مواد لازم
میوه ازگیل ۲ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
پودر ژلاتین (یا پودر آگار) ۱۰ گرم
دستور تهیه
ابتدا ازگیلها را تمیز بشویید، سپس پوست آنها را بگیرید و هسته آنها را خارج کنید.
ازگیل بدون پوست و هسته را در قابلمهای که بهتر است از جنس لعابی باشد ریخته و ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا ازگیلها سیاه نشوند.
شکر را به ازگیل اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و به مدت یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید.
قابلمه را از یخچال خارج کرده و روی حرات متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
پس از ۴۵ دقیقه که مواد جوشید و آب میوه کشیده شد، پودر ژلاتین رابه روش بن ماری در کمی آب حل کرده و به مارمالاد اضافه کنید.
مواد را هم بزنید و سپس حرارت را خاموش کنید.
اجازه دهید مارمالاد کاملا خنک شود، سپس آن را در شیشههای تمیز و استریل بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
۱. ازگیل مورد استفاده برای تهیه مارمالاد باید کاملا رسیده و نرم باشد.
۲. آگار، عصاره خشک نوعی جلبک قرمز است که به شکل قطعات شفاف یا پودر سفید مایل به خاکستری در بازار موجود است و کاملا بیمزه و بیبو است. در صورت استفاده از این ماده، باید آن را در آب جوش حل کنید.
۳. در صورت تمایل میتوانید در مرحله پایانی پخت مارمالاد ازگیل، کمی دارچین یا وانیل به آن اضافه کنید.
سخن آخر
میوه ازگیل تقریبا به اندازه یک گردو بوده و بسیار لذیذ و مقوی و دارای طبیعتی سرد و خشک است. هر ۱۰۰ گرم میوه ازگیل، ۴۳ کالری انرژی دارد و حاوی املاح و ویتامینهای ضروری برای بدن است. مارمالاد ازگیل یکی از فرآوردههای تهیه شده با این میوه پرخاصیت است، که هر چند حرارت باعث از بین رفتن مقداری از خواص آن میشود، ولی تهیه و مصرف آن خالی از لطف نیست؛ بنابراین امیدواریم این مارمالاد خوشمزه را در منزل درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/