمیق تر، بیانات تیرماه سال ۱۳۹۷ رهبر انقلاب و فرمانده معظم کل قوا در مراسم سالانه دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) را درک کرد که با اشاره به تجویز برخی‌ها برای تسلیم شدن مقابل دشمن، تاکید کردند: «هزینه تسلیم شدن به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت و ایستادگی است و فایده و دستاورد‌های ایستادگی صد‌ها برابر بیشتر از هزینه‌های تسلیم شدن است. تسلیم شدن در برابر دشمن عنود و لجوج نتیجه‌ای جز لگدمال و بی‌هویت شدن نخواهد داشت.»

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.