سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرنوشت شوم برای کماندو‌های دلتا / اولین و آخرین حمله نظامی آمریکا به ایران چگونه باشکست مفتضحانه رو برو شد؟

امروز چهلمین سالگرد عقیم ماندن حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  پنجم اردیبهشت ماه سالروز واقعه تاریخی است که سیاستمداران آمریکایی سرمایه‌گذاری مالی و اعتباری یا به عبارت روشن‌تر قمار سنگینی برای برد در آن کرده بودند. آنان چند دهه قبل‌تر هم برای نشاندن پسر رضا قلدر بر تخت سلطنت نیز دست به این کار زده بودند، اما سرانجام قمار جدید، چنان لطمه جبران‌ناپذیری بر حیثیت و اعتبار جهانی ایالات متحده زد که بنگاه‌ها و آژانس‌های خبری این کشور و همپیمانانش در سراسر جهان تا ماه‌ها بعد سرگرم پاک کردن رد این افتضاح سیاسی و نظامی بودند.

سیاستمداران جنگ‌طلب ایالات متحده که چند ماهی در شوک پیروزی انقلاب بهمن ۱۳۵۷ و تغییر رژیم سیاسی در ایران بودند به طور مخفیانه طراحی و پیاده کردن عملیاتی به کلی سری تحت عنوان عملیات پنجه عقاب را به ارتش این کشور سفارش دادند و ارتش نیز این سفارش را به عنوان اولین تجربه و پروژه کاری به فرماندهان و سربازان شاغل در نیروی دلتای خود سپرد.


بیشتربخوانید: پنجه عقابی که شِکار شد/ باز شدن دروازه جهنم برای یانکی‌ها از طبس


به دنبال ناکامی و شکست دولت ایالات متحده آمریکا در اعمال فشار سیاسی و اقتصادی بر سیاستمداران ایران برای آزادی ۵۲ گروگان آمریکایی که در ماجرای تصرف سفارت آمریکا در تهران بازداشت شده بودند، جیمی کارتر رییس‌جمهور وقت این کشور دستور انجام عملیات آزادسازی گروگان‌ها را صادر کرد. بعد‌ها زبیگنیف برژینسکی سیاست‌مدار و مشاور امنیت ملی در دولت جیمی کارتر در توضیح چگونگی سپردن سفارش عملیات پنجه عقاب به نیروی دلتای آمریکا توسط کارتر در خاطراتش نوشت: «روز اول آوریل (۱۳ فروردین) جیمی کارتر از من خواست جلسه اضطراری شورای امنیت ملی را تشکیل دهم. وی گفت به نظرش زمان اقدام علیه ایران فرا رسیده. رییس‌جمهور جلسه را اینگونه آغاز کرد «به نظرم امکان خلاصی گروگان‌ها بسیار بعید به نظر می‌رسد و ما بایستی حاکمیت خودمان را اعمال کنیم و حالا وقت آن است که عمل مناسب انجام پذیرد و جدول زمانی آن هم تهیه شود. ما باید برای آزادی گروگان‌ها وارد عمل شویم و عملیات در اولین فرصت ممکن باید آغاز شود.»

به دنبال این فرمان در تاریخ ۲۴ آوریل ۱۹۸۰ مصادف با پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹، ۶ هواپیما و ۸ بالگرد آمریکایی برای آزادی گروگان‌ها به دور از چشم نیرو‌های نظامی کشورمان وارد حریم پروازی ایران شدند. پس از ورود آن‌ها و در هنگام اجرای عملیات یکی از بالگرد‌ها در ۱۲۰ کیلومتری راور کرمان دچار نقص فنی شد و فرود آید و سرنشینان آن به بالگرد دیگری منتقل شدند، اما به فاصله کمی همان بالگرد نیز دچار نقص فنی شد و به ناو نظامی نیمیتز مستقر در خلیج‌فارس برگشت. عملیات با شش هواپیما و شش بالگرد در صحرای طبس ادامه یافت. گروه در تاریکی شب در منطقه‌ای دور افتاده در کویر لوت فرود آمد و بعد از کمی استراحت و در حین سوختگیری، بالگرد سوم نیز دچار نقص فنی شد و در حالی که هنوز عملیات آغاز نشده بود سه فروند بالگرد از دست رفت.

کارتر پس از تماس با مرکز عملیات این نیرو‌ها و اطلاع از فاجعه، دستور بازگشت آن‌ها را صادر می‌کند، اما هنگام بلند شدن هواپیما‌ها و بالگرد‌های متجاوز آمریکایی طوفان شن به پا می‌شود و یک هواپیمای سی۱۳۰ با یک بالگرد سی‌اچ-۵۳ برخورد می‌کنند، هر دو آتش می‌گیرند و همه سرنشینانش زنده زنده در آتش می‌سوزند. نیرو‌های آمریکایی، وحشت‌زده از این ماجرا چهار بالگرد سالم و دو بالگرد معیوب خود را در کویر رها کرده و با پنج هواپیمای باقی مانده خود را به ناو نیمیتز می‌رسانند و بدین‌سان عملیات پنجه عقاب به‌طور کامل شکست می‌خورد.

به فاصله کمی از این افتضاح سیاسی و نظامی نیرو‌های آمریکایی در ایران، بنیانگذار انقلاب اسلامی از موضوع مطلع می‌شوند و در پیامی به مردم کشورمان که به طور سراسری پخش شد، بیان کردند: «اینجانب کرارا گفته‌ام کارتر برای وصول به ریاست جمهوری حاضر است به هر‏‎ ‎‏جنایتی دست بزند و دنیا را به آتش بکشد.»

ایشان ادامه دادند: «شواهد این موضوع یکی پس از دیگری ظاهر شده و‏‎ ‎‏می شود. اشتباه کارتر در آن است که گمان می‌کند با دست زدن به این مانورهای‏‎ ‎‏احمقانه می‌تواند ملت ایران را که برای آزادی و استقلال خویش و برای اسلام عزیز از‏‎ ‎‏هیچ فداکاری روی‌گردان نیست، از راه خودش که راه خدا و انسانیت است منصرف کند. ‏‎ ‎‏کارتر باز احساس نکرده با چه ملتی روبه روست و با چه مکتبی بازی می‌کند. ملت ما ملت‏‎ ‎‏خون و مکتب ما جهاد است. این شخص انساندوست، برای رسیدن به چند سال‏‎ ‎‏ریاست و جنایت، جان گروهی را تباه کرد، که محتمل است برای کم جلوه دادن‏‎ ‎‏جنایتش، هشت نفر را اقرار کرده باشد، در صورتی که طبع واقعه شهادت می‌دهد که دهها‏‎ ‎‏نفر جان خود را در راه شهوات او از دست داده اند و ده‌ها نفر هم در کویر لوت سرگردان‏‎ ‎‏و در معرض مرگند. ادعای اینکه همۀ مسافران هواپیما را برده اند، مخالف گزارشاتی است‏‎ ‎‏که به ما داده اند. کارتر باید بداند که اگر این گروه به مرکز جاسوسی امریکا در تهران حمله‏‎ ‎‏کرده بودند اکنون از هیچ یک از آن‌ها و از پنجاه نفر جاسوس محبوس در لانۀ جاسوسی‏‎ ‎‏خبری نبود و همه رهسپار جهنم شده بودند. ‏»

رهبر فقید جمهوری اسلامی ایران خطاب به رییس‌جمهور وقت امریکا هشدار دادند: «کارتر باید بداند که حمله به ایران، حمله به تمام بلاد مسلمین است و مسلمانان جهان‏‎ ‎‏در این امر بی تفاوت نیستند. کارتر باید بداند که حمله به ایران موجب قطع نفت از تمام‏‎ ‎‏دنیا خواهد شد و دنیا را بر ضد او بسیج می‌کند. کارتر باید بداند که این عمل احمقانۀ او در‏‎ ‎‏ملت امریکا چنان اثری خواهد گذاشت که طرفداران او را مخالفان او خواهد کرد. کارتر‏‎ ‎‏باید بداند که با این عمل بسیار ناشیانه حیثیت سیاسی خود را به صفر رساند و از ریاست‏‎ ‎‏جمهوری باید قطع امید کند. کارتر با این عمل خود ثابت کرد که قدرت تفکر را از دست‏‎ ‎‏داده و از ادارۀ یک کشور بزرگ مثل امریکا عاجز است. کارتر باید بداند که ملت ۳۵‏‎ ‎‏میلیونی ما با مکتبی بزرگ شده اند که شهادت را سعادت و فخر می‌دانند و سروجان را‏‎ ‎‏فدای مکتب خود می‌کنند؛ و کارتر باید بداند که تمام ساز و برگ‌های مدرن جنگی که‏‎ ‎‏امریکا به ایران برای پایگاه خود در زمان شاه مخلوع داده است، اکنون موجود است و به‏‎ ‎‏دست ارتش بزرگ و سایر قوای انتظامی است و بلای جان اوست. ‏»

امام امت خطاب به مردم و نیرو‌های نظامی کشورمان خواستار آماده شدن برای مبارزه علیه دشمنان کشورمان شدند و ادامه دادند: «اکنون که شیطان بزرگ دست به کار احمقانه زده است، ملت شریف و رزمندۀ ما باید‏‎ ‎‏به امر خدای تبارک و تعالی با تمام توان خود و با اتکال به قدرت خدای متعال مهیا شود و‏‎ ‎‏آمادۀ نبرد با دشمنان خود گردد. نیرو‌های انتظامی، ارتش و ژاندارمری و سپاه پاسداران‏‎ ‎‏به حال آماده باش باشند، و سپاه بیست میلیونی که خود را مجهز نموده اند امروز برای‏‎ ‎‏فداکاری اسلام مهیا باشند که در موقع لزوم از کشور اسلامی خود دفاع کنند؛ و از این‏‎ ‎‏مانور احمقانه که به امر خدای قادر شکست خورد، هراسی به خود راه ندهند که حق با ما‏‎ ‎‏و خدا پشتیبان ملت مسلمان است. اینجانب به کارتر اخطار می‌کنم که اگر دست به امثال‏‎ ‎‏این کار ابلهانه بزند، کنترل این جوانان مسلمان و مبارز‏ و غیوری که نگهبان جاسوسان‏‎ ‎‏جاسوسخانه هستند برای ما و دولت امکان ندارد و مسئول جان آنان، شخص اوست.»

ایشان با اشاره همزمانی ماجرای شکست پروژه نظامی آمریکا در طبس با سایر حوادث آن روز‌ها متذکر شدند: «تذکر دهم که در قضایای کردستان که گروه‌های منحرف چپ و مخالف با‏‎ ‎‏اسلام به آشوبگری برخاسته اند و در قضایای دانشگاه‌ها که گروه‌های چپ امریکایی‏ ‎‏در آن مکان‌های مقدس دست به آشوب زده اند، و آشوبگری‌های دولت غیرقانونی عراق‏‎ ‎‏در مرز‌های ایران با حملۀ کارتر و دخالت نظامی در ایران رابطۀ ملموسی دارد، و در این‏‎ ‎‏موقع حساس اگر این گروه‌های منحرف در دانشگاه‌ها و یا خارج آن‌ها دست به آشوب‏‎ ‎‏بزنند، ملت رابطۀ مستقیم سران آنان را با امریکای جهانخوار خواهد فهمید و تکلیف‏‎ ‎‏خود را با آنان روشن خواهد کرد و اغماض و عفو، راه مخالف سیاست اسلامی خواهد‏‎ ‎‏بود؛ و اینجانب به همۀ جوانان نصیحت می‌کنم که به ملت بپیوندند و از کشور خود دفاع‏‎ ‎‏کنند و مکتب‌های انحرافی را کنار گذارند که وحدت صفوف به مصلحت همه است.»

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
کوروش
۱۶:۲۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
نفله شدن هنشون
مستقیم جهنم...