سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باید‌ها و نباید‌های غذایی ماه رمضان از نظر طب ایرانی

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: مصرف زیاد غذا‌های پر چرب موجب کاهش سطح ایمنی بدن می‌شود.

دکتر مرتضی مجاهدی متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: روزه دار موقع اذان مغرب و برای افطار نوشیدنی‌های گرم مانند دمنوش زعفران با عسل یا نبات، آب جوش با عسل، آب جوش با نبات، چای کمرنگ شیرین و دمنوش‌های گیاهی رقیق که مقداری شیرین شده استفاده میل نمایند.

او افزود: میزان مایعات مصرفی بر اساس میزان عطش فرد از یک تا چند لیوان متفاوت خواهد بود.

دکتر مجاهدی با اشاره به اینکه بهترین افطار نوشیدن مایعات گرم و شیرین است، گفت: بهترین حالت بعد از مصرف مایعات گرم این است که به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد از مصرف مایعات گرم هیچگونه غذایی مصرف نشود تا مایعات و قند خورده شده جذب بدن شود.

او افزود: در این صورت هم عطش فرد کاهش خواهد یافت هم با جذب سریع قند‌های خورده شده میزان گرسنگی فرد کاهش خواهد یافت.

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: سیستم گوارش آمادگی بهتری خواهد داشت تا بدون حرص و ولع زیاد، مقدار متناسب غذا را دریافت کند و خود فرد نیز عطش چندانی به خوردن مایعات حین غذا خوردن نخواهد داشت و مجبور به خوردن حجم زیاد غذا برای رفع گرسنگی نخواهد بود.

او گفت: پیشنهاد می‌شود فرد روزه دار حدود ۲۰ دقیقه بعد از نوشیدن نوشیدنی‌های گرم و شیرین، یا افطاری خود را در قالب یک وعده غذای سبک میل کند، بدون اینکه نیاز باشد مایعات زیاد بهمراه آن بنوشند و چند ساعت بعد از صرف افطاری و حدودا نزدیک زمان خواب یک میان وعده مانند میوه‌های مورد نظر میل شود.

دکتر مجاهدی با اشاره به اینکه در هنگام سحر تا جایی که امکان دارد از خوردن غذا‌های خیلی چرب و خیلی سنگین و دیر هضم اجتناب شود، گفت: مصرف مایعات زیاد هم کمک چندانی در رفع عطش روزانه نمی‌کند و بهتر است با اجتناب از مصرف بیش از حد مایعات در هنگام سحر بار اضافه به سیستم گوارش خود تحمیل نکنیم.


ممنوعیت مصرف آب سرد هنگام افطار

دکتر مرتضی مجاهدی متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه یکی از شیوه‌های غلط شروع افطاری در ایام روزه داری، خوردن حجم زیادی از مایعات سرد در ابتدای افطار این، گفت: این رفتار خصوصا در افراد گرم مزاج، جوانان و افرادی که در طول روز عطش زیادی را تحمل کردند یا فعالیت زیادی داشته اند که منجر به تشنگی بیش از حد به آن‌ها شده است بیشتر صدق می‌کند.

او افزود: این افراد در ابتدای شروع افطار ممکن است چند لیوان آب یا دیگر مایعات سرد میل کنند که از دیدگاه طب ایرانی به شدت برای سلامت معده و حتی کبد و کل بدن مضر است.

دکتر مجاهدی با اشاره به اینکه نوشیدنی سرد خصوصا به صورت ناشتا بسیار مضر است، گفت: مطالعات جدید هم نشان می‌دهند که نوشیدن آب سرد در ایجاد بیماری‌های معده و گوارشی و حتی کبد چرب هم دخیل هست.

او افزود: توصیه می‌شود همه افراد، برای شروع افطاری، مقداری مایعات گرم و شیرین میل کنند و پس از رفع عطش و گرسنگی شدید، شروع به یک خوردن وعده اصلی افطاری کنند.

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: سرد شدن معده به دنبال مصرف مایعات سرد سبب آسیب به فرآیند هضم غذای خورده شده می‌شود و به دنبال آن مشکلات گوارشی و بیماری‌های معده ایجاد خواهد شد.


بیشتر بخوانید: آیا روزه داری برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است یا مضر؟

انتهای پیام / ک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.