سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشمش سبز خلیل آباد روی دست باغدار ماند

قیمت ارزان کشمش باعث شده است عمده باغداران، ذخیره‌سازی سنتی را به رغم خطرپذیری به فروش ترجیح دهند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قیمت ارزان کشمش باعث شده است عمده باغداران، ذخیره‌سازی سنتی را به رغم خطرپذیری به فروش ترجیح دهند این در حالی است که شهرستان خلیل آباد با بیش از ۶ هزار هکتار باغ انگور و میانگین تولید ۲۵ تن در هکتار، قطب تولید این محصول در خراسان رضوی به شمار می‌رود.

گرچه ۳۰ درصد انگور منطقه صرف تازه‌خوری و مابقی تبدیل به کشمش می‌شود اما این روزها باغداران از بی نتیجه بودن زحمات طاقت فرسای خود برای تولید کشمش به دلیل قیمت پایین آن گلایه دارند.

هر هکتار باغ انگور ۳۲۰ نفرروز اشتغال ایجاد می‌کند که با احتساب ۶ هزار هکتار باغ انگور در این شهرستان سالانه بیش از یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفرروز اشتغال ایجاد می‌شود.

بازار کشمش منصفانه نیست

محمود شبان  مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد نیز گفت: کشمشی که در حال حاضر در دست تولید کننده باقی مانده حدود هزار و ۵۰۰ تن انواع کشمش است که در مقابل کل کشمش تولیدی ناچیز است  و این مقدار هم اگر شیوع ویروس کرونا نبود در پایان سال گذشته و ابتدای امسال صادر می‌شد.

او افزود:مشکل اصلی افت قیمت بازار را شیوع ویروس کرونا و کندی صادرات عنوان کرد و افزود: این مشکل مربوط به این شهرستان نیست و در کل کشور حاکم است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد قیمت تمام شده هر کیلو کشمش را حدود ۱۲۰ هزار ریال دانست و گفت: با توجه به قیمت  سایر محصولات و افزایش قیمت نهاده ها قیمت تمام شده هر کیلو کشمش افزایش خواهد یافت و در حال حاضر قیمت‌ کشمش در بازار کیلویی ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار ریال است که با چک‌های ۲ تا سه ماهه خریداری می‌شود و منصفانه نیست.

شبان بیان کرد: در روزهای پایانی پارسال پیشنهاد کردیم سازمان تعاون روستایی استان، نسبت به خرید توافقی کشمش جهت ایجاد تعادل در بازار اقدام کند اما شیوع کرونا برنامه‌ریزی‌ها را به هم ریخت و در حال حاضر پیگیر هستیم که این سازمان نسبت به خرید توافقی اقدام کند.

او تصریح کرد: ورود سازمان تعاون روستایی به خرید محصول یا تخصیص تسهیلات کم بهره به عنوان سرمایه در گردش به باغداران، راهکار کوتاه مدت است تا باغداران بتوانند هزینه‌های خرید نهاده ها و باغات خود را تامین کنند.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد تاکید کرد: راهکار برون رفت از این وضعیت در بلند مدت این است که برای کاهش میزان تولید کشمش و افزایش کیفیت آن اقدام شود که این طرح زمان بر است اما تغییر الگوی انگور به ارقام تازه خوری و تجاری، مشکل تولید کشمش در منطقه را کاهش می‌دهد.

شبان اظهار کرد:  امسال برنامه افزایش کیفیت کشمش در دست اقدام است که با اجرای آن طی یکی دو سال آینده وضعیت این محصول بهبود می‌یابد.

او با بیان اینکه مهمترین مشکل باغداران منطقه، نبود یک تشکل قوی و توانمند و دلسوز در این شهرستان است افزود: تعاونی کشمشکاران می‌تواند کمک شایانی به بهبود وضعیت بازار کند ولی عملکرد تعاونی‌ها در چند سال اخیر رضایت بخش نبوده و ما هم به دنبال ایجاد یک تعاونی قوی هستیم که افرادی فعال، توانمند، جوان و پویا در مجموعه مدیریتی آن قرار گیرند و بتوانند در سایه همفکری و اتحاد، تعاونی را تشکیل داده و کار را پیش ببرند.

مدیر جهاد کشاورزی  ادامه داد: در نبود یک تعاونی قوی، دلالان جولان می‌دهند و این مختص کشمش نیست و در همه بازارها وجود دارد به ویژه وقتی سازمان تعاون روستایی در زمینه خرید توافقی کشمش ورود نکرد، دلالان پا به میدان  گذاشتند که این امر منجر به افت قیمت شد و شیوع ویروس کرونا هم بر این مشکل افزود. 

انتهای پیام//ف.غ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد حسین انوری مقدم
۱۰:۲۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
چقدر خوب میشد بجای راهکارهای غلط که بارها از طرف مسئولین داده شده برای رونق بازار کشمش حمایت میکردن از کارگاه های سورت و تسویه و بسته بندی
که توازن عرضه و تقاضا را بوجود میآوردن
کیفیت محصول را بالا میبردن که حالا کشمش رو دست کشاورز نمیموند