سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توضیحات غریب‌آبادی درباره گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: گزارش جدید آژانس درباره برجام، حاکی از تداوم فعالیت‌های راستی آزمایی این سازمان است.

به گزارش  خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و نماینده دائم ایران در آژانس امشب (جمعه) با اشاره به انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد راستی آزمایی اجرای برجام، گفت: گزارش جدید آژانس درخصوص برجام، هم حاکی از تداوم فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس بوده و هم اقدامات ایران در اجرای تصمیمات خود مبنی بر تعلیق تعهدات برجامی را به تصویر می‌کشد.

غریب آبادی افزود: در رابطه با تحولات فنی هسته‌ای، این گزارش به پیشرفت‌های زیر اشاره می‌کند:

- عبور تولید آب سنگین ایران از مرز ۱۳۰ تن و رسیدن به ۱۳۲.۶ تن؛ استفاده از ماشین‌های جدید از جمله غنی سازی با ماشین‌های IR۴، IR۵، IR۶، IRs، IRs۶، IR۲m در خطوط تحقیق و توسعه؛ غنی سازی اورانیوم تا سطح ۴.۵ درصد و فراتر از حد تعیین شده در برجام؛ تولید ۱۵۷۱.۶ کیلوگرم اورانیوم غنی شده که ۵۵۰.۷ کیلوگرم بیشتر از گزارش ماه مارس بوده و ۱۳۵۶.۵ کیلوگرم آن نیز اورانیوم با غنای ۴.۵ درصد می‌باشد.

سفیر و نماینده دائم ایران همچنین با اشاره به اجرای فعالیت‌های راستی آزمایی برجام در ایران توسط آژانس، گفت که از جمله محور‌های زیر در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته‌اند: تداوم اجرای فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت در شرایط ویژه ناشی از کرونا و همکاری مناسب ایران در این زمینه؛ تداوم اجرای موقت و داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران و ادامه راستی آزمایی اظهارنامه‌های پروتکل توسط آژانس؛ تداوم راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای اظهار شده در ایران از سوی آژانس و اینکه آژانس از روز اجرای برجام، به راستی آزمایی و نظارت در خصوص تعهدات هسته‌ای در ایران تحت برجام پرداخته است.

گفتنی است، جمهوری اسلامی ایران ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ و یک سال پس از خروج آمریکا از برجام در بیانیه‌ای ضمن اعلام کاهش برخی تعهدات برجامی به طرف‌های باقیمانده در این توافق فرصت داد تا تعهداتشان را اجرایی کنند و عنوان کرد که در صورت عدم اجرای تعهدات طرف مقابل، گام‌هایی را در راستای کاهش تعهدات برجامی برمی‌دارد که بر همین اساس ایران پنج گام برداشت.

در همین خصوص علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگویی با روزنامه اعتماد درباره اقدامات انجام شده بعد از پنج گام کاهش تعهدات برجامی عنوان کرده بود: «انجام فعالیت‌های هسته‌ای و نیز تحقیق و توسعه در زمینه چرخه سوخت هسته‌ای به‌ویژه تبدیل و غنی‌سازی اورانیوم (شامل تولید و ذخیره‌سازی) بدون هر محدودیتی در حال انجام است. کار روی ساخت تعدادی از مجتمع‌های سوخت رآکتور‌های اراک و رآکتور‌های قدرت در حال انجام است. مراحل ساخت رآکتور تحقیقاتی آب‌سنگین اراک (طراحی جدید) در همکاری با طرف‌های خارجی و تجهیزات مربوطه در حال پیشرفت است. ساخت تعدادی از تجهیزات و قطعات رآکتور با استفاده از توان شرکت‌های داخلی در حال انجام است. مراحل ساخت دو رآکتور قدرت هسته‌ای جدید با کمک روسیه در بوشهر در حال اجرا است. تولید و ذخیره‌سازی آب‌سنگین بدون هیچ محدودیتی در حال انجام است.»

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
على
۲۲:۱۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
سلام تاكى مسا محه جرا غنى ساز ى را 20 درصد انجام نمى دهيد جقدر ضرر شما بايد قوى باشيد تا غرب ها از ما بترسند
میثم.
۰۶:۰۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
احسنت درود بر همه عزیزانی که در زمینه هسته ای مشغول خدمت هستند.
ناشناس
۰۴:۵۱ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
اینقدر به ایران فشار می آورند تا 1 درصد غنی سازی اضافه اش را کاهش دهد پس چرا خودشان هیچ بندی از تعهداتشان را اجرا نمی کنند؟ ایران بایستی قاطعانه و با تولید بیشتر و غنای بیشتر پیش برود تا آنها را مجبور به اجرای تعهداتشان کند وگرنه بازی را باخته است
ناشناس
۰۲:۴۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
آژانس تلفنی باز کنید بهتره از انرژی اتمی‌چی نصیبمون شده؟ الان یک دستاورد کاربردیتون رو بگید؟
ناشناس
۰۱:۴۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
خوشم میاد که کم نمیارن .هر بلایی بود بر سرمون اوردن ولی اینها با رضایت کامل و اغوش باز اون را پذیرفتن البته در راستای برجام .ما نفهمیدیم نقش اونها در برجام چی بود وگر نه هر چه بود فقط از طرف ما بود