سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش‌از یک میلیارد دلار کالا پارسال از سیستان و بلوچستان صادر شده است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: پارسال یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار صادرات کالا از مرز‌های این استان انجام شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، احمدعلی موهبتی  در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان که با هدف بررسی امکانات و نیاز‌های پایانه مرزی میلک به منظور افزایش میزان فعالیت این پایانه تشکیل شد، اظهارداشت: پارسال یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار صادرات کالا از مرز‌های این استان انجام شده که بیشتر آن از طریق مرز رسمی میلک، میرجاوه و بازارچه‌های مرزی و تنها بخش کوچکی مربوط به منطقه آزاد چابهار بوده است.

موهبتی افزود: : پارسال یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار صادرات کالا از مرز‌های این استان انجام شده که بیشتر آن از طریق مرز رسمی میلک، میرجاوه و بازارچه‌های مرزی و تنها بخش کوچکی مربوط به منطقه آزاد چابهار بوده است. دستگاه‌های متولی در حوزه اقتصاد و صادرات باید با هماهنگی لازم تلاش کنند بازه زمانی فعالیت در مرز‌های رسمی افزایش یابد.

او با بیان اینکه هر تولیدی باید دارای شاخص کیفیت حداکثری و قیمت حداقلی بوده تا بتواند در جهش تولید اثرگذار باشد، گفت: همه دستگاه‌ها باید کمک کنند تا زیرساخت‌های موردنیاز برای رسیدن کالا به دست مصرف کننده در داخل کشور و در بخش صادرات فراهم شود.

رییس کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی سیستان و بلوچستان افزود: بر همین مبنا باید در مرز‌های رسمی تمهیداتی اندیشیده شود که کالا در مسیر تولید تا مصرف از لحاظ هزینه حمل و نقل و سایر هزینه‌های مرتبط با کمترین هزینه مواجه باشد.

او بیان کرد: امسال به نام سال «جهش تولید» نامگذاری شده و این جهش به معنی آن است که محصولات تولیدکنندگان در کشور به بازار هدف برسد، زیرا اگر تولید صورت گیرد و بازار مصرف نداشته باشد محکوم به شکست خواهیم بود.

موهبتی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان بازارچه‌های مرزی نیز همانند مرز‌های رسمی نقش‌آفرین هستند و نقش این بازارچه‌ها از مرز‌های رسمی کمتر نیست و این ۲ با هم رقابت می‌کنند.

او گفت: هدف از برگزاری این نشست هماهنگ کردن دستگاه‌ها به منظور کمک به تجار برای صادرات است، زیرا در بحث صادرات دستگاه‌های صنعت، معدن و تجارت، حمل و نقل و پایانه‌ها، گمرک و مرزبانی نقش دارند و لازم است هماهنگی‌هایی صورت گیرد که بازه زمانی ارائه خدمات در بازارچه میلک که مورد تقاضای طرف افغانستانی نیز است افزایش یابد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: هم‌اینک به دلیل شیوع ویروس کرونا تنها مرز رسمی میلک فعال است و امیدواریم ظرف هفته جاری، مرز رسمی میرجاوه نیز شروع به فعالیت کند.

او اظهار داشت: بازارچه‌ها نیز فعال هستند، اما به دلیل شیوع کرونا محدودیت‌هایی وجود دارد که تلاش می‌کنیم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به حداکثر صادرات از این مبادی برسیم.

موهبتی تصریح کرد: نقش سیستان و بلوچستان در تنظیم بازار کشور مشهود است به طوریکه سال گذشته در بحث گوشت که یکی از چالش‌های جدی کشور بود این استان در واردات دام و کشتار و بسته بندی نقش آفرینی کرد و امسال نیز در بحث جوجه که برخی از تولیدکنندگان با چالش مواجه شده بودند بستر صادرات آن فراهم شد.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.