سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه خوراک لوبیا قرمز (با گوشت و بدون گوشت)

در این مطلب طرز تهیه خوراک لوبیا قرمز بدون گوشت و خوراک لوبیا قرمز با گوشت را خواهید خواند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  خوراک لوبیا یک غذای خوشمزه و آبدار در روز‌های سرد زمستانی است. این غذا بسیار سالم و یک منبع خوب از پروتئین است. خوراک لوبیا را می‌توانید در وعده‌های اصلی شام و ناهار و یا به عنوان یک میان وعده سرو کنید. خوراک لوبیا را هم با لوبیا قرمز و هم لوبیا چیتی درست می‌کنند. در این مقاله طرز تهیه خوراک لوبیا قرمز بدون گوشت و خوراک لوبیا قرمز با گوشت را خواهید خواند.

مواد لازم:

لوبیا چیتی یا قرمز ۲۵۰ گرم
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
رب گوجه ۱ قاشق
آب لیموی طبیعی ۲ قاشق
نمک وزرچوبه وفلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه:

از شب قبل لوبیا‌ها را پاک کنید، بشویید و در آب بگذارید تا خیس بخورد.
لوبیا قرمز‌ها را از آب جدا کنید و در یک قابلمه (یا زودپز) بریزید و به اندزه‌ی دو برابر آن آب رویش بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش آید. پس از اینکه شروع به قل خوردن کرد آن را کم کنید تا آهسته آهسته بپزد.
سیب زمینی و پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید. نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سیب زمینی و پیاز‌ها را به لوبیا‌ها که در حال قل خوردن هستند اضافه کنید.
وقتی لوبیا‌ها نرم شدند دو قاشق آب لیمو ترش و یک قاشق رب گوجه به آن اضافه و مخلوط کنید.
پس از اینکه چند قل خورد آن را بچشید و اگر نمک، فلفل یا آبلیموی بیشتری احتیاج داشت به آن اضافه کنید.

خوراک لوبیا قرمز شما آماده است...

۲. طرز تهیه خوراک لوبیا قرمز (با گوشت)
مواد لازم (برای ۴ نفر)
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز ۴۰۰ گرم
آرد یک قاشق غذاخوری
گوشت ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد متوسط
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن ۵۰ گرم
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون چهار قاشق غذاخوری
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
فلفل سیاه یک چهارم قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

از شب قبل لوبیا‌ها را پاک کنید، بشویید و در آب بگذارید تا خیس بخورد.
لوبیا‌ها را از آب جدا کنید و در یک قابلمه (یا زودپز) بریزید و به اندزه‌ی دو برابر آن آب رویش بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش آید. پس از اینکه شروع به قل خوردن کرد آن را کم کنید تا آهسته آهسته بپزد.
پیاز‌ها را خرد کنید و با کره یا روغن تفت دهید. پس از اینکه پیاز‌ها کمی نرم شد زردچوبه، فلفل سیاه و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
دو لیتر آب به مواد اضافه کنید و روی شعله بگذارید تا به جوش آید. وقتی جوش آمد زیر شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت‌ها بپزند و نرم شوند.
پس از اینکه گوشت‌ها پخته شد آن‌ها را از آب جدا کنید و به لوبیا‌های پخته شده اضافه کنید و روی حرارت کم بگذارید.
آرد را در یک چهارم لیوان آب بریزید و خوب مخلوط کنید تا محلولی یکدست به دست آید. سپس کم کم به غذا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
روغن زیتون، آبلیمو و رب را به غذا اضافه کنید.
در ظرف را بگذارید و نیم ساعت روی شعله کم قرار دهید.

خوراک لوبیا چیتی با گوشت آماده سرو است ... نوش جان ...

نکات مهم پایانی

این غذا را می‌توانید با نان یا برنج سفید میل کنید.
در حین سرو می‌توانید از گلپر استفاده کنید.
توجه کنید که هیچ وقت به حبوبات در حین پخت نمک نزنید، چون موجب دیر پز شدن می‌شود.
رب را هیچ گاه ابتدای کار به غذا اضافه نکنید، زیرا مانع از لعاب انداختن خوراک می‌شود.
برای اینکه نفخ حبوبات از بین برود حتما آن‌ها را از شب قبل خیس کنید و دو مرتبه آب آن را عوض کنید.
توجه کنید که به ازای هر نفر باید نصف پیمانه لوبیا در نظر بگیرید.
اگر به سیر علاقه دارید می‌توانید دو حبه سیر را رنده کنید و در حین سرخ کردن پیاز‌ها همراه با پیاز تفت دهید.
اگر مایل باشید می‌توانید کمی قارچ را خرد کنید و یک ربع آخر به خوراک اضافه کنید.
یک فنجان لوبیای چیتی یا ۱۹۳ گرم از آن ۶۷۰ کالری دارد که از این میزان، ۲۱ کالری آن به چربی، ۴۸۳ کالری از آن به کربوهیدرات موجود در لوبیا و ۱۶۵ کالری به پروتئین موجود در آن اختصاص دارد.
این غذا فاقد کلسترول است.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، آشپزی ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
زهرا حمایت
۱۹:۴۴ ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
خیلی به من کمک کرد