سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

انگشت پیچ به شیرینی‌های بسته و غلیظی گفته می‌شود که مانند عسل و شیره به دور انگشت می‌پیچند؛ این نوع شیرینی در شهر‌های مختلف با مواد متنوعی درست می‌شود و دو نوع از معروف‌ترین آن‌ها انگشت پیچ همدانی و حلوا انگشت پیچ بوشهری است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا تا کنون نام انگشت پیچ را شنیده‌اید؟ انگشت پیچ از سوغاتی‌های شیرینی است که به شکل‌های مختلف درست می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این شیرینی را به دو روش همدانی و بوشهری آموزش دهیم.

 

انگشت پیچ همدانی مخلوطی از سفیده تخم مرغ زده شده، آب و شکر است که آنقدر هم زده می‌شود تا ظاهری شبیه عسل پیدا کند و گاهی برای طعم دار کردن آن از گلاب و دارچین استفاده می‌شود. این نوع شیرینی که قدمتی ۱۰۰-۱۳۰ ساله دارد، سوغات شهر همدان به حساب می‌آید و درست کردن آن در منزل نیز کار راحتی است. حلوای انگشت پیچ نیز مخلوطی از آرد، شکر، روغن و گلاب است و از سوغات معروف بوشهر محسوب می‌شود. هرچند حلوا در مناطق مختلف ایران به روش‌های متنوعی درست می‌شود، ولی تهیه انگشت پیچ بوشهری اصولی دارد که رعایت آن می‌تواند در کیفیت شیرینی تاثیر بسزایی داشته باشد.

طرز تهیه انگشت پیچ همدانی
مواد لازم
شکر ۱ کیلوگرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چایخوری
گلاب ۲-۳ قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم

دستور تهیه:

شکر را در قابلمه نسبتا بزرگی ریخته و روی آن آب بریزید، طوریکه به اندازه یک بند انگشت آب روی آن را بگیرد.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا شکر در آب حل شود.
آب شکر را هم بزنید و اجازه دهید قوام آید، سپس جوهر لیمو را اضافه کنید.
اجازه دهید آب شکر بجوشد تا کاملا کشدار و غلیظ شود، سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت خنک شود.
در فاصله خنک شدن شربت، سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با همزن برقی آنقدر بزنید تا پف کنند و آهاری شوند.

سفیده تخم مرغ را به شربت خنک شده اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا مخلوط شده و سفید و کشدار شوند.
در انتها گلاب را اضافه کنید و انگشت پیچ را در ظرف مورد نظر بریزید.
در صورت تمایل می‌توانید، هنگام هم زدن مواد مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری پیدا کند.
روی انگشت پیچ را می‌توانید به دلخواه با انواع مغز‌ها تزیین کنید.

نکته: شربت آب و شکر زمانی قوام یافته و به غلظت مناسب رسیده که اگر با قاشق آن را از بالا بریزید، به صورت خطی ممتد فرود آید و قطره قطره نریزد.

طرز تهیه انگشت پیچ بوشهری
مواد لازم
آرد گندم ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱/۴ پیمانه
گلاب ۱/۴ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه

دستور تهیه:

آب، شکر و گلاب را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
آرد را چند بار الک کنید، در تابه بریزید و بر روی حرارت ملایم تفت دهید.
پس از اینکه آرد کمی تفت داده شد، روغن را به آن اضافه کرده و به صورت مداوم از یک جهت هم بزنید تا آرد گلوله نشود. دقت کنید که حرارت کم باشد و آرد و روغن را مرتب هم بزنید که ته نگیرد.
وقتی غلظت آرد و روغن مانند ارده شد و به رنگ طلایی درآمد، آن را از روی حرارت بردارید.
مخلوط آب و شکر را به تدریج به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده، تابه را روی حرارت بالا قرار داده و مواد را به صورت مداوم هم بزنید.
از زمانی که حلوا شروع به قل زدن کرد، حدود ۵ دقیقه دیگر به حرارت دادن آن ادامه دهید تا به غلظت مناسب برسد.
حلوا را از روی حرارت بردارید و تابه را کج کنید تا روغن اضافه آن جدا شود، سپس روغن اضافه را جدا کرده و دور بریزید.
حلوای انگشت پیچ را تا داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با به سلیقه خود با انواع مغز‌ها تزیین کنید.

نکته: حلوای انگشت پیچ پس از سرد شدن کاملا سفت و کشدار می‌شود.

طرز تهیه انگشت پیچ
شیرینی‌ها از جمله دسر‌هایی هستند که اغلب پس از غذای اصلی سرو می‌شوند. انگشت پیچ یکی از این نوع دسرهاست که در هر شهر به سبک خاصی درست می‌شود و از شیرینی‌های محلی به حساب می‌آید. مصرف این دسر‌ها که بسیار مقوی و پرکالری هستند، در ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد و روزه داران برای باز کردن روزه خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. از آنجا که چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در میان ایرانیان است، می‌توان گفت از دیگر موارد استفاده این نوع شیرینی مصرف آن همراه با چای است و یک فنجان چای داغ با انگشت پیچ به عنوان عصرانه می‌تواند بسیار دلچسب باشد.

 

منبع: ستاره

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.