سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون کل وزیر بهداشت:

آمریکا برای درمان هر بیمار ۲۲ برابر ما هزینه می‌کند

حریرچی گفت: آمریکا برای درمان هر بیمار ۲۲ برابر ما هزینه می‌کند در حالی که مرگ و میر آن‌ها بیشتر است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت امشب ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اقدامات مقابله‌ای کرونا پرداخت.

حریرچی با اشاره به اینکه ۵۰۰ هزار نفر در بخش دولتی، خصوصی و سایر سازمان‌ها در مقابله با کرونا با ما همکاری و همراهی داشتند، گفت: آمریکا که کعبه آمال برای خیلی‌ها است اعلام کرده که مواد ضدعفونی را به بیماران تزریق کنید، یا اینکه از ماسک استفاده نمی‌کنند و نخست وزیر آلمان بدون توجه به نکات بهداشتی با بیماران کرونایی دست می‌دهد، اما رهبر معظم انقلاب در موضوع دینی و برگزاری مراسم دعای شب‌های قدر فرمودند که من و ملت تابع نظر کارشناسان هستیم.

او با اشاره به حمایت رهبر انقلاب از کادر پزشکی و درمانی، افزود: حمایت ایشان سبب موفقیت بیشتر ما در مقابله با کرونا شد، از مقام معظم رهبری، نیرو‌های مسلح، تمام نیرو‌های بسیج، سپاه و ارتش قدردانی می‌کنم؛ زیرا هر آنچه را که ما می‌خواستیم اجرا کردند و نهاد‌های دیگر در دولت بدون مشکل کار را پیش بردند، لذا الان مسیر هموارتر شده است و در این مسیر موفق‌تر به مردم خدمت خواهیم کرد.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کماکان روند بیماری کرونا نزولی است، افزود: با اینکه بازگشایی مشاغل را ۳۰ فروردین در تهران و ۲۳ فروردین در کل کشور داشتیم، توانستیم روند نزولی را حفظ کنیم.

حریرچی با اشاره به اینکه امروز بلافاصله بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری، وزیر بهداشت ما را خواست تا تدابیری برای مراسم شب‌های قدر اندیشیده شود، گفت: روند نزولی بیماری را در کل کشور شاهد هستیم. عدد R یعنی اینکه یک نفر چند نفر دیگر را می‌تواند مبتلا کند که این عدد از دو و نیم نفر شروع شد و در نیمه دوم فروردین به زیر یک رسید.

فردا؛ اعلام دستورالعمل‌های برگزاری مراسم شب‌های قدر

او گفت: علی رغم کمبود امکانات با همدلی و یک رنگی ملت توانستیم بر مشکلات فائق شویم، پیرو نظر مقام معظم رهبری جلسه‌ای پیرامون برگزاری مراسم شب‌های قدر تشکیل شد، جلسه با مرکز رسیدگی به امور مساجد، نماینده‌ای از وزارت کشور و متخصصان مربوطه تشکیل شد به طوری که توافقات خوبی صورت گرفت، لذا در این راستا پروتکل‌ها باید تقویت شود و فردا بعد از ظهر دستورالعمل‌های برگزاری مراسم شب‌های قدر نیز اعلام خواهد شد.

مراسم شب‌های قدر امسال مانند سال‌های گذشته نخواهد بود

حریرچی ادامه داد: تدابیر لازم اندیشیده شده است؛ اینکه در شهر‌های سفید مساجد چگونه باید عمل کنند، تدابیر مساجد بزرگ چگونه باشد و چگونگی اجرای پروتکل‌ها در فضای باز نیز اندیشیده شده است. اما باید اذعان داشت که امسال توفیق نخواهیم داشت تا بتوانیم به کثرت همچون سال‌های قبل مراسم شب‌های قدر را برگزار کنیم. مسئولیت را به روحانیون، بسیج مساجد و خود مردم خواهیم سپرد، این افراد در رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ما جدی‌تر خواهند بود لذا با نظر کمیته امنیتی و اجتماعی پروتکل‌ها را فردا اعلام می‌کنیم.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: قسمت عمده‌ای از مراسم شب‌های قدر نیز از طریق صدا و سیما برگزار خواهد شد، در مورد اماکن زیارتی هنوز فرصت می‌خواهیم تا تصمیم گیری با تأخیر صورت بگیرد، در این رابطه روز چهارشنبه با حجت الاسلام مروی و سایر تولیت‌ها به بررسی و تصمیم‌گیری در خصوص موضوع خواهیم پرداخت.

حریرچی با اشاره به اینکه شبکه بهداشت ما در دهه ۶۰ و ۷۰ افتخارمان بود، گفت: شبکه بهداشت ما در آن دوران مبتنی بر جمعیت روستایی بود به طوری که ۷۰ درصد جمعیت روستایی بودند، در چند سال اخیر سیستم مراقبین سلامت در شهر‌ها طراحی شد، تکامل یافت و حاشیه شهر‌ها را پوشش دادیم. اکثر شهر‌های بزرگ به این سیستم متصل شدند، همچنین طرح تحول سلامت را پیاده سازی کردیم.

او ادامه داد: مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در این دوران تکامل یافتند، رهبر معظم انقلاب با هوشمندی تاکید فرمودند که باید شبکه بهداشت و درمان تقویت شود، مردم و ارائه کنندگان خدمت باید توجه کنند، هر فرد یک مسئول سلامت باید داشته باشد که در روستا‌ها بهورز و در شهر مراقبین سلامت هستند، لذا ارائه سیستم مراقبتی بر مبنای نظام ارجاع و منطق است.

حریرچی تصریح کرد: تجربه فعلی دنیا نشان داد آمریکا چهار و نیم درصد جمعیت دنیا را دارد به طوری که یک سوم پول بهداشتی و درمانی دنیا برای این چهار و نیم درصد صرف می‌شود.

او با اشاره به اینکه وحدتی که در دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با کرونا وجود دارد بی نظیر است، گفت: تعداد تخت‌های بستری در کل کشور گواه بر آمار درست ما است.

کرونا نشان داد شبکه بهداشت و درمان آمریکا ضعیف است

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه آمریکا برای درمان هر مریض ۲۲ برابر ما هزینه می‌کند در حالی که مرگ و میر آن‌ها بیشتر است، کرونا نشان داد که شبکه بهداشت و درمان آمریکا ضعیف است، افزود: در طرح غربالگری قشر متوسط جامعه نسبت به بالاشهر نشینان بیشترین همکاری را داشتند.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در پاییز و زمستان با شدت کمتر کرونا موجه خواهیم بود، عنوان کرد: در مرحله اول غربالگری از ۸۳ میلیون نفر با ۷۸ میلیون تماس گرفتیم و در مرحله دوم افراد بالای ۱۵ سال که شامل ۳۲ میلیون نفر می‌شود را غربالگری کردیم که توانستیم موارد بیشتری را شناسایی کنیم.

حریرچی با اشاره به اینکه تا زمانی که واکسن و داروی کرونا، کشف نشود باید به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بپردازیم، گفت: تدابیر لازم اندیشیده شده لذا برای پاییز و زمستان تعداد زیادی ماسک، دارو و وسایل حفاظتی خریداری شده است. همچنین ظرفیت تولید ماسک n ۹۵ از ۲۰۰۰۰ عدد در روز به ۱۴۰ هزار عدد رسیده است، بنابراین تولیدات ما به حدی رسیده است که بتوانیم اجازه صادرات بدهیم.

مقرر شد هفته آینده مدارس بازگشایی شود

او با اشاره به اینکه مقرر شد هفته آینده مدارس بازگشایی شود، اما این بازگشایی برای رفع اشکالات است، گفت: سیستم آموزشی با استفاده از فضای مجازی قسمت عمده آموزش را انجام داده، اما برخی‌ها ممکن است نتوانسته باشند از شبکه شاد استفاده کنند، هفته آینده مدارس بازگشایی می‌شود، اما الزام و اجباری برای حضور دانش آموزان نیست به طوری که معلم و مدیران در مدرسه برای رفع اشکال حضور خواهند داشت.

مردم نرم افزار ماسک را دانلود کنند

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از کسبه ثبت الکترونیک مشاغل خود را در سامانه انجام داده‌اند، تاکید کرد: برای آن‌ها ۱۲ پروتکل صادر شده و هر مغازه‌ای که پروتکل‌ها را رعایت نکنند، مردم می‌توانند با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند، عمده مشکل‌ ما در نانوایی‌ها است و ما با متخلفان برخورد می‌کنیم، از مردم درخواست می‌کنیم نرم‌افزار ماسک را دانلود کنند تا بتوانند از این سامانه استفاده کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.