سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات اصولی استفاده از تردمیل

مدیرپایگاه قهرمانی و مرکز استعدادیابی استان کرمانشاه گفت:رعایت نکردن نکات اصولی استفاده از تردمیل می‌تواند برای بدن خطرناک باشد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مدیرپایگاه قهرمانی و مرکز استعدادیابی استان کرمانشاه اخذ نظر یک کارشناس آگاه، استفاده صحیح، انتخاب دستگاه متناسب با وزن، جثه، قد و سن افراد، برنامه تمرینی مناسب با جنسیت ورزشکار، تنظیم شیب بندی، پوشیدن کفش استاندارد و پوشش نخی را از نکات مهم برای تمرین ورزشی روی دستگاه تردمیل عنوان کرد.

محمود روشنی  با اشاره به شیوع بیماری کرونا در دو ماه اخیر و توجه بیشتر مردم به ورزش کردن در خانه، اظهار کرد: هرچند بسیاری از مردم بدون تجهیزات چندانی در خانه ورزش انجام می‌دهند، اما برخی دیگر در منازلشان دارای تجهیزات ورزشی مانند تردمیل، دوچرخه ثابت و اسکی فضایی هستند که از آن‌ها استفاده می‌کنند.

مدیر پایگاه قهرمانی استان کرمانشاه با بیان اینکه تردمیل از جمله تجهیزاتی است که استفاده از آن در خانه‌ها تا حدودی رایج‌تر شده، بیان کرد: تردمیل‌ها انواعی مانند قرقره‌ای و یا دارای موتور الکتریسته دارند که متناسب با قد، وزن، جثه و سن افراد تعریف و ساخته شده‌اند.

او اضافه کرد: نحوه استفاده صحیح، انتخاب دستگاه مناسب با وزن فرد و تنظیم شیب بندی تردمیل جهت تاثیرگذاری بیشتر در میزان انرژی مصرفی از نکات کلیدی است که باید برای تمرین کردن با این دستگاه آن‌ها را با نظر یک کارشناس آگاه رعایت کنیم.

روشنی با تاکید براینکه عدم رعایت نکات اصولی استفاده از تردمیل می‌تواند برای بدن خطرناک باشد، عنوان کرد: دویدن با پای برهنه و یا با کفش‌هایی که ارتجاع کمتری دارند و خشک و یا تخت هستند، باعث می‌شود که کوبش و ضربه زیادی هنگام دویدن به ناحیه مچ و ساق پا و کمر وارد شود و سندروم مچ پا، ساق پا و کمر را در فرد بوجود آورد.

او متذکر شد: برای دویدن روی تردمیل باید از کفش‌های ارتجاعی و طبی ورزشی استفاده شود که پاشنه آن‌ها نسبت به پنجه پنج سانت بلندتر باشد تا بخشی از ضرباتی که حین دویدن ممکن است به بدن وارد شود، توسط کفش‌ها گرفته شود.

مدیرمرکز استعدادیابی استان کرمانشاه افزود: همچنین ورزشکار برای دویدن روی تردمیل باید پوششی نخی به تن کند تا بدن هنگام تعریق تهویه مناسبی داشته باشد.

او در ادامه یادآورشد: از آنجایی که پس از گذشت چند دقیقه از دویدن دمای بدن بالا می‌رود، برای همین باید دمای اتاق نیز مناسب باشد و فرد به هنگام تعریق مدام از نوشیدنی استفاده کند.

روشنی در خصوص مدت زمان استفاده از تردمیل در طول روز هم گفت: قطعا برای استفاده از تردمیل نیاز به نظر کارشناس است که بنا به قد، وزن، جثه و جنسیت و سن افراد مدت زمانی را برای دویدن روی تردمیل در نظر می‌گیرد. برای مثال ممکن است توصیه شود که یک فرد از زمان شروع تا ۳ دقیقه اول را روی تردمیل پیاده روی با سرعت چهار کیلومتر در ساعت داشته باشد، از ۳ تا ۵ دقیقه با سرعت شش کیلومتر دویدن را شروع کند و از ۶ تا ۸ دقیقه با سرعت هشت کیلومتر ادامه دهد و دوباره به مرور سرعت را کم یا زیاد کند.

مدیرپایگاه قهرمانی کرمانشاه با تاکید براینکه جنسیت و میزان وزن افراد تاثیر زیادی روی نوع تمرین آن‌ها در استفاده از تردمیل دارد، عنوان کرد: دویدن یکنواخت روی سطح صاف تردمیل عوارض جسمی زیادی در ناحیه مچ پا، ساق پا و کمر بوجود می‌آورد، لذا باید نوع تمرین روی این دستگاه بصورت اینتروال یعنی متناوب با تند و کند شدن سرعت و یا کم و زیاد کردن شیب آن هر پنج دقیقه یک بار باشد.

او حداقل مدت زمان استفاده از تردمیل در طول روز را ۳۰ دقیقه اعلام کرد و گفت: افراد می‌توانند این مدت را به صورت شش تایم ۵ دقیقه ای، سه تایم ۱۰ دقیقه‌ای یا دو تایم ۱۵ دقیقه انجام دهند.

روشنی در پایان متذکر شد: پیش از شروع تمرینات روی تردمیل افراد باید به مدت پنج تا شش دقیقه حرکات کششی و تمرینات گرم کردن بدن را انجام دهند.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.