به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر بخواهیم یکی از خوشمزهترین غذاهای خراسان شمالی را برایتان معرفی کنیم، بدون شک آش زرشک کوهی یکی از این غذاها است. این آش با استفاده از زرشک، حبوبات، مرغ و آرد و مرزه خشک شده درست میشود. این آش پرطرفدار را میتوانید در افطار نوش جان کنید.
خواص و فواید زرشک
-کاهش التهاب بدن و درمان عفونتهای مثانه، دستگاه ادراری و عفونتهای گوارشی
-کمک به بهبود سرماخوردگی و رفع گلودرد، آبریزش بینی، سینوزیت
-گفته میشود که مواد موجود در زرشک میتوانند با عفونتهای باکتریایی، قارچی و ویروسی مبارزه کنند
– درمان اسهال
– نوشیدن آب زرشک یا چای زرشک برای کاهش علائم سوء هاضمه توصیه میشود
– پاکسازی کبد و کیسه صفرا از خواص زرشک است. همچنین بربرین با کمک به ترشح صفرا، میتواند بهعنوان یک ملین عمل کرده و فرایندهای گوارشی را تنظیم بکند.
– افزایش ترشح صفرا که به دفع کلسترول اضافی بدن کمک میکند.
– از زرشک بهطور سنتی برای درمان سنگ کیسه صفرا استفاده میشود که این امر باید تحتنظر پزشک باشد و بدون نظارت او انجام نشود.
در آش زرشک از حبوباتی که برای آش رشته تهیه میکنیم استفاده کنید. برای رفع نفخ حبوبات آنها را از ۲ شب قبل در آب بخیسانید. سپس آنها را بجوشانید پس از اینکه یک قل خورد آب اضافی را دور بریزید و حبوبات را طبق مراحل به آش اضافه کنید.
مواد لازم
آب زرشک: ا لیتر
مرغ: ۲۰۰ گرم
حبوبات پخته شده شامل (نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز): ۱ لیوان
پیاز: ۱ عدد
رشته آش: ۲ مشت
روغن جامد: ۱ قاشق غذا خوری
آرد: ۱ قاشق مربا خوری
مرزه خشک: ۱ قاشق غذا خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
آویشن: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
برای تهیه آش زرشک ابتدا حبوبات شامل نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کرده ایم روی حرارت میگذاریم تا بپزند.
گوشت مرغ را نیز با کمی آب و یک عدد پیاز روی حرارت میگذاریم تا پخته شود.
زرشکها را شسته و به آن مقدار کمی آب (دو لیوان) اضافه میکنیم و چند دقیقه روی حرارت میگذاریم در حدی که زرشکها کمی نرم شوند.
زرشکها را کوبیده و بعد با یک صافی ترجیحا پارچهای صاف میکنیم و دوباره روی زرشکها کمی آب میریزیم و صاف میکنیم به طوری که فقط دانههای زرشک باقی بماند.
یک عدد پیاز را نگینی خرد میکنیم.
در یک قابلمه یک قاشق روغن ریخته و پیاز نگینی شده را در آن تفت میدهیم تا سرخ شود.
یک قاشق آرد را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
سپس آب گوشت و آب زرشک را به پیاز اضافه میکنیم.
گوشت مرغ پخته شده را نیز ریش ریش کرده و به مواد بالا اضافه میکنیم.
حبوبات پخته شده را نیز اضافه کرده و اجازه میدهیم تا آش زرشک جا بیافتد و کمی غلیظ شود.
در ۲۰ دقیقه آخر پخت رشته آش و مرزه خشک را اضافه میکنیم.
پس از ریختن رشته حدود ۲۰ دقیقه زمان میدهیم تا رشته لعاب بدهد.
آش را تست میکنیم و اگر نیاز به نمک داشت به آن نمک و فلفل اضافه میکنیم.
پس از آنکه آش به غلظت مورد نظر شما رسید آماده سرو است.
منبع: غذالند
انتهای پیام/