سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اکستازی مخدری با ظاهری زیبا اما باطنی ترسناک

اکستازی مخدری که به شکل قرص مصرف می شود و در ایران با دو نوع E و X معروف شده که در این گزارش به اثرات سوء آن اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،نام علمی اکستازی «متیل دی اکسی مت آمفتامین» است که یک ماده ترکیبی روان‌گردان با ساختار شیمیایی است که به‌طور مصنوعی در آزمایشگاه ساخته می شود، این مخدر ترکیبی شباهتی به آمفتامین‌ها و توهم‌زاها دارد و با نام‌هایی چون اکس، اکستاسی، اکستازی، XTC و قرص‌های شادی‌بخش در میان مصرف کنندگان شناخته می‌شود.

اکستازی به اشکال قرص، کپسول، پودر استنشاقی و برچسب‌های پوستی موجود است و این قرص‌ها شکل، رنگ، اسم و اثر متفاوت دارند از رنگ های معروف آن می توان به نخودی، سبز، آبی، قرمز، بنفش اشاره کرد که بسته به نوع و جنس‌شان با قیمت‌های متفاوتی خرید و فروش می‌شوند، در ایران این قرص‌ها با دو نوع E و X معروف هستند.

قرص اکستازی یا همان اکس به‌راحتی تجزیه و جذب می شود و سریع خود را به مغز رسانده و اثرات خود را تحمیل می‌کند، اثرات این قرص بین ۲۰ تا ۹۰ دقیقه پس از مصرف ظاهر می‌شود و مصرف کننده این قرص ها اغلب جوانانی که در مهمانی ها شرکت می کنند ،هستند.

جوان با مصرف این قرص ابتدا احساس خوشی و هیجان را پیدا می‌کند اما پس از چند نوبت مصرف همه این حالت‌ها جای خود را به مشکلات روانی و اختلالات مغزی خواهد داد.


بیشتر بخوانید: افسردگی، یکی از عوارض ماده مخدر بدون دود


این مخدر روان گردان که ظاهری زیبا و گول زننده دارد عوارض متعددی را برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت از جمله: ، حرکات غیر ارادی فک، قفل شدن چانه، تهوع و استفراغ، تیرگی دید، حرکت‌های سریع چشم، احساس سرما و لرز، تعریق، رعشه، خشکی دهان، بی‌قراری‌های حرکتی ، گیجی و گم‌گشتگی، افسردگی، مشکلات خواب، تمرکز ضعیف، حمله‌های وحشت‌زدگی، بی‌قراری، از دست دادن کنترل، اضطراب شدید، پارانویا (بدبینی و سوء‌ظن شدید)، تحریف در ادراکات، توهمات بینایی، شنوایی، لامسه، ولع و تمایل شدید برای مصرف مجدد مواد و تنش عضلانی، سستی و ضعف، دندان قروچه کردن، سردرد و سرگیجه، غش، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون است.
گفتنی است مسمومیت با این قرص ها باعث ایست قلبی یا گرمازدگی شدید می‌شود و از اثرات بلند مدت مصرف آن نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
افسردگی، اضطراب، از دست دادن حافظه یا آلزایمر ، تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمه به کلیه و کبد، اثرات مخرب روی مغز ، بیماری‌های عصبی-روانی، پارانویا یا حملات جنونی و توهمی است.
انتهای پیام/

برچسب ها: اعتیاد ، مخدر ، قرص
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.