به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، لباسهای آلوده یکی از مهمترین راههای ورود ویروس کرونا به داخل خانه و ابتلای افراد ساکن در خانه به این ویروس است. سازمان جهانی بهداشت به همه افراد توصیه میکند که هنگام ورود به خانه لباسهای خود را تعویض کنند و آنها را بشویند.
توصیه پزشکان و متخصصان این است که اگر نمیخواهید لباسهایتان را بشویید نیز با توجه به اینکه ویروس کرونا تا چند ساعت روی سطوح پارچهای زنده میماند، لباسهای آلوده خود را تا چند ساعت دور از سایر لباسها و در جایی که باعث آلودگی محیط خانه نمیشود نگهداری کنید.
یکی از سؤالاتی که درباره ضدعفونی کردن لباسها وجود دارد، نحوه شستن و خشک کردن لباسها و چگونگی اطمینان از نابودی ویروس روی آنهاست. با توجه به اینکه ویروس در دمای بالای ۶۰ درجه از بین میرود، پزشکان توصیه میکنند لباسها در ماشین لباسشویی و در این دما شسته شوند و این توصیهها تاکنون مورد تایید پزشکان بوده است. این مراقبتها در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده به ویروس کرونا، شدت مییابد و لباسها، روتختی و حوله بیمار باید با دقت بیشتری شسته شوند تا از انتشار ویروس در داخل خانه و انتقال به افراد دیگر ساکن در خانه جلوگیری شود.
سازمان جهانی بهداشت در جدیدترین و آخرین توصیههای خود درباره نحوه شستوشو و خشک کردن لباسها در صورتی که هیچ یک از افراد خانواده به ویروس آلوده و بیمار نیستند، گفته است که نیازی به استفاده از ماشین لباسشویی، خشککن و حتی آب گرم برای شستن و ضدعفونی کردن لباسها وجود ندارد. اطمینان از پاکیزگی دستها قبل از تماس با لباسها، حوله و روتختیهای شسته شده و حمل آنها، کافی است و در این صورت لباسها آلوده به ویروس نخواهند شد.
توجه به نکات بهداشتی هنگام خروج از خانه و پس از آن، میتواند شما را از ابتلا به ویروس کرونا در امان نگه دارد. در کنار ضدعفونی لباسها، همه موادی که به داخل خانه وارد میشوند نیز قبل از استفاده باید ضدعفونی شوند تا در صورت آلودگی به ویروس گندزدایی شوند.
بیشتر بخوانید:
ویروس کرونا؛ لباسها را در چه دمایی بشوییم؟
ویروس کرونا؛ حفظ فاصله فیزیکی در دوران همهگیری COVID-۱۹
شناسایی پادتنی که در درمان کرونا مؤثر است
آشنایی با انواع ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا
رعایت چند نکته ضروری هنگام استفاده از عابربانکها
انتهای پیام/