سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازگشایی موزه ها و مراکز تاریخی با کنترل بلیت فروشی

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا در اصفهان گفت: بازگشایی موزه‌ها و مناطق تاریخی با تمهیدات انجام شده ازسوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری، صورت می‌گیرد که تعداد افراد را با فروش بلیت کنترل می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حجت‌اله غلامی سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا در اصفهان دیروزدر نشست خبری ویدئویی با اشاره به برگزاری سی و چهارمین جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا با ریاست استاندار اظهار کرد: در خصوص برگزاری مراسم لیالی قدر مصوب شد مراسم با اولویت برگزاری در فضای باز مساجد با رعایت فاصله اجتماعی و سایر دستورالعمل‌ها برپا شود.

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا در اصفهان افزود: در صورتی که مساجد فضای باز ندارد، مراسم شب‌های قدر باید در داخل شبستان با یک چهارم ظرفیت برگزار شود و فضای مسجد از تهویه مناسب برخوردار باشد و الزامات بهداشتی رعایت شود.


افراد مسن و دارای بیماری خاص و کودکان در مراسم شب قدر شرکت نکنند


او ادامه داد: به افراد مسن و دارای بیماری خاص و کودکان توصیه می‌شود در این مراسم شرکت نکنند و از انجام پذیرایی و توزیع نذورات نیز خودداری شود.

غلامی با اشاره به اینکه در مساجدی که حداقل امکانات بهداشتی را ندارند نباید مراسم لیالی قدر برگزار شود، بیان داشت: مسؤولیت نظارت بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بر عهده هیأت امنای امور مساجد و روحانی مسجد است.

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا توصیه کرد: کلیه افرادی که در این مراسم شرکت می‌کنند ماسک و دستکش سجاده و مهر و قرآن و مفاتیح شخصی خود را همراه داشته باشند.

او مدت زمان مراسم برگزاری مراسم شب‌های قدر را دو ساعت و ترجیحاً از ۱۲ تا ۲ بامداد اعلام کرد و افزود: نظارت بر اجرای دقیق این دستورالعمل‌ها با هیأت امنا و روحانی مساجد است و با توجه به اینکه در اکثر نقاط استاندار شرایط قرمز و زرد هستیم به جز یکی دو شهرستان سفید، باید پروتکل‌ها با دقت رعایت شود.

غلامی در ادامه در خصوص بازگشایی مدارس تصریح کرد: مدارس از ۲۷ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد صرفاً برای رفع اشکال و پاسخ به سؤالات باز است و حضور دانش‌آموزان نیز اختیاری و با رعایت دستورالعمل ابلاغ شده خواهد بود، کسانی که برای رفع اشکال مراجعه می‌کنند حتماً ماسک و دستکش داشته باشند.


سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا در ادامه صحبت‌های خود بیان داشت: بازگشایی موزه‌ها و مناطق تاریخی با تمهیدات انجام شده توسط اداره میراث فرهنگی و گردشگری، صورت می‌گیرد که تعداد افراد را با فروش بلیت کنترل می‌کند تا تجمع افراد را نداشته باشیم و بر این اساس بازگشایی این مراکز امروز مصوب شد.

او در خصوص فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری تصریح کرد: قبلاً هتل‌ها را با ۵۰ درصد ظرفیت و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باز کرده بودیم و دفاتر خدماتی نیز می‌توانند در کنار هتل‌ها فعالیت داشته باشند، یک مورد خاص هم در خصوص دهکده زاینده‌رود داشتیم که استفاده صاحبان ویلا‌ها بدون اینکه به اجاره گذاشته شود یا پذیر مهمان داشته باشند، مجاز است.

غلامی با اشاره به آغاز فعالیت مشاوران املاک بیان داشت: مشاوران املاک حدوداً دو ماه تعطیل بودند و بر این اساس مدت قرارداد اجاره‌ها تمدید و به مدت قرارداد اجاره‌ها دو ماه اضافه شد تا مشکلی برای مستاجران پیش نیاید.

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا در خصوص تعویض پلاک و شماره‌گذاری نیز توضیح داد: این مراکز مدت ۳۶ روز تأخیر در بازگشایی داشتند که همین زمان به مدت وکالت‌نامه‌ها اضافه می‌شود و متقاضیان می‌توانند به مرور برای رفع مشکل مراجعه کنند.

او در ادامه از آغاز فعالیت آرایشگاه‌های مردانه و زنانه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خبر داد.

غلامی در پاسخ به این سؤال که در تجمعات کنترلی وجود ندارد، بیان داشت: با هر بازگشایی، دستورالعمل‌های ویژه آن مراکز پیوست و به مراکز مربوطه ابلاغ می‌شود؛ سیستمی هم تحت عنوان سیستم بازرسی و نظارت هم در استانداری و هم در دستگاه‌های مربوطه و علوم پزشکی فعال شده و شماره تلفن ۳۱۱۳مستقیما ثبت شکایات انجام می‌دهد و بلافاصله بازرسی‌ها انجام می‌شود.

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی سطح شهر و پراکندگی صنوف و مشاغل و مراکزی که بازگشایی شده، بهترین بازرس مردم هستند که موارد را رعایت کنند و بر اساس آخرین نظرسنجی، بیش از ۷۸ درصد پروتکل‌ها توسط مردم، صنوف و واحد‌های تولیدی در کشور رعایت شده و در استان نیز حدود ۸۰ درصد موارد بهداشتی را رعایت کردند.

او اضافه کرد: به دلیل اینکه بخش‌هایی که موارد بهداشتی را رعایت می‌کنند دیده نمی‌شود و تخلفات بیشتر دیده می‌شود این‌طور احساس می‌شود که پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود.

غلامی در خصوص ضرورت بازگشایی مدارس در اصفهان تصریح کرد: با توجه به آموزش‌هایی که از طریق سامانه شاد برگزار شد، بخش عمده‌ای از مطالب درسی منتقل شده، اما برای رفع نگرانی‌ها این بازگشایی صرفاً به خاطر رفع اشکال و پاسخ به سوا لاتی است که پیش آمده است.

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا ادامه داد: بخشی از این سؤالات را دانش آموزان و والدین به صورت تلفنی از مدارس سؤال خواهند کرد، ولی برای رفع نگرانی این بازگشایی به این شکل انجام می‌شود و تجمعی در مدارس نخواهیم داشت.


مهدکودک‌ها همچنان بسته است

 
او در ادامه بیان داشت: در مدارس شبانه‌روزی بازگشایی نخواهیم داشت و مهدکودک‌ها همچنان بسته خواهد بود.

غلامی با اشاره به در پیش بودن روز قدس و عید فطر تصریح کرد: هنوز برای تصمیم‌گیری برای روز قدس و عید فطر فرصت داریم، اما مراسم روز قدس را مشابه هر سال برگزار نخواهیم کرد؛ برنامه‌هایی در حال تدوین است تا مراسم روز قدس را به صورت محدود و غیرپیاده‌روی داشته باشیم که تصمیمات مربوط به این مسأله در جلسه بعدی ستاد ارائه می‌شود.

سخنگوی ستاد استانی مبارزه با کرونا در اصفهان در خصوص وضعیت شهر و استان در مبارزه با بیماری کرونا بیان داشت: بر اساس آخرین گزارش بهداشت و درمان وضعیت بیماری به گونه‌ای است که تخت خالی برای بستری داریم، روند بیماری در کلان‌شهر اصفهان قرمز، تعداد محدودی از شهرستان‌ها وضعیت سفید و سایر شهرستان‌ها در موقعیت زرد هستند که شهرستان‌های سفید‌ها عمدتاً شهرستان‌های دور از مرکز هستند.


بازگشایی دانشگاه‌ها نیاز به بررسی بیشتر دارد

 

او با اشاره به بررسی نحوه بازگشایی دانشگاه‌ها در روز یکشنبه در ستاد ملی اظهار کرد: پیشنهادات در این خصوص مورد بررسی قرار گرفت، ابهاماتی مربوط به خوابگاه‌های دانشجویی وجود داشت، که پس از بررسی بیشتر نتایج اعلام خواهد شد، اما کلاس‌ها در مقاطع دکترا دایر است و تصمیمات در خصوص سایر مقاطع نیاز به بررسی بیشتر دارد.

غلامی با اشاره به اینکه نزدیک به سه ماه است که مدارس تعطیل شدند، گفت: امتحانات نزدیک است و سال تحصیلی جدید را در پیش داریم، باید وضعیت تحصیلی سال جاری نهایی شود تا بتوانیم سال آینده تصمیم در خصوص بازگشایی مدارس را نهایی کنیم.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.