به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت بازیسازی ایران اکنون در جایگاه خوبی قرار دارد و در این زمینه پیشرفتهای زیادی صورت گرفته است. تاکنون آثار زیادی از توسعهدهندگان ایرانی منتشر شده که بعضی از آنها بسیار جذاب و موفق هستند. این مسئله باعث خوشنودی گیمرهای ایرانی میشود. ما در این زمینه به جایی رسیدهایم که میتوانیم جشنوارههای مستقل خود را داشته باشیم و این امر فوقالعاده است.
به تازگی یک جشنواره به اسم ویگما (VIGMA) برای رقابت بازیهای مختلف برگزار شده است. این رویداد در واقع «جشنواره منتقدان بازیهای ویدیویی» است. گفته میشود ویگما ترکیبی از جشنواره و رویدادی یک روزه است که رویکردی متفاوت دارد. در این جشنواره منتقدان و خبرنگاران حرفهای از رسانههای تخصصی بازی آثار ارسال شده را داوری میکنند.
به تازگی این جشنواره برگزار و آثار مختلف در آن داوری شدهاند. در ادامه فهرست برندگان هر بخش این جشنواره را مشاهده میکنید:
در این گزارش سعی داریم هر کدام از آثار یاد شده را به طور مختصر به شما معرفی کنیم تا بیشتر از گذشته با بازیهای ایرانی موفق آشنا شوید.
در وهله اول، گیمر هنگامی که این بازی را اجرا میکند با گرافیک خیره کننده و بسیار جذاب آن روبهرو میشود. این ویژگی میتواند بسیار در ارتباط کاربر با بازی موثر باشد، اما همه چیز گرافیک یک بازی نیست. درست است که این بازی طراحی گرافیکی سادهای دارد، اما این تفاوت در طراحی باعث میشود دل مخاطبان ربوده شود.
طراحی این بازی عاری از هرگونه هیجان اضافی و شلوغی است. در واقع شما با انجام آن آرام میشوید، اتفاقی که در کمتر بازی رخ میدهد. در گیمپلی این بازی که توسط استودیو بازیسازی Crescent Moon Games (کرسنت مون گیمز) ساخته شده، کاراکتری به نام آبان وجود دارد. او یک محافظ طبیعت است و باید به درخت باستانی روشنایی برسد، اما در مسیر او مشکلات بسیاری وجود خواهد داشت. بازی آن سوی باران دارای معماهای بسیاری است که میتوانند شما را برای ساعتهای زیادی سرگرم کنند.
بعضی از منتقدان، این بازی را عالی و جابهجا کننده استانداردها دانستهاند. گفته میشود داستان این عنوان بر محوریت خانواده، عشق و امید است. از نقاط قوت عنوان مذکور میتوان به طراحی Pixel Art و موسیقی بینظیر آن اشاره کرد. تاکنون تجربه گیمرها از انجام این بازی بسیار مثبت و خوب بوده است. این مسئله بسیار برای فرزندان مورتا مهم است.
استودیوی سازنده این عنوان Dead Mage نام دارد و مطمئنا پس از ساخت چنین اثری همه از آن انتظار کارهای بهتری در آینده دارند. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که این بازی در سبک روگلایت تولید شده است. البته نقدهای مثبت تنها به رسانهها و منتقدان ایرانی ختم نمیشود. مدتی پیش یوروگیم ایتالیا نیز یک نقد بسیار مثبت در تحسین بازی فرزندان مورتا منتشر کرده بود و در آن این بازی را یک اکشن-نقشآفرینی-خانواده دانست که نباید از دست برود.
گیمپلی این بازی به گونهای است که با انتخابهای مختلف میتوانید بخشهای بیشتری از حقایق داستان را متوجه شوید. این مینیگیم را میتوان یکی از بهترین عناوین ساخته شده در سبک خودش دانست. از لحاظ هنری واقعا تمرکز بسیار برای عالی بودن آن شده که واقعا قابل تحسین است.
از نقاط قوت این عنوان میتوان به گرافیک خلاقانه آن اشاره کرد. در سایه هیچ پوسترهای گرافیکی زیبایی وجود دارد که گیمرها میتوانند حتی با آنها نیز تعامل داشته باشند. استودیوی طاووس سازنده این عنوان است. سایه هیچ داستان سه شخصیت اصلی و چند شخصیت فرعی را روایت میکند. در واقع داستان درباره یک مثلث عشقی و روابط و مشکلات خانوادگی است. از ویژگیهای بسیار خوب این بازی میتوان به صداگذاری فوقالعاده آن اشاره کرد. صدای محیط طبیعی و دقیق است به همین دلیل میتوان به راحتی خود را در فضای بازی تصور کرد.
از ویژگیهای بسیار عالی بازی پسر خوانده میتوان به گیمپلی جذاب، گرافیک عالی، صداگذاری جالب و موسیقی قدرتمند اشاره کرد. همین موارد باعث شده است که این عنوان تاکنون طرفداران بسیاری داشته باشد.
در بخش داستان یک طنز جالب وجود دارد. در واقع شما رئیس یکی از باندهای مافیایی هستید و قرار است با گروههای دیگر به مبارزه بپردازید. البته سبک این بازی به گونهای است که اجازه زیادی به بال و پر گرفتن داستان داده نمیشود، اما این مسئله از جذابیت آن نمیکاهد. شما در ابتدای بازی تنها به سه کاراکتر دسترسی دارید، اما به مرور زمان به عنوان پاداش به شما شخصیتهای دیگری برای مبارزه داده میشود. این بازی میتواند ساعتهای زیادی شما را سرگرم کند.
این بازی به دلیل داشتن خط داستانی ایرانی-عاشقانه توانسته طرفداران بسیاری داشته باشد. از دیگر المانهای ایرانی موجود در این بازی میتوان به موسیقیهای آن اشاره کرد. در واقع طراحان بسیار سعی کردهاند که یک اثر ایرانی ارائه دهند. در واقع میتوان گفت قصه بیستون یک بازی تماما ایرانی است. البته نباید از محیط جذاب بازی و طراحی مبارزه قوی آن چشمپوشی کرد، زیرا در این بخش نیز تلاش بسیاری برای هر چه بهتر شدن آن شده است. بازی قصه بیستون توسط یک گروه ۹ نفره تولید شده و این افراد مدت زیادی است که در حال کار کردن بر این بازی هستند.
صنعت بازیسازی ایران در حال پیشرفت است و تاکنون اتفاقات بسیاری در این زمینه افتاده و ما در این گزارش تنها به بخشی از آن اشاره کردهایم. امیدواریم اتفاقات بسیار بهتری در این زمینه رخ دهد تا ما نیز بتوانیم با بزرگترین سازندگان بازیهای ویدئویی جهان رقابت کنیم.
گزارش از مصطفی عسگری
انتهای پیام/