سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهیه پودر لبو و استفاده از آب لبو برای تزیین غذا

پودر لبو و آب لبو دو مواد پرکاربرد در آشپزخانه شما خواهند بود. شما می‌توانید به جای خرید پودر لبو خودتان به راحتی آن را تهیه کرده و با آن آب لبو درست کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر با خواص لبو آشنایی داشته باشید حتما دوست دارید که از آن بیشتر استفاده کنید. خصوصا که این خوراک زمستانی بسیار خوشرنگ است و می‌توان از رنگش به جای رنگ خوراکی در تهیه انواع دسر، تزیین برنج و... استفاده کرد. این رنگ زیبا را می‌توانید با پودر لبو و آب لبو به دست بیاورید. برای تهیه پودر لبو ابتدا باید چیپس لبو تهیه کنید. برای تهیه آب لبو هم باید اول پودر لبو را تهیه کنید. در این مطلب می‌توانید دستور تهیه هر یک را به ترتیب ببینید.

برای تهیه چیپس لبو به چغندر نیاز دارید. شما باید این چغندر‌ها را خوب بشویید و اگر دل‌تان خواست پوست‌شان را بگیرید. در ادامه می‌توانید با پوست‌کن لایه‌های نازکی از چغندر را جدا کنید یا خودتان سعی کنید چغندر را اسلایس کنید. رنده‌هایی که به صورت ورقه‌ای رنده می‌کنند هم برای این کار مناسب هستند.
پس از اینکه چغندر را اسلایس کردید، باید اسلایس‌ها را در یک سینی پهن کنید. می‌توانید این سینی را مقابل آفتاب بگذارید یا روی بخاری قرار دهید. (اگر جنسش فلزی باشد.)
هر چه ضخامت ورقه‌های لبو کمتر باشد، چیپس لبو سریع‌تر آماده می‌شود.
این چیپس زمانی آماده است که کاملا ترد شود. برای همین باید آن را چک کنید و ببینید وقتی چیپسی را تا می‌زنید می‌شکند یا فقط خم می‌شود؟!
وقتی چیپس لبوی شما آماده شد آن را در شیشه بریزید. شما می‌توانید از این چیپس به عنوان یک خوردنی خوشمزه در کنار دیگر خشکبار، در تزیین کیک (مثلا کیک سابله)، تزیین دسر‌ها و... استفاده کنید.

طرز تهیه پودر لبو با کمک چیپس لبو

اگر می‌خواهید از چیپس‌های لبو، پودر لبو درست کنید، کافی است وقتی چیپس‌ها کاملا خشک و ترد شدند آن‌ها را آسیاب کنید.
اگر از اول قصدتان تهیه پودر لبو است، می‌توانید به جای تهیه چیپس لبو، چغندر را رنده یا خرد کنید. با رنده کردن چغندر، خرده چغندر‌ها زودتر از اسلایس‌ها خشک می‌شوند.
یک نکته خیلی مهم در تهیه پودر لبو انتظار شما از رنگ آن است! چنانچه از اول چغندر خام را خشک کردید، پودر آن رنگی متمایل به قرمز دارد و رنگ حاصل از آب آن هم بیشتر قرمز است تا بنفش؛ ولی اگر چغندر را اول بپزید، بعد آن را برش بزنید و خشک کنید پودر لبوی شما رنگش بنفش می‌شود و آب لبوی حاصل از آن رنگی صورتی دارد.
پس از تهیه کردن پودر لبو آن را در یک شیشه تمیز بریزید و شیشه را در یخچال نگه دارید.
لازم به ذکر است که ۴ لبوی متوسط می‌تواند به شما فقط یک شیشه مربای کوچک پودر لبو بدهد.

طرز تهیه آب لبو از پودر لبو یا چغندر پخته

طرز تهیه آب لبو با پودر لبو به این صورت است که شما باید مقداری پودر لبو بردارید و درست مثل دم کردن زعفران رویش آب جوش بریزید. کمی که صبر کنید می‌بینید که پودر لبو رنگش را به آب پس می‌دهد و شما یک آب لبوی خوشرنگ دارید.
یک روش دیگر برای تهیه آب لبو این است که شما چغندر را بپزید و اجازه بدهید آبش غلیط شود. این آب غلیظ را می‌توانید در قالب یخ‌های کوچک مکعبی بریزید. به این ترتیب هر بار که برای تزیین برنج یا رنگ کردن دسر‌ها به آب لبو نیاز دارید، خیلی سریع آن را خواهید داشت. این آب لبو می‌تواند تا چند ماه کار شما را راه بیندازد، ولی ماندگاری‌اش به پای پودر لبو نمی‌رسد.

ایده‌هایی برای تزیین برنج با آب لبو

اگر پودر لبو را آماده کردید و می‌خواهید از آن برای تزیین برنج استفاده کنید.

سخن آخر

شما چه تجربه‌ای از تهیه کردن پودر لبو و آب لبو دارید و از آن‌ها برای چه کار‌هایی استفاده می‌کنید؟ اگر تجربه‌ای دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید. اگر هم به تهیه فرآورده‌های لبویی علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به طرز تهیه ترشی انار و لبو؛ یک ترشی زمستانی خوشمزه بیندازید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۱
من برای حلوا مسقطی ازش استفاده میکنم
ناشناس
۰۷:۲۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
ازپودرلبو به مقدارخیلی کم برای رنگ چایی استفاده میکنم بسیارخوشرنگ میشه
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
من در تهیه فرنی استفاده میکنم رنگش صورتی میشه
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
سلام من توی جایی نیریزم البته به مقدار خیلیخیلی کم رنگ چای اِلالویی میشه
اقدس صبوری
۱۸:۴۹ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
برای رنگ دادن به مربای به استفاده کردم
وعالی شد، در ضمن لعاب دانه به را به مربا اضافه کردم مارمالاد خوش رنگ وخوشمزه ای حاصل شد
فاطمه
۱۵:۰۷ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیارعالی تشکر