سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهارانه‌ای خوش‌طعم که بعضی‌ها نباید بخورند

باقلا در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر غذایی را دارد و باعث تسریع در هضم غذا می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، باقلا (باقالی) از آن دسته حبوباتی است که در میان مردم  محبوبیت خاصی دارد. این نوع دانه محصول فصل خنک به‌خصوص بهار است که بیشتر در مناطق سردسیری و شمالی کشور کشت می‌شود. دانه های باقلا از فواید زیادی  برخوردار است که می تواند در روزهای کرونایی به سیستم ایمنی بدن کمک بسیاری کند.

باقلا در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر غذایی را دارد و باعث تسریع در هضم غذا می‌شود به‌خصوص اگر همراه با پوست مصرف شود. فیبر موجود در آن به کاهش چربی‌های خون و درمان یبوست کمک زیادی می‌کند. علاوه بر این، باعث تنظیم سطح قند خون شده و به همین دلیل برای افراد دیابتی مفید است. فیبر موجود در این محصول، خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را کاهش داده و به سم‌زدایی بدن از مواد مضر کمک شایانی می‌کند.

مصرف باقلا پخته همراه با سرکه و آب نیز در درمان اسهال مزمن، موثر است. این دانه باعث تسکین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ می‌شود. به یاد داشته باشید برای آسان‌تر شدن هضم آن باید ابتدا باقلا را برای ۲۴ ساعت در آب خیس کرده و بعد بپزید. فراموش نکنید که مصرف باقلا همراه با ماست، باعث دل‌پیچه افراد  خواهد شد.

فاویسمی‌ها مواظب باقلا باشند!

کمبود آنزیمی به نام گلوکز ۵۶ فسفات‌دی‌هیدروناژ به شکل ارثی از مادر به پسر منتقل می‌شود. ژن این آنزیم بر روی کروموزوم سوار شده و در این روند اگر خللی پیش بیاید فرد دچار «فاویسم» خواهد شد.

این بیماری بیشتر و اغلب در پسران رخ می‌دهد. معمولا سن شیوع بیماری از یک تا ۱۰ سالگی است. براین اساس بیشتر مبتلایان در رده سنی زیر ۵ سال قرار دارند، البته در کودکان زیر یک سال نیز این بیماری اتفاق خواهد افتاد.

این بیماری با علائمی مانند کم خونی شدید، اسهال و استفراغ، تهوع، زردی سفیده چشم، زردی پوست و خونی‌شدن رنگ ادرار بروز می‌کند. 


بیشتر بخوانید: اندر خواص دارویی باقالی با سرکه!


زیاده‌روی در مصرف باقلای تازه باعث ایجاد تاول در دهان می‌شود. از مصرف این محصول هنگام شب خودداری کنید، زیرا باعث بی‌خوابی خواهد شد. افراط در مصرف باقلا می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. برای جلوگیری از این عارضه باید ابتدا باقلا را پوست کرده و بجوشانید.  

بعضی‌ها معتقدند مصرف باقلا در بارداری ممکن است احتمال ابتلا جنین به بیماری فاویسم را افزایش دهد البته این موضوع از لحاظ علمی ثابت نشده است. با این حال بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. مبتلایان به کلسترول خون بالا، تصلب‌شرایین، فشار خون بالا، اسیداوریک بالا، افسردگی، نفخ، دل‌درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقلا زیاده‌روی کنند.

فواید باقلا برای پوست و مو

برای از بین بردن لکه‌های پوستی، باقلا را بپزید و له کنید سپس آن را مانند ماسک روی صورت خود بمالید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه روی پوست بماند. باقلا پخته را با شنبلیله و عسل مخلوط کرده و روی جوش‌های خود قرار دهید. این کار باعث نرم شدن و رسیدن جوش و بیرون آمدن چرک از آن می‌شود. این ضماد همچنین برای کاهش ورم زیر چشم مفید است.

برای افزایش شادابی پوست یک قاشق غذاخوری پودر باقلا را با گلاب مخلوط کرده و برای ۱۰ دقیقه روی صورت‌تان قرار دهید. برای جلوگیری از سفیدشدن مو، گل باقلا را له کنید و به موهایتان بمالید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۴۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
ممنون خوب بود
ناشناس
۰۱:۰۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
بسیارعالی‌بود