سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهداشت خوزستان در بحران کرونا خوش درخشید/مردم همکاری کنند، این ویروس مهار می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مرکز بهداشت استان اقدامات مهم در بحران کرونا از آموزش موازین بهداشتی تا تست و غربالگری را انجام داده است.

سید محمد علوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: جلسه‌ای که با حضور افشار نمایند وزیر بهداشت، مطلق مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت، فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و مسئولان و مدیران ستادی معاونت بهداشت برگزار شد.

او با بیان اینکه در این جلسه پرونده اقدامات بخش بهداشت در کنترل و مقابله با کرونا ویروس در اهواز بررسی و بازخوانی شد، اظهار داشت: اهواز شهری بزرگ با حاشیه نشینی زیاد است، ولی حافظان سلامت بخش بهداشت به گونه‌ای بیماری کرونا را مدیریت کردند که چهره شهر متشنج نگردید و تجمعی در محل بیمارستان‌ها مشاهده نشد.

علوی درخصوص اهم اقداماتی که شاکله ماموریت بهداشت را تشکیل می‌دهد، بیان داشت: آموزش بهداشت و افزایش آگاهی مردم در رعایت موازین بهداشتی، فاصله گذاری فیزیکی، دوری از اجتماعات، ماندن در منزل و خروج از خانه فقط در موارد ضروری، استفاده از ماسک، بیماریابی، انجام نمونه گیری و تست کردن و ردیابی موارد تماس بیماران مهم‌ترین اقدامات هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: سنجش این اقدامات با محاسبه شاخص‌های مهم اپیدمیولوژیک مثل میزان بروز کرونا، مرگ و میر، شاخص بیماریابی با سنجش تعداد تست‌ها و تست در میلیون، ثبت در سامانه سیب و رنکینگ دانشگاه و مراکز بهداشت صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: در بررسی اپیدمیولوژی صورت گرفته، موارد غیر بستری ۴ تا ۵ برابر موارد بستری هستند و در مجموع منحنی شناسایی در روز‌های اخیر بصورت تقریبا پلاتو (صاف) شده، ولی ما نگران هستیم که چنانچه این تعطیلات بدون کنترل دید و بازدید‌ها و شرکت در گردهمایی‌ها توام شود حدود یک هفته بعد اثرات خود را با افزایش موارد مشکوک و موارد بستری نشان خواهد داد.

کرونا در خوزستان بخوبی کنترل شد

مطلق مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ضمن تشکر از علوی که بصورت شبانه روزی در حال تلاش است و علاوه بر درمان بیماران کرونایی در بخش بهداشت نیز مسئولیت هدایت کنترل و مبارزه با کرونا ویروس را پذیرفته، گفت:کاری که شما‌ها در بخش بهداشت انجام می‌دهید کار بسیار سختی است که علت آن جمعیت بالای استان که بیش از ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است.

او اظهار داشت: از طرفی دیگر، خوزستان استانی است با ساختار‌های عشیره‌ای، مهاجر پذیر و تجاری و کنترل این موارد بسیار دشوار است، حتی در کشور‌های اروپایی و چین هم که شرایط مشابه خوزستان داشتند، دچار مشکلات عدیده‌ای شدند، ولی در اینجا با وجود نظام شبکه، انجام مراقبت ها، بهورزان و مراقبان، رابطین بهداشتی و خود مردم همکاری بسیار خوبی داشتند، بیماری بخوبی کنترل شده است.

مطلق تصریح کرد: اگر مقایسه‌ای بین کرونا ویروس و آنفولانزا داشته باشیم در بین افراد ۲۰ تا ۳۰ سال علائم آنفولانزا خیلی شدیدتر است، کرونا ویروس علاوم خیلی ضعیف تری دارد، یعنی شما می‌بینید فرد مبتلا شده، ولی به راحتی فعالیت‌های روزانه خود را انجام می‌دهد حتی به بازی و ورزش هم می‌پردازد و فرد احساس بیماری نمی‌کند.

این مقام مسئول اذعان داشت: بخش بهداشت در خوزستان کار بزرگی انجام داده و بالای ۲۷ درصد از جمعیت ۴ میلیون و ۸۰۰ نفری را بیماریابی و کنترل نموده است، و علاوه بر این، تعداد افرادی را که مبتلا به فشارخون، دیابت، سرطان و یا بیماری زمینه بودند شناسایی شده اند.

او بیان کرد: براساس بررسی‌های انجام شده اگر کسی ماسک داشته باشد و فاصله ۲ متری را رعایت کند، حتی اگر در جوار فرد مبتلا به کرونا باشد، کمتر از ۵ درصد احتمال انتقال بیماری وجود دارد، ولی اگر کسی که کرونا ویروس گرفته در مجاورت فردی که ماسک ندارد قرار بگیرد بالای ۴۰ درصد بیماری را منتقل می‌کند، این در حالی است که اگر یک از آن‌ها ماسک بزند زیر ۳۵ درصد ویروس را منتقل کند.

به گفته مطلق، اگر می‌توانستیم در خوزستان و اهواز زدن ماسک را اجباری کنیم و ۳ یا ۴ روز همه ماسک می‌زدند، خیلی در پیشگیری از انتقال ویروس نقش بزرگی داشت و مهار و کنترل آن به سهولت انجام می‌شد، اما با بی توجهی مردم و مشاهده تردد‌های غیرضروری و بازار‌ها و مکان‌های شلوغ، مهار آن سخت شده است.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.