سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیرازی های میهمان نواز میزبان کرونا شدند

بعضی افراد جامعه بی‌توجه به اخطارهای بهداشتی به شیراز سفر کردند و در میهمانی‌ خانوادگی تعیطلات ایام نوروز حاضر شدند و آنان که آلوده به کرونا بودند به شهرهای خود بازگشتند اما این بیماری را در این شهر پراکنده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احتمال آمدن مسافران در اردیبهشت شیراز نیز می‌تواند اوضاع کنونی این شهر را وخیم‌تر کند و به گسترش بیشتر کرونا در این کلان‌شهر دامن بزند.

ششمین روز اسفند ۹۸ با اعلام نتیجه مثبت آزمایش اولیه سه بیمار مشکوک به کرونا در شیراز ،این ویروس رسما وارد این شهر و استان فارس شد.

دو خانواده شیرازی درگیر با بیماری کرونا  در مورد دلایل ابتلا و چگونگی پیدا شدن این ویروس در زندگی‌شان گفتند.

میهمان ناخوانده

زیبا خانم زنی ۵۳ ساله ،اهل شیراز و بازنشسته است که به ویروس کرونا مبتلا شده و به دلیل جو حاکم بر فضای فعلی جامعه نمی‌خواهد مشخصات و فامیلی خانوادگی‌اش در گزارش درج شود.

او از دلیل ابتلای خود به بیماری کرونا  می‌گوید و اینکه ۱۶ فرودین ۹۹  متوجه شده که به این ویروس مبتلا شده است.

این زن شیرازی که تجربه پشت سرگذاشتن دوره درمان بیماری کرونا را دارد گفت: این ویروس سوغاتی میهمانان نوروزی ما بود که از تهران به شیراز و به منزل ما آمدند.

نیمه‌های نوروز ۹۹ خواهر شوهر زیباخانم به همراه خانواده از تهران راهی شیراز شدند و گویا مرد این خانواده بدون اینکه متوجه باشد ناقل ویروس نامرئی کرونا بوده است.

در بدو ورود مهمانان این خانواده شیرازی، سردردهای فرد مبتلا به کرونا آغاز شده بود که همه تصور می کردند به دلیل خستگی راه است و با یک قرص استامینوفن رفع می شود.

     نبود تشخیص کرونا و مجاورت ۸ روزه دو خانواده با ویروس              

  بعد از گذشت ساعتی، تب و لرز هم به علایم فرد مبتلا اضافه شد و اطرافیان این شخص او  را به یکی از بیمارستان های شیراز ‌بردند و پزشک بدون آزمایش کرونا تشخیص ‌داد که سرماخوردگی ساده‌ای است که با تجویز مقداری دارو برطرف می‌شود. 

اعضای خانواده این فرد مبتلا نیز به دلیل پیاده شدن‌های پیاپی از خودرو برای تب سنجی در مسیر سفر  در جاده ،تصور می‌کردند که مرد این خانواده به دلیل مجاورت با هوای سرد و گرم به سرماخوردگی مبتلا شده است.

 زیباخانم بیان کرد: ساعت به ساعت تب و لرز این مرد بیشتر می شد و در یک هفته ۳ بار به بیمارستان ،درمانگاهی در کنار منزل و بیمارستانی دیگر بود مراجعه کرد اما هیچکدام از این سه مرکز،ابتلای این فرد به کرونا را تشخیص ندادند و به تجویز پنی‌سیلین و داروهای سرماخوردگی بسنده می‌کردند.

خانواده خواهر زیباخانم ۸ روز میهمان آن ها در شیراز بودند و روز هشتم این شهر را به مقصد تهران ترک کردند اما زیبا خانم معتقد است این مهمانان ویروس کرونا را برایش به جا گذاشتند.

در حالی که هنوز میهمانان زیبا خانم پای‌شان را از دروازه قرآن بیرون نگذاشته بودند،این شهروند شیرازی گرمی و سردی همزمان را در بدن خود احساس کرد و رفته رفته تب و لرز هم به آن اضافه شد.

زیباخانم در حالی که فشارش روی عدد ۶ بوده به درمانگاه نزدیکی منزل خود مراجعه کرد و پرستاران سرمی به او وصل کردند که حالش کمی بهتر شد و دوباره به خانه بازگشت اما روز بعد دوباره حال این شهروند شیرازی بدتر شد و با علائمی از جمله تب و لرز شدید به بیمارستان شهید دوران شیراز مراجعه کرد.

در این مرکز درمانی،پزشک توصیه کرد که با گرفتن درمان هایی تا روز بعد اگر حال زیبا خانم بهتر شد که هیچ، اگر نه باید تست کرونا دهد، بعد از انجام تست کرونا در درمانگاه ابوالفضل شیراز، پزشکان این فرد را به برای عکس گرفتن از سینه و ریه‌ها به بیمارستان قلب الزهرا در  شیراز ارجاع دادند.

روز ۲۳ فروردین ۹۹ و در پی مشاهده عکس ریه‌های زیبا خانم،پزشکان دستور بستری او در بیمارستان شهید فقیهی شیراز را دادند.

 هنوز جواب تست کرونا زیبا خانم نیامده  ویروس کرونا ریه‎هایش را درگیر کرده بود.

در بدو ورود این زن به بخش اتفاقات بیمارستان شهید فقیهی،سرفه‌های خشک امان زیبا خانم را ربود و در این محل اکسیژن به او وصل و خلاصه این فرد در بیست و سومین روز فروردین ۹۹ بستری شد.

زیبا خانم تصریح کرد: در این مرحله روحیه خود را باخته بودم و مدام از پزشکان سوال می کردم آیا می‌میرم؟

پزشکان اما بدون آمدن پاسخ تست کرونا این زن و تنها با دیدن عکس ریه‌های او مطمئن شدند که به کرونا مبتلا شده ولی به این زن روحیه می دادند.

مثبت بودن تست کرونای زیبا خانم ۶ روز پس از بستری بودن او در بیمارستان شهید فقیهی مشخص شد و این زن در این مدت  کنار سه بیمار دیگر بستری بود که با مشخص شدن پاسخ تست،اتاق زیبا خانم به دلیل قرنطینه کردن به طور کامل از آن سه نفر جدا شد.

این شهروند شیرازی دوران سخت را بعد از آمدن جواب تستش گذراند و  ۸ روز بستری بود که بعد از این مدت،او را به نقاهتگاه معرفی کردند که زیبا خانم با صلاحدید خود ترجیح داد در خانه قرنطینه شود.

کرونا همه اعضای خانواده را درگیر کرد

زیباخانم در زمان ترخیص از بیمارستان مطلع شد که همسر و تنها فرزندش نیز به کرونا مبتلا شده‌اند.

بعد از آمدن پاسخ مثبت تست کرونای زیبا خانم،خانواده او نیز به تشخیص پزشکان تست داداند و به این ترتیب آن ها نیز متوجه شدند که به این ویروس مبتلا هستند.

با آمدن زیبا خانم به منزل وضعیت همسرش که ۵۵ سال سن دارد روز به روز بدتر ‌شد و سرفه‌های خشک تاب و توان او را ربود تا حدی که صورتش کبود شد و سرفه لحظه‌ای امان نمی‌داد که این مرد جرعه‌ای آب بنوشد.

سالم اما ناقل

تنها فرزند زیبا خانم پسری ۲۲ ساله است که پاسخ تست کرونای او نیز مثبت است اما تاکنون هیچ علائمی از بیماری در جسم او مشاهده نشده است.

به تشخیص پزشکان همسر و حتی فرزند زیبا خانم که هیچ علائمی از بیماری ندارند مراحل درمان خود را در خانه دنبال کرده‌اند.

همسر زیبا خانم حدود ۱۰ روز سرفه های شدید داشت و در روزهای اخیر به نسبت اوایل دوران بیماری وضعیت بهتری دارد.

هزینه ندارد اما داشت

او، افزود: که در اخبار شنیده نباید از بیماران کرونایی پولی برای طی مراحل درمان و بستری گرفته شود اما علی رغم اینکه بیمه تامین اجتماعی دارد ۸۴۰ هزار تومان برای بستری در بیمارستان پرداخت کرده که هزینه عکس گرفتن و موارد دیگر نیز جدا از این رقم بوده و تنها برای دادن تست در درمانگاه ابوالفضل شیراز هزینه ای از او دریافت نشده و برای سایر خدمات هزینه پرداخت کرده است.

زیبا خانم بعد از مرخص شدن از بیمارستان تاکنون در خانه مانده و خود را قرنطینه کرده است و سعی دارد همسر و فرزندش را نیز از خروج  منزل منع کند اما درباره فرزندش کمتر موفق است.

از میهمان‌نوازی کرونا تا ترس بیجا از این ویروس

این شهروند شیرازی به شهروندان شیراز و مردم توصیه می کند که در  شرایط شیوع بیماری کرونا هرگز به مسافرت نروند و میهمان نوازی شیرازی ها در این شرایط که احتمال انتقال بیماری وجود دارد نباید باعث شود که میزبان اقوام و دوستان از شهرهای مختلف باشند و این میزبانی را به بعد از مهار کرونا موکول کنند.

این زن مبتلا شده به بیماری کرونا در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اکنون با توجه به اینکه دوران ابتلا را پشت سر گذاشته چه تصوری از کرونا دارد؟ اضافه کرد: بنظرش جامعه بیش از حد از کرونا ترسانده شده در صورتی که شاید هم نیاز است مردم از این ویروس بترسند تا نکات بهداشتی را رعایت کنند چون برای افراد سالمند و کسانی که بیماری زمینه ای دارند،کرونا می تواند خطرناک باشد اما کرونا آن چنان هم ترسناک نیست. 

پسرعمه کرونایی من 

 دیگر فردی که در شیراز به بیماری کرونا مبتلا شده  اضافه کرد: به دلیل فضای منفی حاکم بر جامعه تمایلی به ذکر نام خانوادگی خود ندارد.

زهرا خانم خانه‌دار ۳۵ سال سن دارد و در کنار همسر و دو فرزند خود زندگی می‌کند و می‌گوید که بیماری کرونا را از میهمانی نوروزی و پسر عمه‌اش که آن زمان از ناقل بودن خود اطلاعی نداشته گرفته است.

 این شهروند شیرازی گفت: یکی از آشنایان آن ها به همراه خانواده در ایام نوروز امسال از یکی از شهرهای شمالی کشور برای تعطیلات به شیراز آمدند و عمه زهرا خانم در این شهر از آنان میزبانی کرده درحالی که یکی از این افراد ناقل ویروس کرونا بوده اما از این موضوع اطلاعی نداشته و به همین دلیل تاکنون باعث ابتلای حدود ۵۰ نفر از آشنایان و اقوام این خانواده به کرونا شده است.

 این فرد که ابتدا عمه او و بعد فرزندان این خانواده به ویروس کرونا مبتلا شده اند نمی دانست که بقیه افراد خانواده اش از  بیماری خود مطلع  نیستند به دید و بازدیدهای نوروزی می روند و کرونا را یکی پس از دیگری به آشنایان خود عیدی می دهند.

زهرا خانم نیز در یکی از همین دید و بازدیدها و زمانی که میزبان پسرعمه خود و خانواده او بوده‌ به ویروس کرونا مبتلا شده است.

در این خانواده ابتدا پاسخ تست کرونا پسرعمه زهرا خانم که شوهر خواهر او نیز است مثبت اعلام و در بیمارستان بستری شد و در ادامه بسیاری از آشنایان آن ها از جمله مادر،پدر و خواهر زهرا خانم نیز متوجه شدند که به کرونا مبتلا هستند.

حاصل زندگی مشترک زهرا خانم و همسرش دو دختر ۹ و ۱۳ ساله است که بعد از این موضوع همگی تست کرونا دادند اما جواب همگی منفی اعلام شد اما پس از ۳ روز زهرا خانم به دلیل تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کرد و به دلیل سی تی اسکنی که از قفسه سینه و ریه‌های او گرفته شده بود پزشک از وجود مشکلات ریوی مطلع شد و تشخیص کرونا داد.

از پنجم فروردین ۹۹ رفته رفته علایم سرماخوردگی در بدن این شهروند شیرازی ظاهر شد و با رفتن نزد پزشک و مصرف داروهای تجویزی سرماخوردگی بهتر شد اما همان زمان حس بویایی و چشایی خود را از دست داد و از نیمه فروردین علایم تنگی نفس در بدن این شخص بروز یافت.

همزمان با مرخص شدن تعدادی از اعضای این خانواده از جمله مادر و پدر زهرا خانم،او ۱۸ فروردین ۹۹ در بیمارستان علی اصغر شیراز بستری و این بار تست کرونا او نیز مثبت اعلام شد  و به مدت شش روز تا بیست و سوم همین ماه مراحل درمان خود را در این بیمارستان طی کرد.

او بعد از ترخیص از بیمارستان با گرفتن مشاوره درمانی به مدت ۷ روز بطور کامل خود را در یکی از اتاق های منزل قرنطینه کرد و بعد از این مدت نیز با رعایت تمام نکات بهداشتی از جمله زدن ماسک ،ضدعفونی سطوح و حفظ فاصله یک و نیم متری از سایر اعضای خانواده به کارهای خود در منزل رسیدگی کرد.

زهرا خانم که دوره درمان کرونا را پشت سر گذاشته از خدمات دهی و رسیدگی پرستاران، پزشکان و کادر درمانی بیمارستان علی اصغر کاملا رضایت دارد.

او، اظهار کرد: در دوران بستری وقتی به شرایط و لباس‌های مخصوص بر تن کرده کادر درمانی این بیمارستان نگاه می‌کردم شرمنده می شدم که چرا نکات بهداشتی را رعایت نکردم تا این گونه این افراد ۶ روز درگیر روند درمان من باشند،رسیدگی کادر درمانی به خصوص  پرستاران این بیمارستان به بیماران کرونایی بسیار عالی بود و این قشر با مهربانی و دلسوزی مثال زدنی به وضعیت بیماران رسیدگی می کردند.

شرمندگی بیش از کرونا اذیتم کرد

تحمل شرمندگی در مقابل مهربانی پرستاران بیمارستان علی اصغر شیراز برای این زن سخت تر از تحمل بیماری کرونا بوده و تاکید کرد که مردم و شهروندان باید بخاطر زحمت و سختی که اکنون بر دوش پرستاران و کادر درمانی افتاده نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به کرونا بیشتر توجه کنند.

او ، با بیان اینکه در این شرایط اگر کادر درمانی و پرستاران و پزشکان به کرونا مبتلا شوند دیگر کسی نخواهد بود که بتواند از مردم و شهروندانی که به این بیماری مبتلا می شوند  بر مراقبت در روند درمان آن ها  نیز تاکید کرد.

زهرا خانم حدود ۳۰۰ هزار تومان هزینه بستری خود را در بیمارستان پرداخت کرده و می گوید که جدای از هزینه و گرفتاری‌های ناشی از ابتلا به بیماری کرونا،مردم باید در این شرایط هوای همدیگر را داشته باشند.

این شهروند شیرازی به روزهای سختی بیماری کرونای خود اشاره و  اظهار کرد که تنها علایم او تنگی نفس شدید بوده و هیچ علایم دیگری از جمله تب و سرفه نداشته و فقط نمی توانسته درست نفس بکشد.

میهمانی‌های کرونایی،تعطیل

او، در پاسخ به این سوال که آیا در این شرایط همه‌گیری بیماری کرونا دیگر در میهمانی خانوادگی شرکت می‌کند و یا میزبان اقوام و خویشاوندان خواهد بود؟ گفت: هرگز دیگر این روش را در شرایط شیوع کرونا تکرار نخواهم کرد.

زهرا خانم بیان کرد: آمدن یک میهمان از استان های دیگر به خانه یکی از آشنایان در شیراز، تاکنون باعث ابتلای حدود ۵۰ نفر از خانواده، اقوام و خویشاوندان این خانم به کرونا شده که یکی از این مبتلایان نیز فوت کرده است.

او گفت: یکی از کسانی که می شناخته ،زمانی که در بیمارستان علی اصغر شیراز متوجه شد به این ویروس مبتلا است زیربار بستری شدن نرفت و از بیمارستان فرار کرد که مشخص نیست این فرد تاکنون چند نفر را به بیماری مبتلا کرده است؟

باورهای غلط درمانی

زهرا خانم یکی دیگر از نیازهای امروز جامعه را آموزش دادن فرهنگ بهداشتی مورد نیاز برای مواجهه با بیماری کرونا و پیشگیری از این ویروس می داند و می گوید که بسیاری از افراد جامعه به دلیل باوری غلط،تصور می کنند که اگر بیمار شوند و به بیمارستان مراجعه کنند، وسیله آزمایشگاهی می شوند و به همین دلیل در زمان بیماری به پزشک و مراکز درمانی نمی‌روند.

دلتان به حال کادر درمانی بسوزد

این بانوی شیرازی معتقد است که شرایط کنونی تنها با درایت و تلاش کادر درمانی مدیریت می‌شود و مردم نیز باید بخاطر این قشر هم که شده رعایت نکات بهداشتی را در این شرایط جدی بگیرند.

او، بیان کرد: کادر درمانی،پرستاران و پزشکان از بطن جامعه و مانند مردم هستند که در این شرایط باید به هموطنان خود کمک کنند که از این شرایط بیرون برویم و کرونا را شکست دهیم.

بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا ظهر یکشنبه (هفتم اردیبهشت‌۹۹) تعداد ۹۰ هزار و ۴۸۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و شمار جانباختگان کرونا در کشور به پنج هزار و ۷۱۰ نفر رسید.

در استان فارس، علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی‌ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده‌اند.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.