حسین مستعان، مدیر روابط عمومی دانشگاه اراک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،درمورد شیوه انتخاب و مکانیزم رقابتی در این فدراسیون گفت: این فدراسیون سالانه ۱۰۰ نفر از اعضا هیات علمی کشور در کل رشتههای پزشکی و غیر پزشکی که دارای دستاوردهای پژوهشی برتر هستند را رصد، شناسایی، ارزیابی و حمایت میکند.
مستعان افزود: شرایط اولیه برای ورود به فرآیند ارزیابی دو شاخص زیر میباشد: اولا محقق عضو هیأت علمی یک موسسه علمی/ پژوهشی کشور باشد و ثانیا یکی از شرایط زیر را دارا باشد:
۱- حداقل یک مقاله منتشر شده در نشریات برتر (مقاله برتر) مورد تأیید فدراسیون به عنوان نویسنده مسئول دربازه زمانی مشخص با آدرس (Affiliation) یکی از مؤسسات پژوهشی ایران؛
۲- ارائه سخنرانی به عنوان سخنران کلیدی یا مدعو (سخنرانی معتبر) در کنگرههای معتبر جهانی مورد تأیید فدراسیون
او اضاف کرد: شناسایی و انتخاب سرآمدان علمی از سوی فدراسیون انجام میشود و نیازی به ارسال مدرک و اقدام خاصی نیست و تمامی اطلاعات از پایگاه اطلاعاتی Web of Science استخراج میشوند. اعتبار علمی افراد در صورتی که دارای شرایط اولیه باشند، سنجیده شده و امتیازدهی و رتبهبندی میشود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه اراک بیان کرد: برای محاسبه اعتبار علمی افراد از ۲ شاخص کیفیت انتشارات (تعداد مقالههای برتر، تعداد سخنرانیهای معتبر، میانگین ارجاعات و شاخص اچ (h-index) هر فرد تقسیم بر سن علمی افراد) و ارجاعات باکیفیت (تعداد ارجاعات از نشریات برتر) استفاده میشود.
او تصریح کرد: این افراد براساس اعتبار علمی رتبه دهی و حمایت میشوند. این حمایتها شامل پژوهانههای نقدی، گرنتهای خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، حمایت از شرکت در کنگرههای معتبر بینالمللی، حمایت از جذب محقق پسادکتری و ... میباشد.
فدراسیون سرآمدان علمی کشور با هدف دستیابی به مرجعیت علمی با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین و از ابتدای سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است. این برنامه در نظر دارد با شناسایی مستمر افراد توانمند و دارای بنیه علمی قوی و ارائه حمایتهای ویژه از این افراد، کشور را به سمت مرجعیت علمی در منطقه سوق دهد.
انتهای پیام / الف