محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سردردهای ناشی از روزه داری گفت: سردرد یکی از مشکلات شایعی که ممکن است در روزه داران بروز کرده و مشکلاتی را برای افراد به وجود آورد.
او با بیان اینکه برخی از روزه داران سابقه سردرد به خصوص سردردهای میگرنی را دارند، بیان کرد: سردردهای میگرنی ممکن است در ماه مبارک رمضان تشدید شوند. افرادی هم وجود دارند که تنها در روزهای روزه داری دچار سردرد میشوند.
حاجی حیدری درباره دلایل بروز سردرد در روزه داران مطرح کرد: برای سردرد در روزه داری علتهای مختلفی بیان شده که از مهمترین آنها میتوان به عادت به مصرف کافئین، قرار گرفتن در هوای گرم و نورخورشید، بد خوابی و یا بی خوابی، مصرف برخی مواد غذایی به خصوص در افرادی که به میگرن مبتلا هستند، گرسنگی طولانی با عدم مصرف وعده سحری، داشتن سابقه مشکلات گوارشی و کاهش قند خون، خستگی مفرط و کم آبی بدن اشاره کرد. سردردهای روزه داران باید براساس علت بروز آن درمان شوند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به عوامل پیشگیری کننده از سردرد اظهار کرد: برای پیشگیری از سردرد، روزه داران باید روزه خود را با مقداری آب ولرم و یا ترکیب آب ولرم و عسل یا شکر افطار کنند. مصرف مایعات و نوشیدنیهای سرد هنگام افطار ممکن باعث شروع سردرد شود.
حاجی حیدری درباره تاثیر مصرف میوه، گفت: بهتر است افراد در فاصله افطار تا سحر برای پیشگیری از ابتلا به سردرد از میوههایی مانند: هندوانه و سیب استفاده کنند. همچنین مصرف مرکبات، آب هویج ، آب سیب و چای کمرنگ در این فاصله زمانی توصیه میشود.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه خواب کافی تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن روزه داران دارد، تاکید کرد: خواب کافی و مناسب در فاصله افطار تا سحر میتواند باعث تمدید قوای جسمی و فکری شود. توصیه میشود افراد از خوابیدن حداقل تا یک ساعت پس از مصرف وعده سحری اجتناب کرده و در طول روز خواب کافی داشته باشند.
حاجی حیدری با توجه به رعایت الگوهای تغذیهای برای کاهش سردرهای میگرنی روزه داران یادآوری کرد: به افرادی که سابقه میگرن دارند توصیه میشود از خوردن برخی مواد غذایی مانند: پنیر، پیاز و سیر خام، گردو، سرکه، موز، قهوه، کاکائو، شیر، پرتغال، جو، بادام زمینی، سوسیس، شکلات و ذرت پرهیز کنند. همچنین این افراد نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند.
او ادامه داد: گرسنگی، بیخوابی و خستگی زیاد برای مبتلایان به میگرن مضر است.
حاجی حیدری اظهار کرد: استفاده از شربت بالنگو که باعث تقویت معده، دستگاه گوارش و قلب میشود برای روزه داران مفید خواهد بود. برای تهیه این شربت یک قاشق مربا خوری تخم بالنگو را داخل یک لیوان آب و گلاب ریخته و کمی شکر به آن اضافه کنید پس از اینکه شربت حالت لعابی پیدا کرد قابل مصرف است. شربت بالنگو برای افرادی که در طول روزه داری به خاطر مشکلات گوارشی دچار سردرد میشوند مفید است.
این متخصص طب سنتی درباره تاثیر نوشیدن شربت خاکشیر بر کاهش سردرد، گفت: استفاده از شربت خاکشیر باعث افزایش رطوبت و طراوت پوست، تقویت دستگاه گوارش و جبران کاهش آب بدن شده و تحمل تشنگی را در طول روزه داری افزایش میدهد.
حاجی حیدری تصریح کرد: مصرف دمنوش میوه به، رب به یا سیب و مربای به یا سیب بعد از سحری میتواند با تقویت معده و پیشگیری از ریفلاکس معده باعث بهبود سردردهای ناشی از مشکلات گوارشی و برخی سردردهای میگرنی در روزه داران شود.
بیشتر بخوانید:
با سردردهای ماه رمضان چکار کنیم؟
نسخه طب سنتی برای انواع سردرد در ماه رمضان + اینفوگرافی
5 راه فرار از بیحالی در ماه رمضان
چرا روزه داران سردرد می گیرند؟
روزهداری برای کدام بیماران مجاز نیست؟
انتهای پیام/