سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه «عصر رمضان» مطرح شد؛

ناگفته‌های بانوی نویسنده‌ از سربازی که در رسانه‌ها طوفان به پا کرد + فیلم

فاطمه دوست‌کامی نویسنده «سرباز کوچک امام» از چگونگی نگارش این کتاب و تأثیرگذاری راوی آن در رسانه‌ها گفت.

خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان- همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، باشگاه خبرنگاران جوان برنامه‌ای گفت‌وگو محور با نام «عصر رمضان» تدارک دیده است که به موضوعات روز فرهنگ و هنر می‌پردازد و می‌کوشد به شفافیت فضای فرهنگی، هنری و مذهبی کشور کمک کند و ابهامات موجود در ذهن مخاطبان در حوزه‌های مختلف را با حضور یک مهمان شاخص مرتبط با آن حوزه، به صورت صریح در حدود ۳۰ دقیقه‌ بررسی کند. فاطمه دوست کامی نویسنده، مستند نگار و پژوهشگر ادبیات پایداری مهمان دومین ویژه برنامه «عصر رمضان» بود که  در ادامه بخش‌هایی از مصاحبه ایشان را می‌خوانید.

چرا به سمت نویسندگی رفتید؟

نوشتن را از دوران نوجوانی تجربه کردم و در مدرسه انشا را راحت می‌نوشتم. یکی از بهترین و آرامش بخش‌ترین اوقات من نوشتن و مطالعه بود. از سن ۱۳ الی ۱۴ سالگی یادداشت‌های روزانه می‌نوشتم و سفر به اردوی راهیان نور و دوستی با شهدا سبب شد تا بیشتر در زمینه مقاومت بنویسم.

تأثیر شهید آوینی بر نگارش نویسنده «سرباز کوچک امام»

در آن دوران کدام کتاب‌ها را بیشتر می‌خواندید؟

در سال سوم دبیرستان به واسطه یکی از دوستانم با شخصیت شهید آوینی آشنا شدم. من دوست داشتم بیشتر با شخصیت شهید آوینی آشنا شوم؛ بخش‌هایی از مستند روایت فتح را دیدم و متوجه شدم که متون نریشن‌ها را هم خودشان می‌نوشتند و همین موضوع من را برای شناخت بیشتر آوینی ترغیب کرد. از این رو سعی کردم در نگارش خود از واژگانی که ایشان استفاده می‌کردند، استفاده کنم.

کار در حوزه دفاع مقدس سخت است یا حساسیت خاصی را می‌طلبد؟

مقام معظم رهبری به عنوان خواننده حرفه‌ای به کتاب توجه و مواردی را هم گوشزد می‌کنند. حقیقت جریان دفاع مقدس بعد از سال‌ها و با وجود گزارش‌ها و کتاب‌های مختلف مانند قطره‌ای در برابر اقیانوس است و می‌توانم بگویم که هنوز به دفاع مقدس خوب نپرداخته ایم.

تأکید رهبر انقلاب بر کار صد برابری در ادبیات پایداری

زمانی که نویسندگان با مقام معظم رهبری دیدار می‌کنند، ضمن تشکری که حضرت آقا از فعالان حوزه نشر ادبیات پایداری دارند، می‌گویند هرکاری که انجام شده بسیار خوب است؛ اما باید کار ۱۰۰ برابری انجام شود. زیرا این فضا پتانسیل، حرف ناگفته و اتفاقات بسیار دارد.

کتاب «سرباز کوچک امام» مضمون استکبار ستیزی و اقتصاد مقاومتی دارد و هر نکته‌ای که در اسلام و صحبت‌های مقام معظم رهبری به آن اشاره شده، در کودکان و شخصیت های این کتاب دیده می‌شود؛ زیرا آن‌ها شاگرد مکتب امام بودند.

موسسه پیام آزادگان بعد از چاپ کتاب، خبرنگار هندی که با آقای مهدی طحانیان مصاحبه کرده بود را پیدا کرد و ایشان را به ایران دعوت و مستندی از زندگی ایشان را ساخت، این خبرنگار بعد از حدود ۳۴ سال با آقای طحانیان دیدار کرد. خانم شارما ابراز شوق بسیاری از این دیدار داشتند و به پهنای صورت اشک می‌ریختند. آقای طحانیان هم مانند همان سال‌ها محکم و با حیا با ایشان برخورد کردند؛ خانم شارما خبرنگار بلند پروازی بود و با صدام و شاه و فرح دیدار کرده بود و در مصاحبه با آقای طحانیان می‌گوید من این حجاب را برای دیدار با آقای خمینی (ره) گذاشته بودم؛ اما شما من را مجبور کردی تا حجاب داشته باشم و اگر آقای خمینی (ره) را ببینم می‌گویم که چه سرباز‌های شجاعی دارد. خانم شارما به من گفت که بعد از این همه سال رفتن و آمدن من امروز متوجه شدم که راه مهدی حق بوده است.


بیشتر بخوانید: ماجرای هدیه‌ غیرمنتظره رهبری به قاری مشهوری که در کودکی مورد تمسخر قرار می‌گرفت + فیلم 


فکر می‌کردید که رهبری برای این کتاب تقریظ بنویسند؟

حضرت آقا لطف داشتند و نوشته کتاب را صادقانه و معصومانه توصیف کردند؛ اگر بگویم منتظر این تقریظ نبودم، دروغ گفته ام.

«سرباز کوچک امام» حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد

کدام کتاب دفاع مقدسی را برای ساخت فیلم انتخاب می‌کنید؟

کتاب «صباح» را پیشنهاد می‌کنم و کتاب «سرباز کوچک امام» هم در زمینه نوجوان حرف بسیاری برای گفتن دارد.

گفته اید که در حق زنان دفاع مقدس و انقلاب جفا شده؛ خودتان فعالیتی برای احیای آن کرده اید؟

من در حد خودم و برای شناساندن حماسه زنان سرزمینم کاری انجام نداده‌ام.

کتاب‌های حوزه دفاع مقدس از لحاظ تیراژ کاهش یافته و معدود کتاب‌های سفارشی به چاپ می‌رسند. به عنوان نویسنده حوزه دفاع مقدس این مسئله را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به دلیل اتفاقات اقتصادی، زندگی‌ها تغییر کرده و به نظر من کتاب «صباح» در این قطع نباید عرضه می‌شد. این کتاب با این حجم بهتر بود که در قطع وزیری عرضه شود؛ اما برآورد دوستان در نشر سوره مهر این بود که در این صورت قیمت کتاب به ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد و تهیه آن برای مخاطب سنگین است.

در حوزه دفاع مقدس برخی محتوا‌ها در شأن این حوزه نیستند؛ من از کودکی آقای طحانیان را می‌شناختم و دوست داشتم برای یک بار ایشان را ببینم و زمانی کار نگارش خاطرات ایشان به من پیشنهاد شد، با کمال میل پذیرفتم. پس با عبارت سفارشی برچسب منفی به آن نزنیم.

نگارش کتابی درباره یکی از نزدیکان شیخ زکزاکی

درباره جنبش مقاومت اسلامی نیجریه و شیخ زکزاکی کتابی در دست نگارش دارید؟

جومای احمد کاروفی یکی از فعالان اعضای جنبش مقاومت اسلامی نیجریه است؛ بانویی که نزدیک به ۴۰ سال پیش به حلقه این جنبش پیوست. فکر می‌کنم حدود یک سال دیگر کتابی درباره ایشان به چاپ برسانم.

 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
سرباز کوچک سید علی خامنه ای (فاطمه) یه دهه هشتادی
۱۰:۲۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
کتابه خیلی خیلی عالیه هرچی دربارش بگم کمه باید ادم خودش بشینه بخونه و بفهمه عالی عالی
ممنون از سربازان امام که از وطن ما پاسداری کردن هر چی از شما تشکر کنیم بازم کمه ممنون
پیمان اشراقی
۰۲:۵۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام باشگاه خبرنگاران جوان عزیز ،

پروژه دوستکامی مثل همه پروژه های قبل شما بی نظیر بود ،
دیگر با او کاری ندارم ، او را به شما می سپارم ،

الحمد لله رب العالمین .
مهدی
۲۰:۱۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی خیلی زیبا .احسنت
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیار عالی بود.