مواد لازم (برای ۴ نفر)
مغز ۱ عدد
نان ساندویچی ۴ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
آب ۱ لیوان
جعفری و لیموترش به میزان لازم
کره، نمک و فلفل به میزان لازم
گوجه و خیارشور به میزان لازم برای سرو ساندویچ
در صورتی که بخواهید ساندویچ مغز را برای ۲ نفر درست کنید از یک چهارم مغز گوساله و یا نصف مغز گوسفندی استفاده کنید.
دستور تهیه
ابتدا مغز را درون مقداری آب سرد قرار دهید. سپس پوست، رگ و ریشهی آن را کاملا تمیز کنید و بشویید.
پس از تمیز کردن مغز، آن را همراه با یک لیوان آب، پیازی که از وسط نصف شده، جعفری خرد شده و نمک و فلفل درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
از هنگامی که آب به جوش آید حدود ۲۰ دقیقه بعد مغز پخته میشود.
پس از پخته شدن مغز آب درون قابلمه را توسط صافی جدا کرده و کمی صبر کنید تا مغز خنک شود.
پس از خنک شدن آن را با یک قاشق خرد و له کنید و با کمی کره درون یک تابه کمی تفت دهید و شعله را خاموش کنید.
مقداری آب لیمو ترش، جعفری خرد شده، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
نان ساندویچی را از وسط برش دهید و کمی خمیر وسط آن را جدا کنید.
کمی از مواد را در بین نان بریزید و بسته به میل خودتان، گوجه و خیارشور و پیاز به آن اضافه کنید.
ساندویچ مغز شما آماده شد ... نوش جان ...
نکات پایانی
میتوانید در هنگام تفت دادن مغزها کمی قارچ خرد شده و زعفران به آن اضافه کنید.
در آبی که مغز را میپزید میتوانید کمی برگ بو و یا یک تا دو حبه سیر به آن اضافه کنید.
پس از اینکه مغز پخته شد، بدون تفت دادن هم میتوانید آن را سرو کنید.
مغز بسیار مقوی، ولی در عین حال بسیار چرب است و نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
مغز برای تقویت قوای جنسی و طراوت چهره بسیار مفید است.
مغز دارای طبع سرد وتر است. به همین دلیل مصرف آن برای کسانی که دارای مزاج سرد هستند توصیه نمیشود.
چون مغز دارای طبع سرد است میتوانید در هنگام اضافه کردن ادویه جات کمی دارچین هم به آن اضافه کنید.
مغز گوسفند به اندازه ۸ تخم مرغ کلسترول دارد و به خاطر طبع سردش باید برای خوردن آن از ادویه جات گرم مانند دارچین استفاده کرد.
مغز در میان اعضای کله گوسفند و یا گاو دارای مزاج سرد وتر میباشد و هضم آن مشکل است و زیاده روی در خوردن آن معده را دچار مشکل میسازد.
از ساندویچ مغز میتوانید به عنوان یک میان وعده یا حتی یک وعده کامل غذایی استفاده کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/