هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علائم کرونا، گفت: تب، سرفه، خستگی و اختلال در حس چشایی علائم رایجی هستند که در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دیده میشوند، اما به تازگی گزارشهایی در مورد نشانههای جدید ابتلا به کرونا در افراد مانند لکههای پوستی مشاهده شده است.
او افزود: طی چند روز اخیر گزارشهایی از نشانههای غیرعادی ویروس کرونا منتشر شده است؛ برای مثال یک پزشک ایتالیایی به پدیدارشدن لکههای آبی و کبود رنگ بر روی پاهای یک نوجوان ۱۳ ساله که به کرونا مبتلا بوده، اشاره کرده است.
عین اللهی تصریح کرد: پس از انتشار گزارش پزشک ایتالیایی چند گزارش مشابه دیگر در مورد کرونا در میان کودکان و نوجوانان منتشر شد. همچنین در یک بیمارستان مستقل در ایتالیا ۱۸ مورد از ۸۸ مورد بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ تغییراتی را در پوست بدن خود با فرمهای متفاوت مشاهده کردند.
این متخصص پوست، مو و زیبایی با بیان اینکه مشاهدات مشابهی در خصوص بروز لکههای پوستی در افراد آمریکایی گزارش شده است، بیان کرد: آکادمی درماتولوژی آمریکا یک بانک اطلاعاتی راه اندازی کرده است که پزشکان یافتهها و علائم جدید بیماران کرونایی را وارد آن میکنند. یافتههای جدید نشان میدهد که در آمریکا نیز واکنشهای پوستی در میان مبتلایان به کرونا دیده شده است.
عین اللهی ادامه داد: باید دانست که اگزانتم یا واکنش پوستی در مورد ابتلا به بیماریهای ویروسی، امری غیرعادی نیست. البته این واکنشها پیامد مستقیم یک بیماری محسوب نمیشوند بلکه نتیجه غیرمستقیم یک عفونت هستند؛ به عنوان مثال اگزانتم زمانی به وجود میآید که سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماریزا واکنش نشان داده یا پرفیوژن ضعیف، باعث آسیبهای پوستی میشود.
این متخصص پوست، مو و زیبایی اظهار کرد: از آن جایی که تغییرات پوستی در میان بیماران مبتلا به کرونا دیده شده است، محققان و دانشمندان نسبت به نتیجهگیری شتابزده این مقالهها هشدار جدی میدهند و توصیه میکنند که پژوهشهای بیشتری در این خصوص انجام شود.
او با بیان اینکه علائم پوستی در بیماری کرونا بسیار مهم و با اهمیت نیست، تاکید کرد: طبق مطالعات علمی از ۸۸ بیمار بستری شده در بیمارستانها به علت ویروس کرونا تنها ۱۸ نفر از آنها (۲۰ درصد)، دارای علائم پوستی بودهاند. همچنین باید دانست که در اکثر افراد بیمار، این علائم به صورت بثورات پوستی قرمز رنگ، در ۱۶ درصد افراد به صورت کهیر گسترده و در ۵ درصد دیگر موارد تاولهای شبیه به آبله مرغان مشاهده است.
عین اللهی با اشاره به اینکه خارش پوست در افراد مبتلا به کرونا وجود دارد، اظهار کرد: خارش پوست در مبتلایان به کووید ۱۹ بسیار کم دیده شده است. باید این نکته مهم را مورد توجه قرار داد که تظاهرات پوستی به هیچ عنوان ارتباطی با شدت بیماری ندارد، یعنی ضایعات پوستی در تغییر پیش آگهی بیمار و شدت بیماری تاثیر نمیگذارد. مواردی مانند خونریزیهای سر سوزنی زیر سطح پوست، کبودیهای کوچک و رگههای قرمز سطح پوست در افراد مبتلا به کووید ۱۹ بسیار مشاهده شده است.
بیشتر بخوانید:
ویروس کرونا؛ برای رفع خارش پوست دست از چه کرمی استفاده کنیم؟
آسیبهای پوستی از علائم ابتلا به کرونا است؟
کشف پروتئینی که عامل خارش در بیماریهای پوستی است
ویروس کرونا؛ ضدعفونیهای الکلی باعث اگزما میشود؟
ویروس کرونا؛ چگونه پوست دست را از خشک شدن نجات دهیم؟
انتهای پیام/