سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مخالفت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با پیشنهاد تغییرنام «روز ۱۴ خرداد»

عاملی اعلام کرد که روز ۱۴ خرداد باید برای همیشه روز ملی بزرگداشت امام خمینی (ره) باشد.

به گزارش  حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) در نامه‌ای به دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ضمن مخالفت قطعی با تصویب و نامگذاری روز ۱۴ خرداد به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» در تقویم رسمی کشور، اعلام کرد که این روز باید برای همیشه روز ملی بزرگداشت امام خمینی(ره) باشد.

همزمان با ایام سی و یکمین سالروز رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(س)، حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در یادداشتی با بیان اینکه «تاکنون شاهد ۴ دهه برجسته در توانمندسازی نظام اسلامی از مسیر هدایت‌های رهبری و حکمت‌ورزی برای صیانت از عظمت اسلام، مسلمانان و ملت شریف ایران و توانمندسازی کشور در خلق ارزش‌های بزرگ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و البته قدرت نظامی و شکل‌گیری قوت و قدرت ایران اسلامی بوده‌ایم» پیشنهاد کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه بعدی نسبت به تصویب و نامگذاری روز ۱۴ خرداد به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» در تقویم رسمی کشور اقدام کند.

در پی طرح این پیشنهاد، «حمید انصاری» روز یکشنبه در نامه‌ای به دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، ضمن نقد پیشنهاد یاد شده، مخالفت قطعی موسسه تنظیم و نشر آثار و ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) با اجرای چنین پیشنهادی را اعلام کرد.

در نامه قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی آمده است: احتراما از آنجا که در روز ۱۵ خرداد جاری مطلبی به تفصیل از جنابعالی در رسانه‌ها منتشر شده است که در آن پیشنهاد نامگذاری روز ۱۴ خرداد را به نام «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» مطرح فرموده‌اید و خواسته‌اید که این موضوع در جلسه آتی شورای انقلاب فرهنگی و از مسیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شود. به لحاظ حساسیت فراوان و اهمیت موضوع لازم می‌دانم مراتب ذیل را معروض دارم.

انصاری تصریح کرد: اولا، مناسب‌تر آن بود که قبل از اعلام عمومی این پیشنهاد، نظر مراکز مسئول در همین زمینه استفسار می‌شد. مستحضر هستید که ستادی قانونی و متشکل از نمایندگان همه ارکان و قوای نظام و نهادها و دستگاه‌های مختلف اجرائی و فرهنگی کشور تحت عنوان ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (سلام الله علیه) مسئولیت سیاستگذاری همه برنامه‌های مرتبط با بزرگداشت ۱۴ خرداد و از جمله تعیین شعارها، نامگذاری‌ها و اولویت رویکردهای مراسم هر سال را بر عهده دارد.

 قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره)  اضافه کرد: ثانیا، اظهارنظر در رابطه با نامگذاری‌های مرتبط با حضرت امام (ره) به موجب آیین‌نامه‌های قانون نحوه حفظ یاد و آثار حضرت امام خمینی (رض) و قوانین برنامه پنج‌ساله و قانون احکام دائمی برنامه‌های پنج ساله کشور بر عهده موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) است، که با توجه به اینکه خواسته‌اید موضوع در جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و تصویب شود، تاکنون هیچگونه استعلام نظری از دو نهاد مذکور به عمل نیامده است.

انصاری اظهار کرد: ثانیا، روز ۱۴ خرداد به خاطر مصادف بودن با سالروز ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی روز متعلق به امام خمینی (ره) و روز بزرگداشت بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران است. پیشنهاد جنابعالی ناخواسته به معنای تغییر نام این روز از روز بزرگداشت امام خمینی به عنوانی دیگر تحت نام «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی»! است.

وی بیان کرد: گذشته از اینکه در عنوان پیشنهادی مذکور ترتیب و تناسب عناوین سه گانه از مجموعه عناوین مهم متعدد دیگری که در همین رابطه شاید با اولویت‌های بالاتر قابل جایگزین می‌بودند جای تأمل دارد، نفس این موضوع که نام روز اختصاص یافته به بزرگداشت کسی که انحصارا شأن بنیانگذاری کل نظام جمهوری اسلامی و شأن طراحی و معماری اساس انقلاب اسلامی و به پیروزی رساندن آن را دارد و کسی که به‌عنوان بنیانگذار و نخستین رهبری که تمامیت شکل‌گیری ساختار نظام و قوانین بنیادین آن در دوران زعامت وی به وقوع پیوسته است، به نامی دیگر تغییر یابد از جنبه های مختلف غیرقابل توجیه است و حتی می‌تواند مورد سوء‌استفاده مغرضان نیز قرار بگیرد.

انصاری عنوان کرد: جنابعالی بهتر از بنده می‌دانید که نام‌گذاری‌های رسمی و ملی که جنبه نمادین دارند به تناسب گستره مفاهیم نام‌ها و عناوینشان، اولویت‌ها و رویکردهای بعدی را برای این مناسبت‌ها تعیین می‌کنند. اگر پیشنهاد جنابعالی عملی شود به معنای آن است که همین مقدار اندکی که دستگاه‌های فرهنگی و نهادهای کشور در خردادماه و روز ۱۴ خرداد به موضوع نقش امام خمینی (ره) و زندگی و اندیشه و وصایا و آثار ایشان می‌پردازند کاملا کمرنگ و بلکه تعطیل شود و به جای آن موضوعات عناوین سه‌گانه مطلق و کلی مذکور که قابلیت طرح هر رویکرد و نگاه و شعاری ذیل آن را دارا می‌باشند جایگزین آن شود و یاد و نام امام خمینی (ره) در تنها مناسبت سالانه‌ای که در حال حاضر به صورت اختصاصی به نام ایشان شناخته می‌شود کاملا به حاشیه رود. مطمئن هستم که جنابعالی به چنین امری هرگز راضی نمی‌باشید.

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) ادامه داد: ضمنا پیشنهاد مذکور با این سیاست روشن ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب نیز منافات دارد که خطاب به دست‌اندرکاران برگزاری مراسم بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) فرمودند که «اساس کار شما در این است که نام و یاد امام (ره) را در متن نظام و انقلاب زنده نگه دارید و اجازه ندهید که حتی اندکی به حاشیه رانده شود»  و یا آنجا که فرمودند،   «هر سال روز چهاردهم خرداد فرصتی است برای این که ملت ایران بار دیگر وفاداری خود را به اصول و آرمان‌های امام بزرگوار ابراز کند. اگرچه اظهار اخلاص و پیوند دل‌های مردم با آن شخصیت برجسته و فراموش نشدنی تاریخِ ما، در مراسم بسیاری در طول سال بروز پیدا می‌کند، اما چهاردهم خرداد خصوصیتی دارد؛ همراه با خاطره غم‌انگیز فقدان این نعمت بزرگ الهی از میان ما.

انصاری افزود: لذا در چنین روزی دل‌های آگاه، بیشتر از همیشه احساس می‌کنند که باید پیوند و وفاداری خود را با بنیان مستحکمی که آن معمارِ بزرگ انقلاب در این سرزمین بنا نهاد، تجدید و ابراز کنند  با تأکید بر اینکه این فرازها تنها نمونه‌ای از دهها فرمایشاتی است که معظم‌له در باب وجوب زنده و نمایان نگه داشتن یاد و نام و اندیشه حضرت امام خمینی (ره) در سیاست‌گذاری‌های نظام و خصوصا در برنامه های ۱۴ خرداد ایراد فرموده‌اند.

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) ادامه داد: چنانکه ایشان با صراحت فرموده‌اند،   «برگزاری مراسم سالگرد حضرت امام قدس سره الشریف مسأله مهم و لازمی است و در حقیقت جزء شعائر اسلامی نظام محسوب می‌شود. لذا باید با مشخص کردن اهدافِ مرحله‌ای این مراسم، پیام متناسب با اقتضای زمان از اندیشه‌های ناب امام (ره) به مسلمانان و میهمانان شرکت کننده در مراسم سالگرد امام ارائه شود»

انصاری بیان کرد: بنابراین، روز ۱۴ خرداد و بزرگداشت امام خمینی (ره) در این روز در زمره شعائر انقلاب اسلامی است؛ بزرگداشت شعائر فی‌نفسه و جدای از وجوب پرداختن عمیق به پیام‌ها و محتوای شعائر اهمیت دارد. حذف نام‌ها و شعائر زمینه را برای تحریف و جایگزینی محتواها و پیام‌ها آسان می‌سازد.

وی اضافه کرد: بی‌دلیل و بی‌حکمت نیست که به‌رغم این واقعیت که روز شهادت امام متقین حضرت امام علی (صلوات الله علیه) روز آغاز امامت امام مجتبی (علیه السلام) و روز عاشورا روز آغاز امامت حضرت زین العابدین (علیه السلام) و روز وفات امام جعفر صادق (علیه السلام) روز آغاز امامت حضرت موسی کاظم (علیه السلام) می باشد اما این واقعیت هیچگاه در تاریخ تشیع باعث نشده است که نام و اختصاصات این روزها تحت الشعاع واقعیت مذکور  قرار گرفته و برنامه‌ها و عناوین دوگانه‌ای در این مناسبت‌ها مطرح شود. پرداختن به امامت و زندگی جانشینان به مناسبت‌های اختصاصی دیگر موکول شده است.  

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) تصریح کرد: برای نامگذاری و پرداختن به مقولات سه‌گانه ارزشمندی که در پیشنهاد جنابعالی آمده است مناسبت‌های فراوان دیگری در طول سال و تقویم مناسبتی کشور وجود دارد، از جمله ۱۰ روز ایام الله فجر انقلاب اسلامی که اتفاقا همه ساله شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به تناسب اولویت‌های روز، این ایام را نامگذاری می‌کنند.  

انصاری عنوان کرد: علی هذا با عنایت به مطالب فوق ضمن عذرخواهی از اینکه با توجه به اعلان عمومی پیشنهاد جنابعالی به عنوان مقام رسمی، ناگزیر از انتشار این نامه همزمان با ارسال آن برای حضرتعالی هستیم، نظر رسمی موسسه و ستاد بزرگداشت حضرت امام (ره) (طبق استعلامی که از دبیر ستاد داشته‌ایم) مبنی بر مخالفت قطعی با پیشنهاد تغییر نام روز ۱۴ خرداد را اعلام داشته و معتقدیم که همانگونه که در سی و یک سال گذشته مبنای اعلام و عمل بوده است روز ۱۴ خرداد باید برای همیشه به عنوان روز ملی بزرگداشت امام خمینی(س) بدون هیچ قید و پیشوند و پسوندی باشد.

وی بیان داشت: البته بدیهی است که در پرتو این نام علاوه بر مراسم با شکوه بزرگداشت که در حقیقت تجدید میثاق با آرمان‌های حضرت امام (ره) و تجدید بیعتّ با جانشین شایسته ایشان است، اهتمام به معرفی اندیشه و مکتب و سیره و شخصیت حضرت امام (ره) و همچنین پرداختن به مقولات فراوان ارزش‌های مهم دینی و انقلابی و عقیدتی که در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) مطرح بوده‌اند، و از جمله سه عنوان مطرح شده در پیشنهاد جنابعالی، وظیفه دستگاه‌های فرهنگی و برنامه‌های ستاد است.

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: هرچند که در حال حاضر  ایام الله ۱۴ و ۱۵ خرداد به ترتیب تحت عنوان «سالروز رحلت حضرت امام خمینی» و «سالروز قیام ۱۵ خرداد» در تقاویم رسمی کشور بعنوان تعطیل رسمی و شناخته شده هستند، اما چنانچه تصویب نام این روز به عنوان روز ملی را در شورایعالی انقلاب فرهنگی لازم می‌دانید که اتفاقا اقدام بسیار بجا و مورد درخواست اکید موسسه و ستاد بزرگداشت حضرت امام (ره) نیز هست خواهشمند است موضوع تصویب ثبت روز ملی ۱۴ خرداد را با نام «روز ملی بزرگداشت امام خمینی» در دستور کار شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار دهید تا تثبیت نام این روز علاوه بر قوانین و آیین‌نامه‌های جاری آن، در مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز قرار گیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.